Bio ikväll!

Tjoho, ikväll blir det bio! Vi ska se Transformers: Dark of the Moon. Jag är inget vidare fan av de tidigare filmerna, men älsklingen är besatt av allt som har med Transformers att göra, och självklart följer jag med honom :) Dessutom älskar jag ju att gå på bio. Jag hoppas dock verkligen att den här kommer att vara bättre än de tidigare. Mindre fokus på människorna och mer robotar, då blir jag glad. Intressant dessutom hur de har ersatt Megan Fox med en annan snygg tjej. Inte för att hon är i närheten lika snygg som Megan, men det är ändå patetiskt att Michael Bay väljer tjejer i sina filmer utifrån deras utseende, och inte deras skådespelartalanger. Megan Fox fick tydligen rollen för att hon hade en ursnygg mage och kunde springa fort?!?!  Jaja, det är så det går till i Michael Bays värld...


Sommar <3



Kan inte annat än att ta ett stort glädjeskutt över att vi fått tillbaka det fantastiska vädret! Här ute på balkongen tänker jag spendera någon timme nu på eftermiddagen och försöka bygga lite mer färg.
Oroa er inte, jag kommer förmodligen inte att bränna mig... Trots att jag är så ljus så verkar jag klara solen bra? Låg ute i solen en och en halv timme igår utan att ens bli en ens en liten gnutta röd. Färg får jag dock! Mitt ansikte har dock en tendens att ta färg fortare än resten av kroppen, vilket innebär att det ser en smula konstigt ut... Folk lär väl tro att jag har smetat in fejjan med brunkräm, men det har jag icke!

Dagens...

...
Humör: Ganska bra!
Vill ha: Fint väder vore ju inte helt fel, istället för det här skitvädret...
Klädsel: Svarta mjukis/träningsbyxor, svart linne och svart munkjacka.
Frisyr: Utsläppt, som vanligt.
Smink: Foundation, rouge, mascara, ögonbrynspenna.
Händelse: Min vän Peter och hans flickvän kom över på en snabb fika.
Planer: Göra någon sorts middag, vänta tills älsklingen kommer hem och dra iväg en sväng på gymmet...
Borde: Har redan städat och diskat, så inga fler måsten idag :)
Beroende: Sims 3
Låt: Blind Guardian - Spread your wings

Frukost i solen

 

Blev helt lyrisk idag när jag vaknade och upptäckte att solen sken! Det har ju inte direkt varit toppenväder den senaste tiden, så lite värme och sol är verkligen välkommet. Därför var jag ju självklart tvungen att äta frukost ute på balkongen. Äggröra, en tallrik med vaniljyoghurt, jordgubbar och mandel och en kopp grönt thé fick det bli idag.


Frösö Zoo

Här kommer lite bildspam från igår (söndag alltså) när jag och Matrim följde med min bror och hans familj på Frösö Zoo. Trots att jag bott i Östersund i en herrans massa år har jag aldrig besökt vår egen djurpark. Det var i alla fall en mycket trevlig dag! :)






















Biffar med soltokade tomater och feta med tzatziki


Här kommer ett litet tips på en supergod måltid som jag åt till middag igår, och även lunch idag. Superenkelt, gott och nyttigt!

Biffar med soltorkade tomater och fetaost
500 g färs
Fetaost
Soltorkade tomater
1 ägg
1 vitlöksklyfta
1 gullök
Salt & peppar
Örtkrydda

Hacka allt väldigt litet, och blanda sedan ihop alla ingredienser i en skål. Forma till biffar, typ 100-150 g styck. Stek i olja eller smör. Servera med en god sås (förslagsvis tzatziki) och en god sallad. Min sallad bestod av en mix (sån som man köper på påse) som jag blandade ner körsbärstomater, äpplen och avocado i. Supergott!


Tzatziki

3 dl turkisk eller grekisk yoghurt
1 gurka
1-2 vitlöksklyftor
Salt & peppar
En skvätt olivolja

Skala gurkan och riv den sedan med ett rivjärn. Låt det sedan rinna av i ett durkslag ca 30 min. Blanda i lite olivolja i yoghurten och blanda sedan ner gurkan. Pressa i vitlöken och smaka av med salt och peppar.

15 juni 2011

Mmm, kaffe. Det absolut bästa på hela morgonen. Iofs är det egentligen inte morgon längre, men eftersom jag klev upp så sent (duktiga jag som vänt på dygnet redan!) så räknas det som morgon för mig. Otroligt gott kaffe gjorde jag idag också, om jag själv får säga det.

De ringde om praktiken alldeles nyss... Om ni inte alla vet det så skall jag göra min första praktikperiod nu till hösten. I Sundsvall kommer jag att hamna, men verksamhet eller handledare är inte riktigt bestämt än. Han hade bara tre platser kvar att erbjuda mig varav två var socialbidrag och den andra hette "Ungdomsstöd". Jag valde ungdomsstöd eftersom jag förmodligen vill jobba med barn och ungdomar när jag är klar. Men det är inte säkert att jag får den, jag hoppas dock det! Tycker det är så sjukt dåligt att Mittuniversitet här i Östersund inte kan erbjuda praktikplatser till alla här i Jämtland. Eftersom vi har två praktikperioder så går platserna först till dem som gör sin andra praktik, vilket resulterar till att det är i princip omöjligt för första praktikare att få plats i Jämtland. Är inte alls så pepp på att bo i Sundsvall i 3 månader, bara träffa Matrim och katterna på helgerna (om ens det). Så är det ju hela grejen med att hitta boende också, hå hå ja ja...

Igår sa vi hej då till min vän Jonas som åkte tillbaka till Göteborg. Kändes tråkigt, men jag hoppas att jag och Matrim kan åka och hälsa på honom något i sommar. Om pengarna räcker, vi ska ju ner till Sala i juli också.

Åker till min mor och far igen ikväll... Det var egentligen inte planerat alls, men min mamma ringde igår och berättade att det skulle vara kams på hennes jobb på torsdag, så jag kunde helt enkelt inte motstå. Det är inte ofta man får kams, kanske 1-2 gånger per år så man måste ju ta tillvara på tillfällena!

Nej hörni, jag ska alldeles strax ta tag i lite städning. Wihooo....

Nytt till sommargarderoben

Klänning från H&M.

 

Armband från H&M.

 

Liten väska från BikBok.

 

Hatt från Monki.

Jag och Matrim tog en sväng på stan idag och jag passade på att skaffa mig lite "förnödenheter" till sommaren :)

Here I am

Ack och ve, nu var det allt för länge sen jag skrev! Nu när sommaren har gjort sitt intågande och jag är ledig fram till den 29 augusti ska jag försöka bättra mig lite... Känns otroligt skönt med "sommarlov" i alla fall, får se vad den här sommaren har att bjuda på :)

Vilket kanonväder det har varit den senaste veckan. Har försökt njuta så mycket möjligt av värmen de senaste dagarna. Har t.o.m fått lite färg på kroppen, även om det är lite. Det är dock nästan som om solen vill jävlas med mig. Så fort jag går ut och tänker sola så har den en tendens att gå i moln, även om det kan ha varit molnfritt i flera timmar innan! Idag har det dock både åskat och regnat, och prognoserna säger att det ska bli kallare nästa vecka. Tråkigt, men det kan nog behövas.

Ni kanske kommer ihåg hur mycket jag hatade och slet med hemtentan i kursen Socialt arbete och organisationer? Jag fick faktiskt C i betyg, och det är jag mycket nöjd med. Nu väntar jag bara på besked från Psykologikursen, sen är alla betyg från första året komplett. Tänk att jag redan gått ett år, det känns lite sjukt hur fort tiden har gått.

Sitter hemma hos mina föräldrar just nu, men åker tillbaka till Östersund ikväll. Har firat systersonen som gick ut 9:an i fredags. Det var riktigt mysigt att sitta där i kyrkan och se ungdomarna tåga ut med stolthet i blicken efter att ha kämpas sig igenom 9 år av grundskola. Det påminde mig om när jag själv gick ut, svårt att förstå att det är 8 år sedan. Prästen gjorde i år även en riktigt stilig entré när han skulle hålla sig i sitt betraktelsetal. Bandet framme vid altaret börjar spela en hårdrockslåt (om jag inte har helt fel så var det AC/DC's "Thunderstruck") och prästen kommer inkörandes med sin motorcykel. Haha, vilket jubel han fick från folket. Sånt som bara händer här hemma i Hammarn! :)

Jag skulle även vilja skriva några rader om en vän till mig och mamma som lämnade detta jordeliv igår... Sorgen är stor, men jag kommer att minnas dig med glädje. Jag är glad att jag hann lära känna dig, och framför allt att vi hann träffas. Resan som jag och mamma gjorde ner till Skåne är ett av de finaste minnena jag har. Vila i frid, snällaste Janne.

RSS 2.0