Den Osynliga Hemlösheten

Idag hade vi i klassen redovisning för varandra. I kursen som vi läser just nu (Sociologiska perspektiv) var ett delmoment i kursen att jobba i basgrupper kring hemlöshet.  Arbetet var väldigt fritt och i princip vilken presentationsform som helst gick bra. Vi i vår grupp valde att inrikta oss på den definition av hemlöshet som förmodligen nästan ingen alls hört talas om. 

En person bor tillfälligt och utan kontrakt...
...hos vänner, bekanta, familj, släktingar eller har ett tillfälligt (kortare än tre månader efter mätperioden) inneboende- eller andrahandskontrakt samt har sökt hjälp eller varit i kontakt med den uppgiftslämnande myndigheten eller organisationen under mätperioden.
(http://www.socialstyrelsen.se/hemloshet/omfattning/definition)

Under arbetets gång var vi tvungen att "anpassa" den definitionen något efter våra resultat, men vi är ändock mycket nöjda med hur slutresultatet blev. Själva arbetet är skriven i en 18 sidor lång uppsats/rapport, men vi valde att presentera den för våra klasskamrater i utställningsform.



På fredag har vi tenta så det blir plugg imorgon och på torsdag. Är inte direkt pepp för tentan, men förhoppningsvis kommer det gå lika bra som föregående gånger!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0