Dagens outfit: 27 februari

 



Min "galna" 80-tals inspirerade outfit igår när vi hade inflyttningsfest! :-)

Tunika, leggings, armband & örhängen: Lindex
Halsband: Åhléns


Förkyld

Ja, ni hörde rätt i förra inlägget. Jag har gått och dragit på mig en dunderförkylning. Känns som min vanliga otur. Precis när jag verkligen, verkligen INTE vill bli sjuk, ja vad händer då? Kände att jag hade ont i halsen i måndagskväll, men tänkte egentligen inte så mycket på det. Trodde att det skulle gå över tills nästa dag, men jag borde ha förstått. Vaknade på tisdagsmorgonen och kände mig helt mör och slut i kroppen. Jag blev anfådd av att fixa frukost och sminka mig! Varningsklockorna klämtade, men tror ni att jag brydde mig? Icke! Jag tryckte i mig en ipren och försökte hålla humöret uppe när jag åkte till praktiken. Men framåt lunch så gick det inte mer, och det är ju bara dumt att försöka hålla sig igång på ipren. Tror ni inte att det var lite pinsamt att behöva gå hem på min andra dag på praktiken? Som tur var så var chefen väldigt förstående. Jag får se till att bli frisk fort så att jag kan komma tillbaka med förnyade krafter.

Så himla typiskt, gråter nästan när jag tänker på det. Vilken dag tror ni inte att det var igår dessutom? Jo, våran dag. Min och Matrims 3 års dag. Och gissa vad jag gjorde större delen av dagen? Låg i sängen och snörvlade. Den enda dagen på året som betyder väldigt mycket för oss, också går jag och blir sjuk. Helvete.

Jag har verkligen inte tid att vara sjuk. Det är så mycket som måste fixas den här veckan så det finns inte. Grejer till inflyttningsfesten på lördag (hur ska det gå, tänk om jag fortfarande inte blivit bättre tills dess?!), ett nytt id-kort eftersom mitt gamla gick ut nu i februari.  Storstädning av lägenheten på fredag. AAAAAH. Så ni kan ju förstå att jag är om något lite frustrerad och deppig. Skulle bli jättetacksam om ni kunde skicka lite stärkande energier. Jag måste vara bra senast fredag. Tack!

Det är tur att man har en laptop så att man kan sitta med den i sängen. Fast jag insåg just att det inte spelade så stor roll, för nu börjar krafterna sina. Trodde jag skulle orka vara vaken en stund till, men nu funkar det inte längre. Skall lägga mig och lyssna på en ljudbok och sen sova några timmar... Bleh.

Frukost för en sjukling...

Grönt thé, ett glas med C-Vitamin, ägg och två hårdbrödmackor med makrill i tomatsås och avocadoröra. En lämplig frukost för en sjukling. Pressade ner massor av vitlök i avocadoröran, hoppas det gör susen! Skall även försöka dricka ett glas vatten med malen ingefära och honung, fick tips om att det skulle vara bra för en ond hals. Men det var väldigt starkt och omöjligt att dricka i större klunkar, så jag tar det litet i taget.

A Link to the Past

Pust. Har spenderat större delen av helgen med att spela igenom Legend of Zelda: A Link to the Past, som enligt mig är ett av de bästa spelen genom tiderna, om inte DET allra bästa. Det finns ju trots allt en anledning till varför våran katt just heter Zelda ;-) En liten hyllning till den underbara spelserien givetvis. Jag har spelat A Link to the Past av och till genom åren, men aldrig så intensivt som den här gången. Är nu på sista templet, och det är inte lätt kan jag säga. Spelen var så mycket svårare förut! Tyvärr så spelar jag det inte på SNES (måste, MÅSTE få tag i ett när jag väl får råd) som det egentligen skall göras, utan på Wii. En av Matrims vänner var så snäll och lånade ut det till oss eftersom han inom kort skall åka bort. Kände att jag behövde en liten paus nu eftersom jag spelat konstant hela dagen ända sedan jag klev upp. Och hela kvällen igår. Ehem. Ja, är man spelnörd så är man! Funderar på om jag skall ta itu med Twilight Princess efteråt, bara för att se hur det är på Wii. Sista lediga dagen imorgon får ju inte gå till spillo!

 


Nya boots

Jisses vad jag älskar skor alltså, och inte blir det direkt lättare "med åren". Ju mer åren går, desto mer skogalen blir jag. Undrar om det är någon sorts kvinnlig gen? Jag menar, vilken kvinna älskar inte skor? Även om min pojkvän också är väldigt klädintresserad, så nöjer han sig enbart med några få, så länge de är snygga och passar honom. Men inte jag, jag måste ha många! Ju fler desto bättre. Skorna måste ju passa vid olika tillfällen och olika outfits. Och hur tråkigt vore det inte att bara ha säg två eller tre par skor att välja mellan? Det är nästan skamligt vad ytlig man börjar bli... Dessa två par kommer i alla fall från Skopunkten.

Lösningen

Det här är vad vi har sysslat med i stort sätt halva dagen. Min karl var duktig och skruvade ihop byrån, och t.o.m jag fick spunk och lyckades sätta ihop klädställningen alldeles själv. Jag undrade nästan vad som hade kommit över mig, för tro mig... jag är verkligen inte händig. Nu slipper jag i alla fall äntligen lägga alla mina kläder i ett par resväskor, eller vara undangömda i den lilla skrubben.


Snyggt och väldigt funktionabel klädställning! Den har hjul så den är väldigt enkelt att flytta på. Här hänger jag upp sådant som jag inte vill lägga i byrån, typ klänningar, tunikor, blusar osv. Det ser mycket bättre ut i verkligheten än vad jag kunde förmedla på bild...

 


Och byrån. Blev störtförälskad på en gång när jag såg den. Träet är väldigt lik våran säng dessutom, så två tummar upp!


Rutig jacka

Har ju totalglömt att visa bild på min nya snygga jacka som jag köpte från H&M för några veckor sedan. Jag älskar korta jackor med huva och mudd, sen att den är rutig gör ju inte saken sämre direkt. Tjockt foder har den också! Okej, kanske inte nog för 20 minus grader, men när det väl börjar bli lite varmare ute... Bara 150 kronor. NÖJD!


Livet just nu!

Ännu ett inlägg som börjar med att jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen... Hoppsan. Som vanligt tänkte jag skriva att jag skall försöka bättra mig, men jag har insett att det kan jag faktiskt inte lova. Jag skriver när jag har lust, och det kan variera från dag till dag. Eller vecka till vecka skulle jag nog snarare säga. Jag hoppas i alla fall att ni mår bra, för det gör jag!

Så vad har hänt den senaste tiden då? I helgen var jag hem till min kära mor och far, och det var fantastiskt skönt. Att bli omhändertagen, få riktig hemlagad mat (inte för att jag inte kan laga mat, men ni förstår vad jag menar) och bara ta det lugnt. Vi åkte även till Birsta i söndags där jag införskaffade en byrå. Skall bli så skönt att äntligen slippa ha kläderna ihopknölade i resväskor. Jag köpte även en klädställning, där man kan hänga upp sina kläder som man inte vill ha i en byrålåda (typ klänningar, blusar osv). Det kommer bli kanonsnyggt tror jag!

Jag har dessutom glada nyheter ang jobbfronten. På måndag börjar jag en praktik på ett resebolag, det känns faktiskt jättespännande. Från början var jag lite tveksam (varför vet jag inte) men nu känns det bara kul. Om praktiken går bra så finns det chans till arbete efter den, så håll tummarna! Känns ju ändå kul att av alla tjejer som var intresserad av praktiken så valde de just mig. Chefen tyckte att jag verkade vara en sådan gullig och trevlig tjej, och det är ju alltid kul att höra. Jag gör så gott jag kan för att sprida lite positiv energi! Om jag kan göra andra människor glada, då blir jag också glad.

En hel del läsning blir det också nuförtiden. För närvarande är jag inne i en Marian Keyes period. Jag kan helt enkelt inte släppa hennes böcker. Jag älskar hennes sätt att skriva och hennes varma humor. Hennes kritiska sätt att se på samhället och människorna. Riktiga feelgood romaner som är väldigt lättlästa. Om du ännu inte läst henne tycker jag att du skall ge henne en chans. Det är absolut inget fel med chiclit!

Nu skall jag käka lite lunch och sedan städa lägenheten. Hejsvejs!

Majs och kesoplättar

Dagens middag. Det blev faktiskt gott, plus att det är väldigt billigt och enkelt att sno ihop. Lite matigare och nyttigare än vanliga plättar/pannkakor. Det gick även bra att äta sylt till dem, om man inte gillar tanken på att äta plättar utan sylt...  Receptet hittade jag här! Vill man vara extra nyttig som jag så använder man fullkornsmjöl istället för vanligt vetemjöl.

Nu blir det lite träning för min del!


Kedjor och leopard

Kunde inte låta bli att kika in på BikBok igår när jag märkte att de hade 50% på reapriset, vilket betydde först halva orginalpriset och sedan hälften på det. Underbart!


Som jag skrev i ett tidigare inlägg är jag väldigt förtjust i kjolar med dragkedjor, så när jag hittade den här gråa kjolen med tre dragkedjor för knappt en hundring kunde jag verkligen inte låta bli. Tyvärr så fanns den bara kvar i storlek M och blev lite stor, men det gör inte så mycket för den satt ändå bra.


Gråa leopardleggings, som jag har letat! Hur snygga och bekväma som helst. Dock var dessa alldeles nyinkomna och alltså inte på rea.


Ful, full och ocharmig

Haj!
Mår ni bra allesammans? Jag mår faktiskt alldeles utmärkt. Idag tänkte jag faktiskt bara ta det lugnt, eftersom det blev en lite halvvild kväll igår (närmare beskrivning nedan). Lägga mig i soffan och mysa med Marian Keyes "Vattenmelonen", kanske beställa pizza när älsklingen kommit hem, och självklart lite nördande framför datorn. Lite städning skall också hinnas med, men mer än så ids jag inte riktigt göra idag.

Vad jag trodde skulle bli en helt vanlig lugn hemmakväll igår slutade istället på G3/Plaza (vad man nu väljer att kalla det) tillsammans med min underbara Sandra. Där var det som vanligt packat med många fulla och odrägliga människor och svetten lackade på dansgolvet. Trots en hel del sluskmän som gjorde "tappra" försök att ragga upp oss så hade jag ändock en väldigt trevlig kväll. Jag skrattar inombords åt männens envishet och deras egen självsäkerhet. Jag menar, vad tror de, egentligen? Att jag som är en ganska fin tjej i 20 års åldern skall falla för "ful, full och ocharmig gubbe 35+", speciellt när man är lycklig sambo? En kille insisterade på att få sjunga för oss, och de slutade med att han stod och brölade "Bed of Roses"... Han var ju i och för sig inte helt värdelös, men det är inget jag skulle hänga i julgranen direkt. Undra hur många gånger han har försökt köra det tricket? Och om han verkligen tror att det skall fungera, full som ett ägg och enerverande klängig? Som tur är så lämnar de flesta en ifred när man säger att man faktiskt har pojkvän och är utomordentligt lycklig. Men det är många människor som inte riktigt verkar kunna pränta in i sina små hjärnor att alla går inte på krogen för att hitta ett ragg för natten. Många går faktiskt på krogen enbart för att dansa med sina vänner, träffa nya människor för att utvidga sitt kontaktnät eller bara för att man vill komma ut från hemmets trygga vrå en stund. Jag önskar ändå att jag hade en glänsande ring på mitt vänstra ringfinger, som man stolt kunde vifta med framför deras dimmiga ansikten. Kanske man skulle bli lite mer lämnad ifred... HINT ÄLSKLING! *vink vink* Eller kanske jag bara lurar mig själv. Skulle det verkligen stoppa dem? Vad vet man... Hur som haver träffade vi ändock en del trevliga människor som det faktiskt gick att föra vettiga samtal med. En hel del dansande blev det också, så jag har lite lagomt skön träningsverk i låren idag. Överlag alltså en bra kväll.

Nu skall jag krypa ner i soffan framför teven och bara njuta av tillvaron.

En liten uppdatering

Väldigt dålig uppdatering från min sida de senaste dagarna... Är fortfarande bitter att min kamera inte fungerar som den ska, och för mig känns det ofta väldigt viktigt att lägga till bilder i mina inlägg. Det blir som så tomt annars. I och för sig har jag absolut inga problem med att skriva, men då finns det en risk att det mest bara blir en massa svammel. Och hur intressant är det att läsa på en skala egentligen? Jag vet inte, kanske ni tycker att det är superkul, men jag tvivlar ju... ;-)

Igår var jag över en sväng till Yoshi och spanade in hennes nya tillskott i familjen. En liten valp som är en blandras mellan sheltie och cavalier och heter Kiwi. Förmodligen den sötaste lilla krabat jag har sett på en väldigt lång tid. Vill ni också beskåda skönheten så finns bilder på Yoshis blogg! Förutom att mina tår blev halvt uppätna av den lilla så blev det även en hel del kedjedrickande av vaniljthé och massa snack. Jättetrevlig kväll, tack gumman! 

Nu skall jag snart bege mig iväg på stan och ta en fika/lunch med min Jonas. Den "elakingen" åker ju iväg till Göteborg ikväll och gudarna vet hur länge han blir borta! (ja, och Jonas vet ju.. givetvis.... ehem) Ville bara påpeka att det kanske blir en längre tid.

Skulle väldigt gärna vilja gå och se Prinsessan och Grodan ikväll eftersom den har premiär. Har längtat i flera år efter den, Disney fan som jag är. Känns ju helt fantastiskt att de efter så många år äntligen gått tillbaka till deras traditionella tecknarstil. Men den verkar tyvärr bara gå på svenska och jag skulle mycket hellre vilja se den på engelska :-/ Vi får se hur det blir helt enkelt...


RSS 2.0