Trevlig Valborg!

 

Håret är lockat, festsminket är kirrat och partyoutfiten på. Strax drar jag iväg till mina fina grannar Maria, Fjun & co och käkar langos och marrängswiss. Efter det drar vi ut på stan, kollar brasor och tar en svängom på krogen. Tror det blir en toppen kväll! Hoppas ni får en bra kväll ni med! :)


Dagens outfit: 29 april

Älskar min nya jacka som jag köpte på H&M för endast 150 riksdaler :)

 

Tänkte bara meddela att tentan är äntligen inskickad, jag blev hyffsat nöjd med så jag hoppas att det går bra.

Nu ikväll ska jag bara koppla bort. Jag och älsklingen ska bl.a gå på bio och se Thor i 3D. Det blir nice! Hoppas ni andra får en fin kväll! :)


Dagens outfit: 28 april


Fick tyvärr inte till så bra bilder, men men! Kände mig i alla fall väldigt vårig idag. Älskar både den vita skjortan och de beiga byxorna. Båda från Vero Moda.

B&J och plugg

Sitter och mumsar på lite B&J's (Ben & Jerry's) Cookie Dough, var så länge sen jag åt B&J så jag var tvungen att köpa en igår... En sommar var jag helt besatt av B&J och åt säkert 2-3 st i veckan. Tänk att slänga iväg 100-150 kr på bara glass. Helt sjukt. Ja, det är synd att den är så himla dyr, men det är inte svårt att förstå varför. Den innehåller äkta grädde i jämförelse med andra glassar som bara har skummjölk. Dessutom arbetar de mycket med miljö och hälsofrågor (ex så kommer alla deras ägg från frigående höns). Det finns alltså många anledningar till att välja B&J framför annan glass :-)

Idag har jag varit på det sista seminariet för den här kursen. Det var ett redovingsseminarium där vi i små grupper skulle prata om något som intresserat oss extra mycket i alla de artiklar vi läst under kursens gång. Utifrån det skulle vi sedan ställa en diskussionsfråga som våra klasskamrater skulle diskutera. Det gick väl helt okej för min grupp. Vi hade egentligen inte förberett oss alls eller skrivit särskilt mycket. Men gjort blev det iaf! :-)

Ikväll måste jag ägna lite tid åt tentan igen även om jag egentligen bara vill spy på den. Men har lite småsaker kvar att fixa. Den ska ju lämnas in imorrn (senast kl 23.59) så jag kommer att spendera några timmar på skolan imorrn efter den sista föreläsningen. Jag har ju tyvärr inte Word på min dator så jag måste låna en dator från skolan, för rättstavning osv.

Så nu är det lika bra att jag sätter igång, lägger upp en dagens outfit lite senare ikväll! :)

Bakad potatis med kräftröra och sallad

 

Tog och lyxade till det idag och åt bakad potatis... Köpte en supergod kräftröra med västerbottenost som passade utmärkt till. Så smör och salt såklart! Faktiskt första gången jag gjorde bakad potatis och de blev hur gott som helst! :)


Dagens outfit: 27 april

 

Blivit lite enklare att ta foton på min outfit nu när vi har en spegel :) Kanske inte så jättebra bilder, men det får duga när jag inte får hjälp av min pojkvän ;)

 

Nu måste jag fortsätta att plugga.... :/ Nåväl, bara att bita i det sura äpplet!


Ägg, makrill och majonäsröra

Äter en ganska tråkig frukost idag för att vara mig, bara två mackor ;-) Men det är själva röran på mackorna som är the shit. Mamma lärde mig den nu i helgen. Ett kokt ägg, en burk makrill i tomatsås och en klick majonäs. Mosa/blanda alltsammans och lägg på macka eller ät som det är... Hur gott som helst! :-) Var lite försiktig med majonäsen bara, det räcker med en liten klick. Annars blir det väldigt fett!


Tillbaka till vardagen

Nu är jag och Matrim äntligen tillbaka i stan efter en härlig påsk hemma hos min kära familj. Jag har ätit alldeles för mycket påskmat och godis, så nu känns det nästan som att man rullar fram... :-) Får kompensera det med lite träning den här veckan. Matrim jobbar dock kväll fem dagar den här veckan, så jag får träna själv... Men det ska nog gå det med!

Kan i varje fall rapportera att jag är i princip klar med hemtentan nu i alla fall, äntligen. Har bara lite kvar på bokrecensionen. Men den ska inte lämnas in förrän på fredag, så jag känner mig inte stressad längre. Seger! Är dock inte så supernöjd med allt jag skrev, men men... Vi får hoppas det går vägen ändå!

Förutom att bara njuta och ta det lugnt var jag faktiskt ut på hotellet (i Hammarstrand) på påskafton. Fick sällskap av två av mina bröder, och mötte även upp systra mi där. Det var faktiskt riktigt trevligt, trots att det var omänskligt varmt i lokalerna. De sista timmarna var det fullkomligt smockat med folk. Ibland undrar man om det ens finns så många människor i Hammarn. Pratade och umgicks lite med gamla vänner och blev bjuden på cider och goda drinkar. Helt klart lyckad kväll!

Ikväll skall jag ägna åt lite annat plugg, skall läsa den sista artikeln för den här kursen och göra lite grupparbete. Mellan 18-22 äger jag tvättstugan. Inte så spännande dag med andra ord, men det är ändå skönt att komma tillbaka till vardagen! :)

Dagens outfit: 26 april

Jag älskar verkligen den pepitarutiga blusen jag bytte till mig på senaste klädbytardagen. Man kan göra så mycket med den :-)

 

Haha, jag vet att jag typ alltid har samma skor på mig, men jag älskar dem verkligen. De är snygga och jättebekväma! Men nu när det börjar bli vår ute så kommer vårskorna fram, blir det lite mer variation :-)


Cravings: Brown & Beige

Vore inte helt fel att ha något av dessa plagg/accessoarer i garderoben :-)

Och hej föresten! Jo, allt är bra med mig. Lovar att uppdatera som vanligt från och med imorgon! :)


Nya utemöbler



Har fixat utemöbler till balkongen. Tyckte verkligen om designen på bordet och stolarna, också ingick dynorna :) Nu är det bara att vänta på finvädret så man kan sitta ute och äta. Köpte även en liten blomhylla att ställa krukväxter på. Kommer bli så himla mysigt när det blir klart!

Tisdag den 19 april

Blä. Är fruktansvärt less på att plugga idag. Har därför tagit en paus i några timmar nu och städat lite i lägenheten. Inte för att det direkt är roligare, men det är skönt att röra på sig och slippa sitta klistrad framför dataskärmen... Dessutom kör man fast lite ibland och behöver tänka på något annat. Matrim jobbar till 23 både idag och imorgon, sjukt tråkigt att vara ensammen. Dock är jag väldigt stolt över honom, han skriver upp sig på obekväma tider för vår skull, så att vi ska få lite mer pengar i kassan :)

Men det går i alla fall framåt med pluggandet. Har inte så mycket kvar att skriva, börjar äntligen se ljuset av tunneln! Nu måste jag dock fortsätta om jag ska nå mitt uppsatta mål idag (och det kan ju vara bra, eller? :p)

Puss!

Update

Hej hörni!
Förlåt för dålig uppdatering de senaste dagarna, men jag har haft lite att göra. Var borta hela fredagen i Birsta med mina föräldrar, och igår hade jag också "fullt" upp med träning, plugg, pizza med Sara och mys med Matrim.
Och nu har jag en jobbig pluggvecka framför mig. Ser verkligen inte fram emot det, men tyvärr är det inte så mycket att göra åt saken :) Måste läsa ut "Vid byråkratins gränser" idag och åtminstone börja med recensionen. Jag har resonerat som så att jag tänkte ta de jobbigaste frågorna nu, så gör jag de enklare senare. Det kommer nog kännas skönt att ha det jobbigaste gjort, så att man inte behöver känna sig så stressad.

Men snart är det påsk i alla fall, det ska bli så skönt! Jag och Matrim åker till mina föräldrar i mitten av veckan och blir där till dagen efter annandag påsk. Ska bli trevligt att äta god påskmat och bara ha det allmänt gött. Tja, förutom att jag förmodligen måste plugga då... Men men :)

Ska försöka uppdatera bloggen under veckan, men kan dock inte lova något :)

Ha det så bra mina fina läsare!

Dagens frukost

Hårdbrödmacka med makrill i tomatsås, två stekta ägg, örthé (måste verkligen köpa nya théer!) och vaniljyoghurt med hallon och linfrön.


Kom för ett tag sedan hem ifrån seminariet. Det känns verkligen skönt att ha det gjort. Kan jag skriva på reflektionen under bussresan (hem till mina föräldrar) och resten av dagen... Har faktiskt en massa punkter att reflektera över, så seminariet kändes verkligen givande!  

Slänger som vanligt upp en frukostbild, haha. Känns som att det börjar bli lite av min grej. Men jag älskar verkligen att äta frukost. Lätt den bästa måltiden på hela dagen!

Eller vad säger ni? :)


Kvällsfunderingar

God kväll!
Har precis tryckt i mig ett litet kvällssnack (det var välbehövligt efter träningen), och ska nu försöka plugga det sista för dagen innan kvällsdags. Jag kommer förmodligen att få psykbryt på tentan innan den här kursen är över. Känns som att jag har tappat allt vad motivation heter, dessutom kan jag inte få något vettigt skrivet! Har bara besvarat 2 frågor uttav 7, och de tre sista frågorna är riktigt jobbiga... På den sista frågan ska vi göra en bokrecension, så jag måste läsa en till bok ("Vid byråkratins gränser" - titeln gör inte mig särskilt upphetsad i alla fall) innan det här är över... Nåväl! Är ledig hela nästa vecka, och jag måste bli klar med tentan då. Känns dock inte så kul att kanske behöva plugga över påsk. Men vi får se hur det blir. Kan ni inte skicka lite positiv energi så jag blir full av skrivarglädje och känner att jag klarar det här? :)

Så. Nu har jag fått gnälla lite, det tackar vi för!

Annars då? Tja... Måste kliva upp halv sju imorgon bitti. Jag och Sara skrev upp oss på det tidiga seminariet (dumt nog), men det var bara för att Sara kanske skulle åka hem till Karlstad på eftermiddagen, och hon fick inte missa seminariet (de är obligatoriska). Nu skall hon inte åka hem förrän på söndag, men men... Skönt att komma upp tidigt för en gångs skull! Efter seminariet skall jag åka hem till mina föräldrar. Vi tänkte göra ett besök i Birsta på fredag, och det kanske är precis vad jag behöver?

Oj, blev ganska mycket skrivit nu, tror dock jag behövde det :) Nä, nu måste jag få lite gjort här. Hörs något imorgon!

Nattski!

Små tyllar

 

Titta vad som precis damp ner i min brevlåda. Små tyllar i tre olika storlekar! Nu kommer det bli så mycket roligare att göra cupcakes och bakverk med leran! :) Tyärr så hinner jag nog inte testa dem idag, har massor att plugga. Ska bl.a läsa en ny artikel som vi har semiarie på imorgon, också ska jag försöka jobba lite mer på hemtentan. Sedan ikväll blir det gymmet för min och älsklingens del.

 

Ha det så gott allesammans så kanske vi hörs senare ikväll!


Dagens outfit: 12 april


Frukost i vanlig ordning

Hallonsmoothie (100 g hallon, 1 banan och 150 g vaniljyoghurt), örthé, mörk bröd med ägg och skagenost.

 

Ett inlägg med frukost i vanlig ordning, haha. Känns som att det är det enda jag kommer att blogga om tillslut.... Närå. Har bara haft lite dåligt med energi de senaste dagarna. Men hoppas det ska gå om sig strax!

 

Börjar 13.15 idag igen och slutar 15.00. Idag får vi äntligen tillbaka tentorna från Sociologikursen... Jag vet redan vad jag fick (C), är nöjd... Fast blev mindre nöjd när jag fick reda på att inte en enda hade fått A och ingen hade fått E. I princip ALLA fick C eller D. Hur har det gått till? Är det ens möjligt att precis ALLA studenter i en klass har varit lika duktiga... ? Men tydligen så gillar just den lärararen att sätta medelbetyg, alltså C. Så det är väl vad man har att förvänta sig i den kurs jag går nu också då, vi har samma lärare där :p


Ny vecka

Måndag. En ny vecka har gjort sitt intågande... Det känns bra. Hade en riktig skitdag igår, så det var därför det inte blev någon uppdatering. Har ingen lust att uppdatera när jag känner mig nere :)  Hade dock en riktig trevlig lördag med klädbytardag och sedan filmkväll med goda vänner.

Ska strax iväg på föreläsning mellan 13.15-15, sedan efter det sticker jag och älsklingen iväg till gymmet. Blir hårdpass idag. Har dock sådan otroligt träningsverk i benen sen i lördags, så vi får se hur det går! :) 

Skriver mer senare!

Klädbytardag, del 2


Tyvärr så hade jag inte lika tur denna gång! Lämnade in fem plagg men gick bara hem med två... :/ Men som ni ser på bilden hittade jag i alla fall en kort kofta som man knyter i midjan i pepitatyg och en huvjacka i mörklila med ljuslila stjärnor. Såg en supersöt spetsklänning i svart som jag tänkte norpa, men så klart hann en annan före mig... Nåväl! Jag är ändå rätt nöjd med dagen :)

 


Klädbytardag

 

God morgon! :) Sitter just nu och njuter av en extra stark kopp kaffe och ska strax iväg på Klädbytardag här i Östersund. Inlämningen sker mellan 10-12 och själva bytet äger rum mellan 12-15. Jag och Sandra tänkte gå dit runt halv 12 och sedan invänta bytestiden. Har sett fram emot det här evangemanget sedan förra bytet jag var på!

 

Här ovan ser ni vad jag kommer att lämna in. Hoppas jag kommer hem med lika fina grejer som förra gången :)


Her Morning Elegance



Om ni inte har sett den här videon än så måste ni bara göra det! Helt fantastisk stop-motion. Man blir glad i hela själen :)

Cupcakes ~ En lila och en ice-cream

 

De senaste dagarnas pyssel :) Mer blir det i helgen!


Mysfredag

Hej! Förlåt för min otroligt dåliga uppdatering både igår och idag... Men har tyvärr haft lite annat för mig :) Igår satt jag och skrev på reflektionen som jag nämnde i det tidigare inlägget. Blev faktiskt klar med den, skönt! Ett moment i den här kursen klar! Bara typ fyra to go... Hm! :) Idag har jag också pluggat tillsammans med Sara och Fredrik. Vi försökte komma igång med tentan. Det blir  ingen salstenta denna gång utan en hemtenta, och den fick vi redan i måndags. Känns ganska bra faktiskt. Det blev tyvärr inte så mycket gjort för våran del dock, men jag skyller på att det trots allt är fredag. Pluggmotivationen brukar inte vara så hög då! :)

Ska om ungefär en timme börja med maten... Idag ska jag göra färsbiffar med soltorkade tomater och fetaost. De ska vi äta i vitlöksnaanbröd, tillsammans med vitlökssås och sallad. Tror det kommer att bli en riktig hit!

Ikväll så kommer en gemensam vän till mig och Matrim över, vi ska kika på nån film och bara allmänt umgås. Har inte ätit något godis på hela veckan (duktigt!) så ikväll tänkte jag lyxa till det med lite fransk nougat ;) Har ingen aning om vad det blir för film ännu, men det lär nog visa sig! :) En riktig mysfredag blir det i alla fall!

Passa på att ha en mysfredag ni med!

Reflektion

 

Idag ska jag plugga mest hela dagen, så det blir inte så många uppdateringar idag tyvärr ;-) Ska först och främst skriva en personlig reflektion över två artiklar som vi hade seminarie på igår... Den ena handlar om att socialtjänsten håller på att bli allt mer specialiserad, och den andra handlar om muslimska församlingars frivilliga sociala arbete i Sverige. Ska skriva ungefär en A4 sida, hoppas jag hinner klart med den idag!

 

Föresten, visst har jag världens sötaste dator? :) Den väger knappt ingenting, och är alldeles ypperlig att ta med sig på föreläsningar. Största skälet till att jag köpte den var dess storlek (skärmen är bara på 10.1") och självklart för att den var rosa :)


Städa, wiho

Kom för en stund sedan hem från det första seminariet i den här kursen. Det var väl intressant, tror jag :) Nu ska jag dock ta tag i något som inte alls är lika intressant, nämligen att städa lägenheten. Känns som att jag gör det flera gånger i veckan, men det behövs med tanke på att jag är två tokfior som springer omkring och sprider kattsand och tussar överallt. Har inga föreläsningar imorgon så jag tänkte att det var lika bra att jag göra det nu. Morgondagen vill jag ägna åt plugg och slapp.

Senare ikväll ska jag möta min pojkvän på gymmet efter att han har slutat jobba... Blir förmodligen bara en timme idag men det känns skönt ändå att komma iväg. Ser verkligen fram emot det. Känns som att gymmet är något av det roligaste som händer under veckorna, och det är ju positivt. Gick från noll motivation till hundra :)

Ha det fint hörni!

Frukost - En salig blandning

Örthé, hallonsmoothie, stekt ägg och en hårdbrödmacka med skagenost och körsbärstomater.

 

Idag börjar jag inte förrän 13.15 så jag passade på att göra en "riktig" frukost :) Dagens frukost består verkligen av en salig blandning, men jag älskar att göra olika saker. Det är kul att få lite hotellkänsla över det hela. Är så otroligt tråkigt att bara äta en skål med yoghurt/fil med flingor!


Fruktblandning med keso

 

Tänkte bara tipsa er om ett litet mellanmål som i varje fall jag och Matrim tycker är väldigt gott. Det är superenkelt att göra och det innehåller bara nyttigheter, så du kan äta den med gott samvete ;) Skiva upp bananer och apelsiner i mindre bitar. Lägg i en skål och strö över kanel. Toppa med en stor klick keso och blanda sedan alltihop. Klart! Det kanske låter helt galet, men det är verkligen smaskigt. Du kan även testa med andra frukter såsom äpple, melon, päron, kiwi osv... Superbra att äta mellan måltiderna eller som kvällsfika!


Nya naglar

Tog och fixade mig lite fräschare naglar för några dagar sedan. Faktiskt riktigt nöjd över de här lösnaglarna, de ser mer äkta ut än många andra! Märket är Depend och just den här sorten heter Broadway Nails - Natural illusions. Som ni ser så är mina händer väldigt narriga och torra, de blir alltid så på vintern :( Ska bli så skönt med vår/sommar för då slipper jag smörja in mina händer hundra gånger per dag (vilket ändå inte gör någon större skillnad).


Dagens outfit: 5 april


4 april

Gääääääääääääsp.

Länge sedan jag var såhär trött alltså. Men det kan nog bero på att jag inte sov så mycket i natt, plus att jag och älsklingen körde ett två timmars pass på gymmet. Jag sprang/joggade/powerwalkade (varvade om vart annat) i över 8 km och brände över 500 kalorier, nöjd! Mitt mål är att kunna klara av 6 km på en halvtimme till sommaren. Hoppas jag kan hålla det :)

Annars har det inte hänt så mycket idag. Jag och älsklingen var iväg en sväng på Lidl och Willys för att införskaffa veckans mat... Känns otroligt skönt att vi håller oss till budget och dessutom får pengar över!

Men med det här inlägget tänkte jag faktiskt bara säga god natt. Vi börjar 8.15 imorgon och jag är trött som en jag vet inte vad, så det är lika bra att krypa till kojs.

Nattski!


Juridikkursen - resultat

Jaha, där ser man. Vi fick tillbaka resultatet från Juridiktentan idag, och tydligen så fick jag A. Det trodde jag inte, men självklart är jag sjukt nöjd! :) Lite roligt bara att vi fick tillbaka tentaresultatet från den här kursen som vi nyss avslutade, före kursen (Sociologi) vi hade innan... Tror att vi är uppe i en tre veckors försening nu, men men. Så kan det vara ibland. Skulle vara skönt att få reda på det bara, så att man kan släppa Sociologin någon gång!

Nu ska jag gå och läsa lite artiklar inför det kommande seminariet som vi har på onsdag, men jag skriver lite senare ikväll.

Engsö slott

Jag satt alldeles nyss och kikade på ett gammalt avsnitt av Slottsliv, som visas på kanal 8. Då visade det sig att programledaren besökte Engsö slott, och jag var ju faktiskt där sommaren 2009. Det var lite småkul, enligt min mening. För er som inte visste om det så är jag helt besatt av slott (en stor anledning till att jag vill besöka Skottland). Hittills har jag besökt fem slott, dock alla i Sverige. Engsö slott är helt klart en favorit hittills, inte bara för att det är otroligt fint och imponerande men också för att det är hemsökt (sägs det i alla fall) :-) Tyvärr såg vi inga spöken när vi var där.

















 

Klicka här för att själv spana in avsnittet!

Zelda

Jag kunde bara inte låta bli att ta kort på henne när hon satt där så vackert i vardagsrumsfönstret. Alltså, jag blir fan gråtfärdig. Så otroligt vacker hon är, mamma och pappas lilla älskling. Snällare och finare katt får man leta efter.


Dagens outfit: 2 april

 

Jag och min fina Sandra träffades igårkväll för att dricka lite vin och och sedan gå ut på krogen en sväng. Såhär såg jag ut då. Usch, blev inge nöjd med bilderna, men de var de enda jag tog... Sandra ville ju självklart inte vara med på bild :-p

 

Hade hur som haver en väldigt mysig kväll. Tack för sällskapet min vän! :)


Lägenheten ~ Vardagsrummet

Idag tänkte jag visa er vårt vardagsrum! :-)

Fullkomligt älskar våra nya tapeter. Blev så himla nöjd med fondväggen! :)

 

 

Det är viktigt att ha många kuddar!

 

 

Älskar de här två tavlorna... Köpte dem på loppis för en väldigt billig peng.



Det går mycket i lila i vardagsrummet :) (för att matcha tapeterna)



TV och bokhyllor... Och en liten Zelda som också ville vara med :) Och japp, vi har drömfångaren ovanför teven... Men det är bara för att den passar in så bra där!



Nördhyllan? :p





Matrims lilla datorhörna (där jag sitter just nu) :-)





Ja det var den rundturen det. Hoppas ni gillade det! :)

Lördagsfrukost

Vaniljyoghurt med lite jordgubbssylt, mandlar och linfrön, ekologiskt örtthé, kokt ekologiskt ägg, apelsinskivor, mörkt bröd med leverpastej och smörgåsgurka.

Sen frukost idag igen... Men det är ju så skönt att sova ut på helgerna (klev i och för sig upp 12, jag är lite seg att göra i ordning allt bara). Nu sitter jag och njuter av en kopp kaffe, och ska strax börja att städa lägenheten. Tänkte visa lite mer bilder på lägenheten sen, så kika in här senare! :)

Dagens outfit: 1 april

 


Lunch på Oscars och klippning (igen?!)

Jag och älsklingen hade pengar kvar från våran matbudget (vi har satt fast en specifik summa för varje vecka, eftersom vi vill sprara en massa pengar till sommaren),  så vi bestämde oss för att lyxa till det lite idag. Vi båda var dessutom lediga så det passade ju ypperligt med lite matlyx. Vi gick och åt lunch på Oscars, en restaurang som ligger på Campus som serverar mest husmanskost. Det är alltid buffé och maten är hur god som helst!

 

Mysiga lokaler.

Det finns alltid flera rätter att välja på och idag serverades bl.a kotletter med stekt potatis och en äppelsalsa. De har dessutom ett stort bord med fräsch sallad och olika röror. Idag testade jag två röror varav den ena innehöll keso, äpplen, kanel och russin. Den andra innehöll championer, rödlök och någon sorts ostsås. Båda var himmelskt goda!

 

Hej hej!

 

Sedan tog jag med mig Matrim till Sandra, så han fick klippa sig lite. Han blev superfin!

 

Hoho!

 

Efter det gick vi en sväng på stan och inhandlade lite nödvändiga saker. Japp, så har dagen sett ut hittills. Ikväll ska jag plugga lite (har äntligen fått mina böcker!) och bara mysa med min älskling. Fredagsmys ni vet :-)

 

Hoppas ni får en lika mysig fredag!


RSS 2.0