It's Friday

Plugg plugg plugg... Känns som att det är det enda jag gör. Nu är det ju förstås inte så, men det känns som det! ;) Har varit riktigt duktig nu i veckan, så nu är jag värd en riktig slapparhelg! Kanske blir lite shopping imorrn också, om jag hittar något riktigt fint.

Ska strax iväg på bio. Jag och älsklingen ska se Resident Evil: Retribution. Är väl inte sådär överförtjust i filmerna... Eller ja, helt okej är de ju. Men jag gillar verkligen Milla! <3

Slingor

Sorry för dålig uppdatering den senaste veckan, men har pluggat en hel del plus att jag varit förkyld... :( Hatar verkligen att vara förkyld, det förstör i princip all planering. Man blir ju så trött i kroppen och orkar nästan inte göra någonting. Nu känner jag mig dock mycket bättre!
 
Tog och slängde i lite ljusare slingor i håret i helgen. All cred till min pojkvän som hjälpte mig med att dra upp slingor genom hättan. Tycker resultatet blev helt okej, det blev ganska fina nyanser. Tror dock att jag ska slinga det en gång till, så att det blir lite ljusare. Är lite less på att vara mörkhårig... brukar bli det på vinterhalvåret ;)
 
Nu ska jag lira lite GW2. Har pluggat det jag ska idag så måste ju belöna mig själv :)

Kvantitativa metoder och kvalitativ intervju

Kursen som vi läser just nu (Vetenskapsteori och metod för socialt arbete: Fördjupning) är oerhört dryg, men väldigt bra och förberedande för C-uppsatsen. Vi läste en liknande kurs på termin 1, men nu går man mer in på djupet, så att säga. Just nu ska jag försöka få in lite kunskap om kvantitativa metoder. Eftersom min och Saras C-uppsats med största sannolikhet kommer att vara kvantitativ (vi ska förmodligen göra enkätundersökningar) är det bra om jag kan det här... Men det är inte det roligaste, en massa siffror och statistik hit och dit... Efter att jag har läst några kapitel i Statistisk verktygslåda (låter spännande, eller hur?!) ska jag ta å skriva ner en intervju som jag gjorde med min älskling för några dagar sen. Det är en inlämningsuppgift som vi har för den kvalitativa delen av kursen. Så ser dagens plugg ut!
 
Tur man har plugghjälp! :)
 
Ikväll ska jag (vi) tvätta och handla mat. Mer spännande än så blir det tyvärr inte idag! :)

Ny bloggdesign

Eftersom jag var ofattbart led på min förra design (och den var ju väldigt gammal) så bestämde jag mig för att försöka göra en ny... Har suttit å pillat med den här designen nu ett bra tag (om du inte kan se den klicka på uppdatera/F5), men känner att jag orkar inte fixa nå mer... Det får se ut som det gör just nu helt enkelt! ^_^ Om den skulle se konstig ut så får ni gärna säga till... Tippar på att designen ser bäst ut med Firefox!

Dagens outfit: 18 september

Tycker egentligen inte att bilderna blev så bra... Tråkigt ljus ute och jag ser bara trött ut (vilket jag förmodligen också är med endast 3-4 timmars sömn inatt...) Dessutom är ju tyvärr min Nikon Coolpix P50 kanske inte världens bästa kamera (visst, helt ok som kompaktkamera) men det går ju inte ens att jämföra med en systemkamera... Men kände ändå att jag ville lägga upp några bilder. Försöker ju vara duktig nu och uppdatera lite oftare! :) Känner mig inte som mig själv längre i kort hår heller, saknar mitt långa hår något oerhört. Dessutom är jag verkligen i behov av att liva upp håret med kanske en toning, då min utväxt syns jättetydligt.  Jaja, nog med gnäll! I övrigt har dagen varit bra än så länge, och nu ska jag läsa (plugga) lite... :)
 
 
 
Skinnjacka (fake) H&M | Polotröja Åhléns | Halsband Second Hand | Väska Köpt på en marknad | Ring Glitter | Kjol Ellos | Boots H&M

Klädbytardag 16 september

Igår var jag på klädbytardag. De brukar arrangera några stycken per år här i Östersund. Jag försöker att uppmana alla jag känner att gå på klädbyten, förutom att det är väldigt roligt så är det ju även snällt mot miljön! Alla har vi plagg och accessoarer i garderoben som vi egentligen inte använder. Hur härligt är det inte att byta bort de där plaggen som bara samlar damm till något nytt? Visst är det så att många gånger kanske du inte kommer hem med så många plagg som du tog med, men alla plagg som blir över skänks till insamling. Toppen ju! 
 
För er som är intresserade och bor i Östersund kan jag tipsa om att gå med i facebookgruppen "Klädbytardag i Östersund". Där lägger de upp information om kommande klädbyten, nästa kommer att bli den 25 november!
 

Igår hade jag i alla fall en toppendag, fick med mig en massa härliga plagg som jag tänkte visa! (sorry för fult kollage, men orkade inte finslipa...) :p
 
 
Skulle vara kul å få veta hur mycket allt det här hade gått lös på om jag shoppat det i butik. Säkerligen minst 2500 riksdaler...
Så ja, det lönar sig att gå på klädbyten! :)
 

I am what I am

Sjukt opepp idag, men så kan det vara... Ute är det kallt och trist, och regnet öser ner. Hösten är ju min favoritårstid, men är inte överförtjust i regnet som ofta följer med årstiden. Idag har jag träffat min fina Sara för diskutering av C-uppsatsen. Vi ska skriva vår tillsammans och har äntligen bestämt oss för ämne. Vi har frågeställningarna klara, men det gäller bara att få ihop en bra problemformulering. C-uppsatsen börjar först nästa kurs, men den kursen vi läser nu går lite ihop med den. Men nu är det fredag och helg! Även om jag måste göra en del pluggning i helgen så ska jag försöka slappa så mycket som möjligt (och slappning för mig innebär att gamea, hehe) :-) Sen är det även klädbytardag på söndag som jag tänkte gå på. Ska rensa igenom min garderob för att se om jag har något som jag inte använder längre... 
 
Funderar på att fira in helgen med någon god middag (note: skräpmat) ...
 
Sjukt oseriöst kollage, men sån är jag, ehe!
 
Tjo!
 

Vilya

I lördags fick vi hem vår nya familjemedlem; Vilya. Väntan har varit lång, men nu är hon äntligen här! Tror seriöst att hon kanske är tidernas gosigaste katt, så himla kärleksfull och gosjuk. Men så vet jag ju att hon kommer från ett helt fantastiskt hem (min brors), så jag hade egentligen inte väntat mig något annat :-) 
 

Namnet Vilya fick vi från Tolkiens värld. Det kommer från Quenya och betyder luft.
Det var en de tre ringarna som gavs till alverna och bars av Elrond.
Dessutom tycker vi ju att hon verkar ha en otroligt stark Vily/ja! :)
 

 
 

Breaking the fast

Hårdbrödmackor med kokta ägg, cocktailtomater och örtsalt (kanske märklig blandning, men jag gillar det!), yoghurt och Earl grey thé.
 
Inga föreläsningar idag, vilket i min mening är mycket skönt. Däremot ska jag dra till bibblan en sväng för att läsa lite kurslitteratur. Lär väl bli där några timmar :-)
 
Puss!

Guild Wars 2

Ett MMORPG som jag har väntat på ganska länge nu, släpptes för ca en vecka sedan, nämligen GUILD WARS 2. Jag har nu spelat rätt så aktivt (då jag kunnat) de senaste dagarna, och kan säga att jag är mer än nöjd. Självklart krävs det mer spelande för att se om GW2 lever upp till alla förväntingar, men än så länge ser det mycket lovande ut! Något är annorlunda jämfört med alla andra MMO:s, och det vet jag att jag inte är ensam om att tycka. 
 
Tyvärr så kommer jag inte att kunna spela så mycket då skolan har dragit igång (snyft!) , men ska ändå försöka spela så kontinuerligt jag kan.
 
Nedan kan ni se bilder på mina två huvudkaraktärer, och en presentation av deras personliga story =)
 
I'm Wulfiel.

Though trouble may follow me, I overcome it with ferocity.
Snow Leopard, my spirit guide, teaches that there's a time to be
serious and a time to laugh.

I work hard to maintain my psyical strength and prowess. And
yet, I know failure. I challanged my lifelong rival to fight at a
moot, and in my overconfidence lost. I look forward to the
day when I can even the score.

I'm an elementalist, and I study all the elements. I wear a gem
that symbolixes my love of fire.

This is my story.
 
I'm Wulfella.
 
Though trouble may follow me, I overcome it with dignity. I'm a
member in good standning of the College of Statics.

My first invention was a transatmosperic converter, and one
day, my adoring fans will say that I have surpassed even my first
advisor, Master Blipp.

A necromancer's closest companion is death. In acknowledgement
of this, I mark my face with the symbol of a ghostly wraith.

This is my story.

RSS 2.0