Julematen

Att vakna upp såhär på juldagen och ta sig en varm kopp med Åre drickchoklad (fick av bror i julklapp) och en smörgås med bakad pastej och smörgåsgurka är inte fy skam. Det känns som att att äta är det enda man gör dessa dagar.

Igår var det alltså den efterlängtade julafton. Den dagen som är till för att man ska äta sig så mätt att man i princip kan rulla fram. I alla fall för oss vuxna. Barnen får ju bara i sig några enstaka tuggor i all iver.


Julbordet var dukat med: Julskinka, fyra olika siller, bakad pastej, sötost, Janssons frestelse, köttbullar, prinskorv, rödbetssallad, potatissallad, kalvsylta, olika sorters korvar, tunnbröd, potatissallad m.m

 

Har ni tänkt på hur otroligt sakta man upplevde att tiden gick på julafton när man var liten? Det var årets längsta dag ända tills tomten kom och man fick öppna sina julklappar. Nu när man har blivit vuxen känns det som att tiden istället inte alls räcker till. Man fixar och donar sig igenom hela dagen och sen är klockan plötsligt tio på kvällen.

 

Otroligt trevligt hade jag i alla fall igår. Det enda som saknades var att min älskling inte kunde fira med oss... Annars hade dagen varit perfekt!

 

Ikväll tror jag kanske att det blir utgång på hotellet här i Hammarstrand. Har inte riktigt bestämt mig ännu, men det lutar i alla fall mot det.


God Jul!


Apelsin med nejlikor

Har hjälpt mamma med att göra lite julfint idag. Att stoppa torkade nejlikor i apelsiner skapar verkligen julstämning. Förutom att det är en fin dekoration luktar det helt underbart :)


Update

Hej!
Har varit lite dålig uppdatering från min sida den senaste tiden. Jag ber som vanligt om ursäkt och lovar att bättra mig... :p Som ni vet har jag varit drabbad av parasiten, men nu tycks den äntligen ha försvunnit. Efter ungefär två veckor... Alltså jag har inte varit så sjuk att jag inte kunnat varit på skolan den senaste tiden, men magen har inte varit helt okej förrän nu.

Igår fick jag äntligen göra tentan. Jag har pluggat som en gnu så jag hoppas verkligen att jag klarar den. Men när jag såg frågorna fick jag nästan lite panik. Det var inte alls de frågorna jag hade väntat mig. Dock skrev jag så mycket jag kunde på varje punkt, jag hoppas det räcker. Det blir väl inget toppbetyg som på förra kursen, men så länge jag får godkänt så blir jag nöjd.

Tja, förutom det så har det väl inte hänt så mycket... Jag har varit upptagen med att plugga. Fast i onsdags hade vi dock en liten julfest hemma hos oss. Jag vill tacka alla som kom och hoppas att ni hade det lika trevligt som jag hade! Det blir definitivt en repris nästa år :)

Har inte så mycket mer spännande att skriva om just nu, men lovar att uppdatera med åtminstone ett inlägg per dag nu ett tag framöver... ;)

Parasitjävel, update 2

Förlåt för min utlovade uppdatering, men jag har faktiskt levat i ett rent helvete de senaste dagarna. Sen jag drabbades av parasiten i torsdags morgon har livet varit allt annat än enkelt. Helt ärligt tror jag aldrig att jag upplevt något liknande. I fredags låg jag mest och feberfrossade i sängen. Svettades och frös om vart annat. Sedan övergick det till en huvudvärk som jag aldrig trodde skulle ta slut. I över ett dygns tid hade jag en huvudvärk som hotade med att spränga min hjärna. Matrim ringde till slut till sjukvårdsupplysningen igårkväll där de informerade om att det var okej för mig att ta två panodil zapp tillsammans med en ipren. Någon halvtimme senare blev det avsevärt bättre, så pass mycket att jag kände att det var värt att leva igen i alla fall. Okej nu kanske jag överdriver lite, men jag skojar inte när det var mitt livs värsta huvudvärk. Vill ha lite sympati här ;-) Förhoppningsvis är jag så pigg och kry att jag orkar gå till skolan imorrn, vi har ju bara föreläsning mellan 8.15-10, men det är ju hela stöket att man ska orka duscha ikväll och kliva upp tidigt imorgon också. Vi får se hur det blit helt enkelt. Dagens quest består i alla fall i att få i sig ett ordentligt mål med mat. De senaste dagarna har jag levt på blåbärssoppa, vatten, fil och chokladflingor... Och någon enstaka frukt. Jag som vanligtvis älskar det mesta i matväg känner mig väldigt handikappad... :/ Jävla parasit!

Dag 3: Mina 3 största intressen

Sy/sömnad
Att få designa, klippa till mönster, sy med symaskin/för hand är förmodligen det bästa jag vet. Att bara sy något som gardiner är för mig ett trevligt tidsfördriv. Tyvärr så har det inte blivit så mycket av den varan på senaste tiden, det är så dyrt med tyger och jag är en fattig student.

Film

Film har alltid varit ett av mina största intressen, så länge jag kan minnas. Mysiga filmkvällar är ett återkommande inslag i vardagen. Film är ju som sagt dock bäst på bio, men det händer tyvärr inte så ofta. Disney ligger väldigt nära hjärtat, det piggar alltid upp Några av mina favoritfilmer: Den lilla sjöjungfrun (Disney överhuvudtaget), Lord of the Rings trilogin, allt med Tim Burton, Stardust, Bridge to Terabithia, Amelie från Montmartre, med mera.

Läsa
Precis som film har böcker alltid vara ett stort intresse för mig, redan som barn slukade jag massvis med böcker.  För mig är det oerhört avslappnade att få öppna en bok och bara sjunka ner i en annan värld. Glömma min egen för en stund. Min absoluta favoritbokserie är utan tvekan The Sword of Truth skriven av Terry Goodkind, men Harry Potter av Rowling ligger inte alls långt efter.


Det här inlägget ingår i "Sju dagar om mig".

 


Parasitjävel

Är så otroligt besviken på min kropp just nu. Vaknade vid fem i morse och var tvungen att rusa på toaletten. Har sovit i princip hela dagen idag, men känner mig fortfarande som en klubbad säl. Hur otur får man ha egentligen, EN dag innan tentan? Kunde den inte ha väntat tills i helgen åtminstone...? Kan inte minnas när jag mådde så här dåligt sist. Som tur är så har jag inte behövt rusa på toaletten så mycket än (peppar peppar!), men har haft feber i princip hela dagen och magknip. Har bara lyckats få ner två mannafrutti idag, inte alls bra. Men vad ska man göra när bara själva tanken på mat får en att må illa? Och jag som var så himla noga med vattnet :( Men tydligen så kunde man bära på smittan i 7-12 dagar innan den bryter ut, det är väl det som har hänt mig. Usch, jag hoppas det går över snart!

Dag 2: Därför bloggar jag

Det finns många orsaker till varför jag bloggar. Klart jag vill att folk ska läsa mina texter och titta på mina bilder och uppskatta det. Få lite uppmärksamhet och bekräftelse. Det är en del. Men samtidigt tycker jag att det är väldigt roligt och ett bra sätt att få visa min kreativa sida. Det är väldigt viktigt för mig att få skriva, att jag på ett eller annat sätt håller igång mitt skrivande så att jag hela tiden växer. Förvisso postar jag bara bilder vissa dagar, men det ser jag som en del i min utveckling som hobbyfotograf. Den sista delen handlar främst om framtiden och nostalgi. Att jag någon gång i framtiden skall kunna läsa gamla inlägg och minnas.

Så man kan summera det i tre delar:
  • Uppmärksamhet och uppskattning
  • Kreativitet och utveckling av mig själv
  • Mitt framtida jag skall minnas
Det här inlägget ingår i "Sju dagar om mig".

 


RSS 2.0