The Bäst vs the Sämst, at the Oscars 2011!

1. Mila Kunis, helt klart galans snyggaste. Hennes klänning från Elie Saab är ju som en dröm. Färgen, modellen, detaljerna, perfekt! Grekisk gudinna?
2. Hailee Steinfeld i en klänning från Marchesa. Både hon och klänningen är jättesöt och passar som handen i handsken. Tänk, bara 14 år och har redan blivit nominerad för en oscar.
3. Helena Bonham Carter i en Colleen Atwood klänning. Alltså jag är ju grymt svag för klänningar som går i goth-stuket, så det är ganska givet att jag skulle gilla den här. Helana passar ju så bra i den här stilen också, love her!

1. Cate Blanchett i Givenchy. Kanske den fulaste klänning jag någonsin sett. Det finns väl knappast någon levande människa i världen som kan bära upp den här skapelsen? Jag vet inte varför, men jag tänker på rymd och ödlor när jag ser klänningen. Kanske en aftonklänning för en humonoid ödla? Synd för Cate tycker jag, hon är ju så himla vacker. Hon kunde bara ha satt på sig sin Galadrielklänning och ägt skiten ur alla.
2. Melissa Leo i en klänning från Marc Bouwer. Alltså de där axlarna, whats up?! Skulle ha passat väldigt bra som bordsunderlägg.
3. Gwyneth Paltrow. Förvisso inte alls lika hemskt som damerna till vänster, men jösses så tråkigt. Ser ut som något vem som helst slänger ihop på hemslöjden i skolan. Blev fållen i kjoldelens nederkant inte riktigt klar? Urringningen var inte heller särskilt smickrande.


I trötthetens tecken

Det är inte sant vad trött jag är idag alltså. Har försökt plugga familjerätt sedan jag kom hem från skolan (runt fyra), men tankeverksamheten vill inte riktigt hänga med. Satte mig vid datorn här en stund för att försöka vakna till, jag måste nämligen ner till tvättstugan om en kvart. Trots att soffan framför teven ser oerhört lockande ut så motstår jag dess lockelse, för tvätta det måste jag. Dessutom måste jag plugga klart mellan besöken i tvättstugan. Inte direkt en idealisk kväll, men vad gör man! :)

Det blev tyvärr inget oscarstittande för mig inatt, ungefär vid halv två gav jag upp och traskade iväg till den mycket inbjudande sängen och min mysiga karls famn. Men jag gråter inga floder för det! Att dömma av vilka som vann så var det knappast några större överraskningar. De som hade förutspåtts vinna gjorde typ det. Tråkigt när det blir så tycker jag. Mest ledsen är jag över att How to train your dragon inte tog hem priset för bästa animerade film. Visst gillar jag Toy Story 3 (som vann) också, men How to train your dragon är så mycket bättre. Se den filmen om ni inte har gjort det!

Jag tänkte dock lite senare ikväll (om jag inte somnar, dvs)  posta ett inlägg om årets oscarsgalas snyggast vs fulast klädda donnor. So, stay tuned! :)

Cupcakes med rosor

Dagens tillverkade cernitsmycken. Känns som att det finns ingen hejd på min skaparglädje, haha. Tänkte använda dessa som halsband eller möjligtvis nyckelring. De är mycket sötare i verkligheten, och dessutom är de ganska små... Ser stora ut på bilden, men de är ungefär 1,5 x 1,5 cm! :-)

Oscarsgalan 2011

Inatt är det äntligen dags för Oscarsgalan, den 83:e sedan starten. Jag är väldigt sugen på att stanna uppe och se hela tillställningen, men vi har långdag på skolan imorgon så vet inte om det vore det vettigaste. Men å andra sidan så är det ju bara en gång per år, och lite trötthet kan jag nog ta. Men vi får se hur det blir helt enkelt. Oscarsgalan kommer att visas på kanal 9 för Sveriges befolkning, med start kl 23:00.

 

Jag tänkte posta en liten förutspådd lista här, se om jag kan pricka några rätt! :) Vissa blir verkligen bara en vild gissning eftersom jag inte har någon koll alls...


Fetad
= Vilken jag tror kommer att ta hem priset.
Kursiv = Vilken jag hoppas kommer att ta hem priset.

BÄSTA FILM:
Black Swan
The Fighter
Inception
The Kids Are All Right
The King’s Speech
127 Hours
The Social Network
Toy Story 3
True Grit
Winter’s Bone


BÄSTA REGI:

Darren Aronofsky, Black Swan
David O. Russell, The Fighter
Tom Hooper, The King’s Speech
David Fincher, The Social Network
Joel and Ethan Coen, True Grit


BÄSTA MANLIGA SKÅDESPELARE:

Javier Bardem, Biutiful
Jeff Bridges, True Grit
Jesse Eisenberg, The Social Network
Colin Firth, The King’s Speech
James Franco, 127 Hours


BÄSTA KVINNLIGA SKÅDESPELERSKA:

Annette Bening, The Kids Are All Right
Nicole Kidman, Rabbit Hole
Jennifer Lawrence, Winter’s Bone
Natalie Portman, Black Swan
Michelle Williams, Blue Valentine


BÄSTA MANLIGA BIROLL:

Christian Bale, The Fighter
John Hawks, Winter’s Bone
Jeremy Renner, The Town
Geoffrey Rush, The King’s Speech
Mark Ruffalo, The Kids Are All Right


BÄSTA KVINNLIGA BIROLL:

Amy Adams, The Fighter
Helena Bonham Carter, The King’s Speech
Melissa Leo, The Fighter
Hailee Steinfeld, True Grit
Jackie Weaver, Animal Kingdom


BÄSTA MANUS BASERAT PÅ FÖRLAGA:

127 Hours, Danny Boyle och Simon Beaufoy
The Social Network, Aaron Sorkin
Toy Story 3, Michael Arndt, John Lasseter, Andrew Stanton och Lee Unkrich
True Grit, Joel Coen och Ethan Coen
Winter’s Bone, Debra Granik och Anne Rosellini


BÄSTA ORIGINALMANUS:

Another Year, Mike Leigh
The Fighter, Scott Silver, Paul Tamasy och Eric Johnson
Inception, Christopher Nolan
The Kids Are All Right, Lisa Cholodenko och Stuart Blumberg
The King’s Speech, David Seidler


BÄSTA UTLÄNDSKA FILM:

Biutiful
Dogtooth
In a Better World (Dansk film!)
Incendies
Outside the Law


BÄSTA ANIMERADE FILM:

How to Train Your Dragon
The Illusionist
Toy Story 3


BÄSTA FOTO:

Black Swan, Matthew Libatique
Inception, Wally Pfister
The King’s Speech, Danny Cohen
The Social Network, Jeff Cronenweth
True Grit, Roger Deakins


BÄSTA KLIPPNING:

Black Swan, Andrew Weisblum
The Fighter, Pamela Martin
The King’s Speech, Tariq Anwar
127 Hours, Jon Harris
The Social Network, Angus Wall och Kirk Baxter


BÄSTA DOKUMENTÄR:

Exit through the Gift Shop
Gasland
Inside Job
Restrepo
Waste Land


BÄSTA MUSIK:

How to Train Your Dragon, John Powell
Inception, Hans Zimmer
The King’s Speech, Alexandre Desplat
127 Hours, A.R. Rahman
The Social Network, Trent Reznor och Atticus Ross


BÄSTA LÅT:

Coming Home, Country Strong
I See the Light, Tangled
If I Rise, 127 Hours
We Belong Together, Toy Story 3


BÄSTA SPECIALEFFEKTER:

Alice in Wonderland
Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1
Hereafter
Inception
Iron Man 2


BÄSTA KOSTYM:

Alice in Wonderland, Colleen Atwood
I Am Love, Antonella Cannarozzi
The King’s Speech, Jenny Beavan
The Tempest, Sandy Powell
True Grit, Mary Zophres

Vad tror ni?


Cupcake, munk, yin/yang och dödskalle...

Hej! Tänkte bara visa er smyckena som jag gjorde igår och idag. Tycker de blev ganska söta :) Men yin och yang-märket var svårare än jag trodde att göra, så jag blev inte riktigt nöjd med de örhängena... Har plockat undan nu för dagen. Ska försöka plugga lite mer (trots att jag sa att jag inte skulle plugga något i helgen, ehem), sedan ikväll ska jag och mamma vara barnvakt åt syrrans två yngsta barn.

 

 


Home is where your heart is

Sitter vid köksbordet och njuter av god kopp kaffe hemma i Hammarstrand. Det är många som har svårt att förstå att jag kallar mina föräldrars hem just "hemma". Vissa kan säga saker som "väx upp" eller "kanske dags att klippa navelsträngen?". Jag blir faktiskt ganska upprörd när jag får sånna saker kastade i ansiktet. Det låter som att jag på något sätt inte skulle vara kapabel att ta hand om mig själv, eller som att det vore något fel att ha en så nära relation till sin familj. Jag flyttade hemifrån när jag var 16 år gammal, vilket jag knappast tror är speciellt vanligt bland dagens ungdomar. Att jag kallar mina föräldrars hem just hemma handlar om en känsla. Det är klart att jag även ser min och Matrims lägenhet som mitt hem, men det är annan slags känsla. Mina föräldrars hem är kopplade till så många fina minnen. Det var ju här jag växte upp. Det är familjens gemensamma samlingspunkt där vi träffas över högtider, födelsedagar, middagar osv... Nåväl, jag förväntar mig inte att någon ska förstå :)

Det som står på dagens schema är plugg (inte så mycket dock), göra lite nya smycken, och ikväll ska vi åka iväg till syrran för att fira hennes son som fyller 19 år idag. Det är så sjukt att tänka att han fyller 19. Han var ju bara en liten plutt nyss!

Dagens outfit: 24 februari



Helg :)

Nu är det helg för min del, så himla skönt. Vi är faktiskt lediga de flesta fredagarna i den här kursen. Dessutom ligger föreläsningarna bara på 2-3 timmar per dag, riktigt lyxigt. Om man jämför med föregående kurs så gillar jag det här sättet mycket bättre. En föreläsning per dag och sedan kan man plugga individuellt. Gillar verkligen inte grupparbeten, även om det är bra för ens utveckling. Ska försöka få undan lite plugg idag så att man inte behöver plugga till helgen. Vore skönt att bara få slappa.

Ska ta och slänga ihop någon sorts lunch, kanske det blir nudlar och en macka bara för enkelhetens skull... Sedan blir det plugga juridik i någon timma, efter det ska jag försöka få lite ordning och reda i lägenheten... Ska även packa, tar nämligen bussen hem till mamma och pappa ikväll. Var så länge sen jag var hemma (jullovet) så det är verkligen dags!

Hörs senare idag :)

Middag på Sammurai


Min fina fina älskling.

 


Jag i väntan på sushi :)

 

Älskar deras misusoppa!

 

Underbara californian rolls!

 

Matrim beställde något som hette kyodo tillsammans med 6 sushibitar...

 

Min lyckokaka: "True listening is love in action."
Matrims: "Opportunity is always ahead if you look and think."


4 år tillsammans!

 

Just idag var det exakt fyra år sedan jag och älsklingen blev tillsammans.
Tänk vad tiden går fort. Det känns verkligen inte som så länge! Tyvärr så har vi inte så mycket pengar, så det blir inget storslaget firande... Men lite sushi ska vi äta ikväll på Restaurang Sammuari. Sedan kanske vi ser på någon bra film och äter lite gotta. Låter ändock som en riktigt bra dag :) Vi får väl göra något större nästa år, då är det ju ändå 5 år!

Juridik



Sitter och pluggar lite juridik såhär på kvällskvisten, just nu håller jag på med lite instuderingsfrågor. Våran juridikkurs är på 7,5 högskolepoäng och heter mer exakt: "Grundläggande juridik för socialt arbete i offentlig verksamhet". Kursen gjordes om precis när vi började termin 2, med ny kurslitteratur och mer anpassning efter vår utbildning. Känns dock tråkigt att kursen bara är på 7,5 poäng... Juridik är ju ett väldigt viktigt ämne, och det känns som att 5 veckor egentligen är alldeles för lite. Förhoppningsvis kanske man har tid/lust att läsa vidare senare! Trots den korta tiden känns det ändock som en väldigt innehållsrik och framförallt rolig kurs! Ska bli spännande att se hur pass mycket man har lärt sig vid slutet av kursen :)

Dagens outfit: 21 februari

Allt för länge sen jag gjorde en dagens outfit inlägg, så därför slänger jag upp ett idag... :-) Tyvärr är inte bilderna de bästa, hade ingen assistans idag!



 

 


Modell för en dag

 


 

Ja, ni ser ju bilderna här ovan. Den sista bilden har jag tagit själv men det förstod ni nog :) Bilderna blev väldigt fina, men sminkösen och fotografen förstörde hela grejen. Känns som att de skulle behövt gå en servicekurs! Sminkösen var iofs inte otrevlig, men alltmänt sur och verkade bara less. Fotografen verkade riktigt irriterad däremot. Hon pratade jättetyst, och de spelade dessutom ganska hög musik vilket inte förbättrade saken. Varje gång man inte förstod vad hon menade eller hörde vad hon sa blev hon nästan förbannad... Alltså seriöst. Jobbar man med människor måste man ALLTID vara trevlig, förstående och tillmötesgående. En sådan här dag ska ju vara kul! Bilderna var inte de billigaste heller, usch! Men det blir ju ett minne för livet. Typ.

Iväg på modellplåtning

Sitter och käkar en av mina favoritfrukostar; fattigare riddare med vaniljsocker. Väntar på att syrran ska komma hit... Vi ska nämligen iväg på någon sorts modellplåtning på Gamla Teatern. Ska bli spännande. Lovar att ta med mig kameran så jag kan visa sen :)

Godis, tärningar och ett litet monster







Dagens pyssel! (eller ja, gårdagens... :p) Blev inte sådär jättenöjd... Alla färger blir alltid mörkare efter att de har varit i ugnen, vilket innebär att vit blir mer grådassig :( Måste se om jag kan lösa det på något sätt!

Kalas hos Sara

Igår var som sagt jag och Matrim iväg för att fira Sara, vi hade en väldigt trevlig kväll. Vi fikade, såg på youtube klipp, pratade och hade det allmänt trevligt. Tyvärr så lägger jag inte upp några bilder på födelsedagsbarnet. Hon vill inte vara med på bloggen så det respekterar jag... :-) Men ni får givetvis se lite andra bilder!



Fika, mmm!


Den otroligt goda tårtan.


Matrim, Fredrik och Maria.


Maria och jag.


En av presenterna som Sara fick av mig. Ett halsband med ett hjärta där det står "Kärlek" på persiska. Självklart har jag gjort det själv :)


Den andra presenten... Också handgjord av mig. En torrtovad blomma... Man kan ha den som brosch på kläder eller vad man vill :)


Det är så himla skönt att det äntligen är helg. Ska bara ta det lugnt. Pyssla, spela ocarina, kolla på lite nya avsnitt från serier vi följer... Verkligen njuta!

Paket! ^_^

Haha, jag älskar verkligen att slå in paket. Jag tar det ofta väldigt seriöst och försöker göra något kreativt varje gång... Det här är presenterna som Sara ska få ikväll. Blev väldigt nöjd med inslagningen. Papperet är to die for! Kan dock inte avslöja vad som döljer sin innuti, Sara kanske får för sig att läsa min blogg innan jag hinner komma dit ;-) Men det är iaf handgjorda presenter, mer än så kan jag inte säga :-)

Tenta; Sociologiska Perspektiv

Kom bara för en stund hem sedan från det avslutande momentet i den här förbannade (ursäkta) kursen; nämligen salstentan. Jag kom ihåg allting jag skulle skriva och fick ner det någorlunda bra på papperet. Men den stora frågan är ju om jag verkligen tolkat uppgiften rätt. Alla fick tentan utlämnad 24 timmar innan vi skulle skriva den. I den redovisades fyra ämnen varav man skulle välja ett att skriva om. Utifrån sociologiska teorier och begrepp skulle man sedan diskutera och analysera problemområdet samtdigt som texten skulle ha en tydlig struktur. I vissa av uppgifterna fanns specifika frågor som man skulle utgå ifrån om just det området. Allting skulle begränsas till 2 handskriva A4 sidor (vilket inte alls blir så mycket) . Under dessa 24 timmar har du alltså tid på dig att förbereda arbetet och kanske skriva en "mall" som du sedan tränar på och skriver nästkommande dag. Inga hjälpmedel överhuvudtaget är tillåtet att ta med på tentamenstillfället. Kändes som att jag skrev ner alla regler där ;-P

Jag valde i alla fall uppgiften som hette "Våld och hot i familjen", för den kändes mest intressant och enkel att skriva om. Men det var inte alls så enkelt som man hade trott...  Inte förrän vid halv tre inatt kände jag mig någorlunda säker och kunde gå och lägga mig, vilket innebar att jag bara fick ca tre timmars sömn. Men men! Är supertrött just nu så ska gå och lägga mig och sova några timmar alldeles strax, så man är piggare tills ikväll. Min käraste Sara fyllde ju år i onsdags så ikväll blir det kalas för henne. Blir nog mysigt!

Den Osynliga Hemlösheten

Idag hade vi i klassen redovisning för varandra. I kursen som vi läser just nu (Sociologiska perspektiv) var ett delmoment i kursen att jobba i basgrupper kring hemlöshet.  Arbetet var väldigt fritt och i princip vilken presentationsform som helst gick bra. Vi i vår grupp valde att inrikta oss på den definition av hemlöshet som förmodligen nästan ingen alls hört talas om. 

En person bor tillfälligt och utan kontrakt...
...hos vänner, bekanta, familj, släktingar eller har ett tillfälligt (kortare än tre månader efter mätperioden) inneboende- eller andrahandskontrakt samt har sökt hjälp eller varit i kontakt med den uppgiftslämnande myndigheten eller organisationen under mätperioden.
(http://www.socialstyrelsen.se/hemloshet/omfattning/definition)

Under arbetets gång var vi tvungen att "anpassa" den definitionen något efter våra resultat, men vi är ändock mycket nöjda med hur slutresultatet blev. Själva arbetet är skriven i en 18 sidor lång uppsats/rapport, men vi valde att presentera den för våra klasskamrater i utställningsform.



På fredag har vi tenta så det blir plugg imorgon och på torsdag. Är inte direkt pepp för tentan, men förhoppningsvis kommer det gå lika bra som föregående gånger!

"Kärlekens dag"

Idag är det kärlekens dag. Denna dag sägs bland annat vara tillägnad Sankt Valentin, som trotsade förbudet om att viga unga par. I och med trotsandet avrättades han.

Historien är förvisso romantiskt och sorglig, men helt ärligt är Alla Hjärtans Dag i min mening bara ett kommersiellt dravel. Det är nog den enda "högtiden" som jag tar helt avstånd ifrån. Inte på grund av jag är en cyniker som inte får någon kärlek i mitt liv - och därav är avundsjuk på alla kärleksfulla par - utan för att jag inte tycker om tanken att kärleken behöver en dag att firas på. Kärlek skall finnas varje dag, och bör således
firas varje dag.

De par som visar varandra extra mycket kärlek eller folk som bara säger "Jag älskar dig" just den 14:e februari borde ta sig en ordentlig tankeställare. Varför behöver jag en kommersiell högtid för att visa min kärlek?

Det känns nästan som att man måste fira. Folk kollar lite snett på en om man säger att man inte tänker göra något speciellt på Alla hjärtans dag. Som att man är en kallhjärtad jävel.

Ja, jag vet. Nu låter jag väldigt bitter. Det är jag däremot inte... Eller ja, kanske lite. Alla som vill fira Alla hjärtans dag får givetvis göra det, men att enbart visa extra mycket kärlek på just den dagen är för mig väldigt absurbt. Visa varandra extra mycket kärlek då och då, när du känner för det. Inte för att resten av världen säger åt dig att du ska göra det...

Klädbytardag, del 2

Är supernöjd med hela klädbytargrejset. Jag trodde aldrig att jag skulle hitta så mycket som jag gjorde.
Nåväl, det här är vad jag kom hem med: (klicka för större bild)

   
   

Är speciellt nöjd med korsetten. Blev överlycklig när jag hittade den! :)


Klädbytardag


Ska strax iväg på en klädbytardag
tillsammans med min vän Maria. Man får max byta 5 saker/plagg i kategorierna vuxenkläder, accessoarer och barnkläder. Här ovan ser ni det jag tänker byta bort. Förhoppningsvis kommer jag hem med något spännande! Uppdaterar lite senare :-)

P.S Om bloggen ser konstig ut är det för att jag håller på att göra en ny design. Hoppas ni tycker den är ok! Ganska enkel, men känner inte för något avancerat just nu.

Städdag

Att städa en lördag känns ju föga lockande, men tyvärr är det något som jag måste ta tag i. Efter veckans slit på skolan skulle jag helst av allt bara vilja pyssla eller ligga framför teven... Men men, det är bara att bita i det sura äpplet! Älsklingen jobbar till åtta ikväll så tyvärr får jag städa själv, men det gör inte så mycket. Som den goda flickvän jag är tänkte jag ha hemmet skinandes rent innan han kommer hem.

När jag städer brukar jag alltid lyssna på Enya... Jag vet inte varför men den kvinnans musik passar så bra till just städ (det känns som att sysslan går lite lättare). Min absolut favorit från Enya är lätt Caribbean Blue, den är så fantastiskt vacker så jag får rysningar!


Nytt till smyckesskrinet

Ur & Penn har tydligen rea (för det har de ju aldrig... :-p) Jag hittade i alla fall dessa tjusiga fynd och betalade bara en femtiolapp. Förutom rean var det dessutom "ta tre betala för två". Jo, jag tackar jag! :-)

 


Smycken av cernitlera

 

Den senaste tiden har jag börjat göra egna smycken av cernitlera... Här är några små verk jag tänkte visa er. Det är helt fantastiskt roligt. Passar alldeles utmärkt för mig som tycker om att pyssla och pilla! :)

Känns så härligt att min kreativa ådra börjat visa sig igen... Symaskinerna ska dammas av och förhoppningsvis kommer lite fler kläder tillverkas i år! Senaste gången jag sydde ett helt plagg var oktober 2009, det går ju helt enkelt inte an!

Ocarina of Time

 

Igår fick jag en försenad födelsedagspresent från min älskade pojkvän... Har länge suktat efter en så kallad "ocarina" (http://en.wikipedia.org/wiki/Ocarina), och just den jag ville ha är en kopia från Zelda spelet "Ocarina of Time".  Nördig som jag är! Igår kom den med posten från USA, hade ingen aning om att han hade beställt en sådan! Så ni kan ju gissa hur glad jag blev! Nu ska jag verkligen lära mig att spela också. Ocarinans ljud påminner om en blockflöjts, men inte exakt... Hur som haver är det riktigt kul att spela! Jag har redan nästan lärt mig hela "Hra den äran" ;-p Kanske det någon gång kommer upp ett smakprov på bloggen!

(Ja jag vet, jag ska försöka bättre mig ang uppdateringen...)

Nu ska jag käka lite havregrynsgröt innan det bär av mot skolan och grupparbete! Ska bli så skönt när den här kursen (Sociologiska perspektiv) är över... Det är så många delmoment att hålla reda på att man blir helt snurrig!


RSS 2.0