Aussie

Här kommer ett litet hårvårdstips såhär på kvällskvisten. Om du aldrig har testat Aussies hårvårdsprodukter, så tycker jag att du ska göra det. Aussie kommer från Australien och de använder bland annat eucalyptys extrakt och aloe vera olja i sina produkter. Deras filosofi lyder: "Theres more to life than hair but it's a good place to start". Har länge använt inpackning "3 minute miracle, luscious long deep treatment" (flaskan längst till vänster) men bestämde mig för att köpa även shampoot och balsamet i samma serie för ett tag sen. Och jag blev verkligen inte besviken. Håret blir verkligen blankt och mjukt. Dessutom luktar deras produkter fantastiskt. Inte sådär kemiskt parmfymerat som många kan göra, utan de luktar naturligt gott. Finns att köpa på Åhléns och Kicks, och säkert någon annanstans. Testa! Tror inte ni kommer att bli besvikna :)

Thailändskt

Fixade en riktigt god middag idag (om jag får säga det själv) Jag vet tyvärr inte vad själva rätten heter... Jag sökte på panang curry och fick upp ett recept. Men väl i affären hittade jag ingen panang currypasta, så det fick bli en annan currypasta istället... Dessutom har jag modifierat receptet lite. Jaja, gott blev det i alla fall! :)

Ingredienser:
  • 1-2 tsk röd currypasta (beroende på hur starkt man vill ha det)
  • 1,5 msk socker
  • 400 g nötkött eller kyckling
  • 1/2 paprika
  • 1/2 burk vattenkastanjer
  • 1/2 burk kokosmjölk
  • 1,5 dl vatten
  • 5-10 färska basilika blad
  • 1/4 dl thai fisk sås

Värm en panna på medelvärme. Lägg i curryn och sockret och låt det flyta samman. Häll sedan i kycklingen/köttet och stek en stund. När köttet börjar bli klart lägg i paprikan och vattenkastanjerna. När det fått stekt ytterligare en stund häll i kokosmjölken, vattnet, fisksåsen och basilikan. Låt alltsammans småputtra i 15-20 minuter. Servera med ris!


Första tentan godkänd

Tentan gick bra! :-) Fick 6,6 av 8,0 och man skulle ha 5,0 för att klara den! Sååå skönt! Nu kan man "slappna av" något innan hemtentan som vi får först den 22 oktober. Börjar dock redan bli lite nervös inför den - dumt, jag vet - men sådan är jag. Oroar mig alltid i förväg... :/ Men det går säkert bra det med. Bara man ligger i och pluggar ordentligt. 

Just nu arbetar vi på våran andra seminarieuppgift. Vi är ju tre klasser; två "klassiska" (det jag går) och en Interkulturell och Internationell. Varje klass är indelad i sex mindre grupper, vilka är de grupper som man arbetar med seminarieuppgifterna med. Den första seminarieuppgiften som vi fick gick ut på att skriva ett vetenskapligt dokument om olika perspektiv, våran grupp fick det psykodynamiska perspektivet. Så nu kan jag allt om Freud ;-p Uppgiften som vi fick den här veckan går ut på att göra en analys av boken "Otryggare kan ingen vara". Kommer att bli väldigt intressant! Man får ingen bedömning/betyg på seminarieuppgifterna, men de är viktiga obligatoriska moment. Jag tycker i alla fall att det är väldigt kul att jobba i grupp, man lär sig så mycket och kan utvecklas tillsammans. 

Nu ska jag läsa lite i "Mellan makt och hjälp" som handlar om hur man får ett professionellt förhållningssätt till sina klienter. Makt är ju en given faktor när man arbetar som socialarbetare, men det gäller att inte missbruka den makten! 

Dagens outfit: 27 september


Bilden blev tyvärr inte så bra som jag trodde... men men!
Skinnjacka: H&M
Sjal: Cubus
Långt linne: Cubus
Leggings: Lindex
Skor: Skopunkten

Nu ska jag plugga i någon timma eller så...


Nytt i sminkväskan




1) Viva la Diva läppstft, Midnight Queen 33.

2) Depend nagellack, 163.

3) L'Oréal Glam Shine Volumizer, Addictive Peach 110.






Lite mer shopping idag... :p Köpte ett läppstift som jag tänkte skulle så att säga "förstärka" min egen naturliga läppfärg (ingen radikal förändring alltså utan mer till vardags), plus ett läppglans i nästa samma nyans. Ett nytt nagellack fick också följa med, tyckte så mycket om färgen.

 


Svartlila randiga vantar

Kunde inte låta bli att köpa de här söta fingerlösa vantarna på dagens shoppingrunda. Dessutom var jag i stort behov av vantar, börjar nämligen bli lite kylig ute. Helt i min smak! Svart och lila är förmodligen den snyggaste färgkombon. Dessutom blir ju saker lite snyggare med rosetter :)

Ursäkta de fula naglarna, skall åtgärdas med ett nytt lager lack idag... :)

 


Första tentan!

Idag gjorde jag mitt livs första tenta. Egentligen borde jag väl ha ångest innan och inte efteråt. Men så är det inte i mitt fall. Innan kände jag av knappt någon ångest alls, men nu såhär efteråt... Gah! Jag tror att jag får godkänt, men jag känner ändå en växande oro i magtrakten. Fast vi (jag, Maria, Sara och Fredrik) pluggade stenhårt i två dagars tid var det ändå många av frågorna som var kluriga.  I och för sig var det bara en dugga (liten tenta), men jag vill ändå få bra betyg... Betygen är A-F, varav F är underkänt och A högst. Får jag nånstans där mitt emellan (typ C) så blir jag jättenöjd. Men alltså, får någon av oss fyra underkänt så är det något allvarligt fel på kursen. För så bra och effektivt som vi pluggade gjorde nog inte många andra av våra klasskompisar... Jag gör ingen särbehandling här, men vi var verkligen duktiga. Om jag får säga det själv :-p

Men nu är det i varje fall gjort! Bara att vänta några veckor på resultatet. I helgen tänker jag plugga ytterst lite och mest koppla av. Spela något roligt spel kanske. Det behövs. Är trött som en jag vet inte vad!

En viktig dag



Säger som så många andra redan gjort:
Önskar att alla som går och röstar idag röstar med HJÄRTAT, och inte med PLÅNBOKEN! 
Människan före pengarna!




Vår trädgård efter mörkrets inbrott

Som referens till det tidigare inlägget tänker jag härmed visa med bilder vad mysigt man kan göra på hösten. Min mor är de levande ljusens mästarinnan och hela vår trädgård fullkomligt "kryllar" av lyktor (hängandes från trädgrenar, ståendes på stubbar). Det är lite som att gå omkring i en sagoträdgård. Vad finns det att inte älska?

















Tyvärr så kan inte bilderna riktigt förmedla samma känsla som man får när man verkligen går omkring i trädgården, och tyvärr är min kamera lite för dålig för att fota med när det blir mörkt. Men jag hoppas jag har gett er åtminstone lite inspiration i höstmyset!

Hösten är fantastisk!


Fotograf: Evgeni Dinev


Jag förstår verkligen inte de människor som klagar över att sommaren är över och att hösten har gjort sin entré. Jag är överlycklig! Det kanske låter helt galet i dina öron, men enligt mig är hösten den absolut bästa årstiden. Förutom det självklara faktumet att naturen skiftar i underbara nyanser av rött, så finns det även mycket annat som gör hösten till en helt fantastisk årstid:
  • Dofterna. Tänk bara på lukterna och skillanden i luften, det är som att det blir friskare och fräschare ute (vilket ju lite är av en paradox med tanke på att naturen symboliskt "dör"). Mina luktsinnen säger i varje fall mig att det luktar sagolikt (om jag får använda det uttrycket) ute. Man slipper den där "klibbiga" känslan som man ofta får på sommaren.
  • Värmen. Sen har vi ju det här med värmen. En solig höstdag innebär inte (som det gör på sommaren) svettningar gånger tusen, utan du kan faktiskt gå ut helt normalt påklädd och känna den perfekta balansen mellan kyla och värme.
  • Mörkret. Vilket ju iofs är både för och nackdelar. Men mest fördelar om man tänker efter! Hur mysigt är det inte att äntligen få tända levande ljus igen, samt se den stjärnklara himlen?
  • Mystiken. Jag kan egentligen inte riktigt förklara det närmare, men hösten ger mig känslor av något mystiskt och spännande. Kanske det har med färgerna att göra, kanske vindarna som blåser upp löven till dansande virvelvindar, dimman som sprider ut sig över en äng eller bara det kompakta mörkret. Något är det i alla fall!
Så deppa inte över att sommaren är över! Gå ut och njut av hösten, den är alldeles för kort för att slösas bort. Snart står vintern för dörren!

Dagens outfit: 15 september


Slänger upp en liten dagens innan jag kryper till kojs. Ursäkta det stela ansiktsuttrycket... xD
Tröja/tunika: H&M 
Väst: Vero Moda
Leggings: Lindex
Skor: Din Sko


Lägenhetsvisning

Mycket att göra dessa dagar... Börjar känna ångest inför tentan vi har nästa fredag. Dock lättade ångesten en hel del när vi fick reda på hur frågorna såg ut. Det kommer bara att vara 1X2 svar, så det känns jätteskönt. Det ska nog gå bra, bara jag är flitig och studerar i helgen och dagarna innan. Så att man inte tokpluggar bara dagen innan.


Har faktiskt varit och kikat på en lägenhet idag! Det är en 3:a på 77 kvadratmeter och ligger i princip bredvid Campus. Vill så JÄDRA gärna ha den. Just nu är Matrim och jag inneboende hos en kompis till honom, och det funkar verkligen inte i längden. Vi vill ju ha kissekatterna hos oss (som för tillfället är hos mor & far)  och dessutom är det ju mycket skönare att ha något eget. Men det är ju givetvis andra som också är intresserade och var och kikade på lägenheten, men jag hoppas verkligen verkligen verkligen att vi får den. Då skulle vi i princip aldrig behöva flytta nå mer :) Och hur lyxigt vore det inte att få bo bredvid Universitet? 

Håll tummarna lite extra för oss, ok? :)


Vetenskapsteori

Suck, pust och stön var mina första tankar när jag tog upp boken Vetenskapsteori för nybörjare. (Thurén, 2007) Missförstå mig inte nu, jag tycker att vetenskap givetvis kan vara väldigt intressant samtidigt som den väcker kluriga frågeställningar. Men bokens titel gav i varje fall mig ingen som helst läsarlust, så fort teori blandas in i ett ord är det som att det tar udden av allt intressant. Dessutom är boken snorgrön och ser allmänt tråkig och stel ut. Men tji så fel jag fick! Redan från första sidan blev jag som fångad, författaren har verkligen lyckats fånga det enkla (ja den heter ju trots allt vetenskapsteori för nybörjare) Att han dessutom inför en hel del humor i sin text gör ju den desto mer läsvärd.

Innan jag fortsätter med mina studier ska jag och älsklingen ta en lång promenad. Har en kärlek till att promenera på kvällarna. Börjar dessutom inte förrän 10.15 imorgon så jag kan åtminstone vara uppe några timmar till, nattuggla som jag är.


Spetsväska

Den här lilla sötsaken hittade jag på Kupan för typ tio spänn. Är så grymt svag för spets. Blir perfekt att ta med på utekvällarna! Det verkar dock som att ägaren innan har haft sina ciggaretter i den för den luktar lite rök... Jaja, för tio spänn kan jag faktiskt ha lite överseende med det!


Psykodynamiskt + zombies

Har inte varit så produktiv idag som jag borde ha varit. Borde ha pluggat lite mer än vad jag har gjort, men det återstår ju fortfarande några timmar innan det är dags för sängen. Dessutom känns det så fel att göra något annat än ta det lugnt och allmänt njuta av livet på en lördag. Åtminstone är jag i alla fall så gott som klar med min del i våran gruppuppgift om det psykodynamiska perspektivet. Känns riktigt skönt. Våran första gruppuppgift känns lite läskig, men tror jag gräver ner mig allt för djupt i det hela. Syftet med hela uppgiften är egentligen att vi ska lära oss hur man skriver ett vetenskapligt dokument, men jag är ju som jag är. Även om det bara är en övningsuppgift vill jag ändock att det ska bli bra. Är det plugghästigt (haha, vilket ord!) av mig?  

Jag och Matrim plöjde igenom George A Romeros zombietrilogi (ja förutom den första då, som vi har sett innan). Den andra filmen var underhållande, tyvärr så höll den tredje inte riktigt måttet. Det var en otroligt ogenomtänkt film med tacky manus och oengagerade skådespelarinsatser. Den hade dock sina små humoristiska inslag, och tur var väl det. Men zombies är ju ändå alltid zombies, och hur ens värdelös en film är så blir det alltid intressant med lite levande döda! 


Peace & Love

Igår hade vi socionomer lite förfest innan det var dags för sopptorsdag. Temat för kvällen var Peace & Love, passar ju bra för oss socialarbetare! :-p


Såhär snygga var vi! (Anna till höger går dock inte i våran klass, men hon fick följa med ändå... ;-))



PEACE!


Fina tjejer!


Det lektes lekar...


Snyggast.com... ehem.


Fina Maria och Fredrik.


Ännu en lek...


En trevlig kväll, trots att det blev ganska tidig hemgång för mig... Teman är så grymt kul, mer sånt tycker jag! :-)





Nails nails nails

Tar en paus i mitt kvällspluggande och fixar naglarna. Så har man något trevligt att titta på emellanåt...

Haha, ser ni föresten vad det är för filmtitel på musmattan i bakgrunden? Den som gissar rätt får en puss!

Dagens outfit: 7 september

Förstår inte varför jag måste se så grymt seriös ut på alla bilder... Nåväl! 

Jacka & linne: Gina Tricot
Jeans: Vero Moda
Kängor: Din sko (nya älsklingar!)


Blivande socionom

Nu är det nästan tre månader sedan jag uppdaterade min blogg.
Så vad har egentligen hänt under den här tiden? Hela sommaren har jag suttit instängd bakom Försäkringskassan slutna dörrar (referar till det tidigare inlägget). Skämt å sido, jag trivdes väldigt bra med arbetet och det var ju ofattbart skönt att få en riktig lön. Dessutom träffade jag helt underbara människor som förhoppningsvis kommer att förbli vänner för livet. Saknar er tjejer!!!

Det bästa som hände under sommaren var dock att jag kom in på socinomprogammet på Mittuniversitet (!!!) Ni kan nog förstå att jag hoppade högt när jag läste antagningsbeskedet. Äntligen får jag utbilda mig till något jag verkligen vill jobba med. Tror jag i alla fall. Som det är just nu så känns det helt rätt, men vi får väl se under studerandets gång.

Sen en annan trevlig händelse som inträffade i augusti var när jag och syrran åkte iväg till Sundvall och gick på Roxettes konsert (med The Baseballs som förband). Roxette har jag älskat så länge jag kan minnas, och att få se dem live var verkligen ett minne för livet. Baseballs var också helt fantastiska!

Från och med nu kommer jag på heder och samvete att uppdatera bloggen mer frekvent. Känns som att jag har lite roligare saker att skriva om nu i och med pluggandet. 

Nu ska jag ut och på en liten kvällspromenad för att rensa tankarna lite. Sen är det åter till studierna! Börjar inte förrän 10 imorgon, skönt med lite sovmorgon.

 

En blivande socionom!


RSS 2.0