Första dagen



Tjoho! Nu är jag i Sundsvall (kom igår i och för sig) och sitter just nu i vår vindsvåning och surfar med mitt "supersnabba" mobila bredband. Har dock ett kontantkort, som man fyller på precis som mobilen. Ville inte binda mig vid något abbonemang när vi ändå bara ska vara här tills i december. Men det funkar dock bra. Som sagt, inte världens snabbaste, men så länge man kan göra det viktigaste är jag nöjd.

Vi hade faktiskt bara halvdag idag, så vi var tillbaka i Sundsvall vid lunch. Har varit i Härnösand för att träffa de andra praktikanterna och samordnaren... Fått lite information om vad som gäller under hösten, osv. Det gick bra, inga konstigheter där tycker jag. Först imorgon ska jag på min praktikplats och träffa mina handledare. Spännande!

Uppdaterar något senare, och lovar förstås att lägga ut bilder på vår lägenhet så fort vi fått lite ordning :-) Peace out!


Det börjar närma sig...

Pust. Nu är allt äntligen klart. Har pratat med praktiksamordnaren och äntligen fått bekräftat att jag ska vara på något som heter Ungdomsstöd. Det var också det jag önskade när jag först samtalade med honom, så det känns skönt att jag faktiskt fick det. Jag har bara en liten aning om vad de sysslar med, men av det jag vet så lät det riktigt intressant! Jag vill ju jobba med ungdomar i framtiden, så det känns som att det här kan bli något i rätt riktning! Håll tummarna att det går bra nu då :)

Annars så gör jag inte så mycket just nu om dagarna. Planerar och packar inför flytten på söndag. Har precis lärt mig att virka också, blev så himla inspirerad av alla kreativa männikor som lägger ut sina alster på Facebook och i bloggar :) Håller på med en sjal just nu, lovar att lägga ut den så fort den blir klar! Höll dessutom precis på att återhämta mig från förkylningen när en NY förkylning slog till med full kraft. Känns som min vanliga otur! Som tur är så har jag i alla fall några dagar på mig att bli bättre innan praktiken börjar.

Nu tänkte jag fortsätta virka på min sjal framför teven en stund. Hejsvejs!

Sjalar och romantisk blus

Blev lite shopping idag :-)


Två fina sjalar... Faktiskt från Dollarstore - av alla ställen, haha!



Blus från Kappahl... :)


Sista veckan på lovet

Nu återstår endast en vecka kvar av sommarlovet. Känns ju som att det var alldeles nyligen jag skrev att det var fyra veckor kvar! Trots att jag inte alls haft något speciellt för mig har tiden bara flugit iväg. Har dock haft en ganska rejäl förkylning nu de senaste två veckorna, så det har varit både välbehövligt och skönt att bara ta det lugnt.

I skrivandets stund vet jag fortfarande inte vart jag skall göra praktik någonstans. Verkar som att han som anordnar det hela har gått under jorden! Dock känner jag mig ändå inte så stressad, det känns som att allt kommer att ordna sig i slutändan. Förhoppningsvis!

Stor spindel

 

Hittade en läskigt stor spindel i en av mammas blomkrukor! o.O

 

Haha, nej då. Blomman ser faktiskt ut så, med utstickande håriga rötter. Riktigt äcklig om du frågar mig! Men vi har dock ingen aning om vad blomman heter.

UPDATE: Växten heter Hartassormbunke eller Råttkrypbräken! :)


Shopping på Selånger marknad

Var iväg på Selånger marknad idag med Matrim, min syster och hennes yngsta son, min faster och min brors sambo. Hittade en hel del fint faktiskt!

 


Väskor för 100 kronor styck! Jag slog självklart till på två :) Och en collagejacka för 200 kronor. Behövde en ny eftersom alla knappar har lossnat på min gamla från Gina.

 


En liten Betty Boop plånbok.

 

Var en jättetrevlig dag förutom att det började ösregna på slutet :/


Orchidaceae






Mina fina orkidéer blommar igen, och det tycks bli en hel del blommor denna gång. Av alla sorters blommor så är nog orkidén min favorit. Förutom att den är oerhört vacker så är den ju en riktig kämpe som kan hålla i många år. Kanske ska jag ta det som ett tecken? Ni vet, ny start... :)

En dag i sänder

Nu har sommarens sista månad anlänt och med det infinner sig sig en sorts storm av känslor i mitt inre. Samtidigt som att jag är glad att det är hela fyra veckor kvar av sommarlovet känner jag ändå en sorts panik och stress. Fyra veckor kan lätt omformas till bara med tanke på hur oerhört fort sommaren har seglat förbi hittills. Den 29 augusti skall jag befinna mig i Sundsvall för min första praktikperiod som sträcker sig ända till 9 december. Det kommer att bli en hård prövning att bara kunna träffa min älskade under helgerna, men det skall gå på något sätt! Som tur är har jag i alla fall hittat boende. En vindsvåning som kommer att delas med mina kära vapendragare Maria och Fredrik. Det går nog bra! Rätt vad är så är vi inne i december och man längtar efter julmust och skinka. Men nog om det, nu ska jag njuta så mycket jag kan av den sommar som är kvar. Djupdyka i spännande böcker (vad jag läser just nu kan ni se här i spalten till höger), bättra på brännan (som tyvärr har en tendens att snabbt försvinna), fynda i sommarens alla reor, äta färska jordgubbar, träna osv osv... Och självklart sticka in ett blogginlägg eller flera :-)

RSS 2.0