Lägenheten

Tänkte vi skulle ta en liten snabbtitt i vår nya lägenhet idag.


Hallen som har massor av garderober, riktigt nice!


Vardagsrummet.


Resten av vardagsrummet och man ser även vårat minikök.




Tyvärr får ni ännu inte se sovrummet, det är alldeles för stökigt just nu. Mycket kvar som skall fixas med lägenheten, bland annat hänga upp lite tavlor och annat. Men jag är ändock ganska nöjd med hur det ser ut just nu! =)

Månblod och mensvärk

Mensvärk alltså, vad tusan skall det vara nödvändigt för? I natt när jag försökte somna drabbades jag helt plötsligt av en olidlig strålning som sträckte sig över hela låren och höfterna. Jag förstod genast som var på gång och hastade mig snabbt ut i badrummet och halsade ner en aspirin. Tyvärr så var det redan för sent och i all min ångest och vånda låg jag och kved mig fördärvad i säkert en halvtimme. Så illa att jag till och med väckte min stackars pojkvän som låg och sussade så sött.

Det var ytterst länge sedan jag upplevde någon smärta i samband med mitt månblod, vilket har varit oerhört skönt och lugnande. Innan jag använde preventivmedel var menssmärtorna kort sagt olidliga. Dagarna innan eller på dagen för nedfallet kunde jag drabbas av en smärta där det kändes som att hela livmodern höll på att slitas ut med en rostig krok. Och det mina vänner, det är ingen trevlig känsla. Förvisso varade smärtan kanske bara en kvart eller en halvtimme, men det är en olidligt lång tid när man har så ont.

En gammal vän berättade för mig när vi gick i högstadiet att hon hade sådanna fruktansvärda menssmärtor vilket medförde att hon blev lam i princip hela kroppen. Ganska självfallet fanns det ingen möjlighet för henne att ta sig till skolan. Känns rättvist eller hur?

Ibland känns det nästan som att kroppen bestraffar en, lite som att den tänker: "Nehej, det blev ingen befruktning denna månad heller inkompetenta kvinna, då får du smaka på lite smärta istället, mohahaha!" Givetvis vet jag att det beror på att livmodern drar ihop sig för att stöta ut slemhinnan, men kunde inte smärtan vara lite mildare? Det känns ju tråkigt att man skall behöva stoppa i sig en massa hormorner (p-piller, mini-piller, p-ring osv) för att smärtan skall vara överenskomlig. Givetvis använder jag preventivmedel för att stoppa en oönskad graviditet, men det finns många tjejer som i väldigt tidig ålder börjar gå på piller enbart för att slippa de fruktansvärda smärtorna som mensen ger.

Givetvis finns det även något vackert i mensen. Den påminner oss om vårat förbund med månen. Precis som att månen har en omloppstid runt jorden på 28 dagar (okej, 27,3 för att vara exakt) ligger även en en genomsnittlig menscykel på 28 dagar. Dock för vissa kvinnor är den längre och för andra kortare. Men visst blir lättare att utstå smärtorna när man tänker på sambandet med månen... Blodet har jag egentligen ingenting emot, det är smärtorna som kan driva en till vansinne.

Det blev ett ganska långt inlägg, jag hoppas ni står ut med det! Hade en sådan lust att få skriva av mig litet... 

Ikväll ser jag fram emot en mysig filmkväll med Jonas och Kim. Tyvärr så jobbar min pojkvän från fyra till midnatt, så han kunde tyvärr inte vara med. Tur i oturen kan vi passa på att se en massa skräck, som är en genre som åtminstone jag är väldigt förtjust i. Min pojkvän däremot avskyr allt som har med rysare att göra, så då är det ju inte mer än rätt att vi laddar upp med en massa skräck nu när han ändå inte skall vara med ;-) Givetvis blir det en tripp till affären innan där en massa onyttigheter skall införskaffas. Hoppas ni alla andra också får en mysig fredagskväll!

Mörkermåne

Har varit lite dålig uppdatering från min sida de senaste dagarna. Man kan väl på sätt och vis säga att jag är fortfarande lite skakad sedan mina konton blev hackade, jag vågar inte ens logga in någonstans på min egen dator - rädsla för att samma sak skall hända igen - så därför använder jag min pojkväns. Jag vet fortfarande inte hur de lyckades få tillgång till mina lösenord, så innan jag är helt säker på att det inte ens finns minsta spår av något skumt på min dator, så använder jag Matrims. Kanske är jag lite väl paranoid, men man har ju verkligen lärt sig en läxa av det här; var försiktig!

Allt är väl annars, förutom att jag har känt mig väldigt trött och hängig igår och idag, förmodligen för att det är mörkermåne (jag hoppas att det beror på det i alla fall, så att jag inte går och blir sjuk...) Ett ypperligt tillfälle att meditera och vila, fundera över vad man vill prestera när månen väl intar sin växande fas. Det blir alltid motsatt effekt när det är dags för fullmåne, då blir jag full av energi och kan knappt sova överhuvudtaget. Då finns det plötsligt tusen saker jag måste uträtta. Tror det finns fler som känner igen sig? :-)

Victory!

Pust, nu känner jag mig säker igen. Efter att ha fyllt i en lång lista med en massa frågor och skickat iväg den till windows live support så fick jag äntligen tillbaka mitt mailkonto idag! Vilket också innebar att jag väldigt snabbt även kunde få tillbaka kontrollen över min ansiktsbok. Känns skönt! Det har inte varit roligt kan jag säga att gå omkring med en stor klump i magen för att man vet att en främmande människa hade tillgång till ens e-mail. Men nu är allting som det skall vara igen, och jag kan inte beskriva hur lättad jag känner mig, hihi.

Nu skall jag strax iväg och spela Eon (rollspel)... äntligen! Var jättelänge sen sist :-) Jag har knåpat ihop en cirifalisk prisjägare. Vi är fyra tjejer och två killar i gruppen, vilket känns jättekul. Jag har då aldrig varit med om att det var fler tjejer än killar i gruppen. Har en känsla av att det kommer bli väldigt intressant och framförallt roligt!


Äntligen har jag fått tillbaka min blogg!

Seger till mig!
Måste säga att blogg.se var fenomenal som hjälpte mig så snabbt. Ett samtal, ett mail och sedan var det klart. Nu kanske det finns vissa här som inte förstår alls vad jag pratar om, men om du har varit in på min blogg den senaste tiden så förstår du vad jag menar. Det fanns nämligen ett inlägg med en väldigt "charmerande" bild inlagd här, en bild som jag ALDRIG skulle lägga upp. Det som har hänt då är att någon har antagligen fått reda på mina inloggningsuppgifter till min hotmail (hur det gick till har jag ingen aning om, men det kan mycket väl röra sig om att jag hade något sorts virus på min dator som hämtade min information, riktigt läskigt och förnedrande om du frågar mig). Det dom gjorde var att de ändrade mitt lösenord till min mail, så att jag sedan inte kunde komma in. Och eftersom några av mina andra konton (exempelvis min blogg och min facebook) var kopplade just till min hotmail, så har jag fått stora problem. En liten seger är i alla fall att jag har fått tillbaka kontrollen över min blogg, men jag har fortfarande inte fått någon hjälp vare sig av facebook eller hotmail. Känns inte alls kul att veta att en främmande människa kan använda min mail och min ansiktsbok hur de vill just nu. Men kampen fortsätter, än är jag inte klar!

Shake that ass

Puh, jag klev faktiskt upp för ungefär en timma sedan, kändes väldigt onödigt att sova så länge.  Fast å andra sidan var jag väldigt trött, så kanske jag faktiskt får komma med giltiga ursäkter denna gång. Jag var nämligen ut på G3 igår med Sandra, Jonas och Kim. Vi skakade lite rumpa och träffade en hel del trevliga människor. Det var helt klart en lyckad kväll.

Det märks ju att man har suttit inne alldeles för länge, man har blivit väldigt ovan att vistas runt många människor på en och samma gång. Det dröjer inte alls lång tid förrän jag blir slut i huvudet. Förhoppningsvis skall det väl bli ändring på det :-)

Har inte så mycket att mer att tillägga just nu, förutom att jag vill hälsa ETT GRATTIS TILL MIN SYSTER SOM FYLLER 39 ÅR IDAG! :-)

Corpse Bride ~ Halloween 2009

Här kommer de utlovade bilderna på min Corpse Bride outfit! Tyvärr så har jag ingen bra bild på hela outfiten från själva festen (där jag var riktigt uppsminkad), men jag hoppas att det går bra ändå! :)


Tyget är vanlig lakansväv, och spetsen på livet tog jag från en gammal gardin som bara låg hemma och skräpade. Färgen är målad med vanlig mörkblå textilfärg och peruken är gjort av garn! Tyvärr så hann jag inte riktigt göra den "fulländad", det som saknas är lite mer krusiduller, synliga revben, och ännu mer hål och fläckar... Men jag blev ganska nöjd ändå!

Också en bild från festen som jag snodde från söta Yoshi...

Jonas som doktor, jag som corpse då givetvis också Matrim som vampyr.

Blev tyvärr tvungen att ta av mig peruken efter ett tag, hade inte förväntat mig att den skulle bli så tung!

Nöjd med tillvaron

Sitter just nu i våran nya lägenhet och myser som bara den. Det är så fantastiskt skönt att äntligen vara Östersundsbo igen! Som jag har saknat det här blåshålet :-) Lägenheten var superfin och faktiskt mycket mysigare än den vi hade i Sala, även om den också var fin, fast på ett annat sätt. Den enda nackdelen är att köket var väldigt litet, det finns inte ens något riktigt skafferi. Men det känns inte som att det gör så mycket eftersom lägenheten är så himla fin överlag!

Igår var vi ju som sagt iväg på Halloweenpartaj, och det var trevligt även om vår vistelse bara blev några timmar. Som tur var så hann jag klart med min Corpse Bride kosym! Den blev helt okej, fast jag skulle nog ha börjat med den lite tidigare så att jag hade tid att göra den lite mer detaljerad. Så fort jag får tag i några bilder så lägger jag givetvis upp dem här!

Nu blir det nog sängen för min del, har ju haft en hel del att stå i nu i helgen så man är ju lagomt trött :-)
G'natt!

RSS 2.0