Lack & 80's


Tvingade med älsklingen till Lillänge idag där jag tänkte spana på ett par snygga kängor från Skopunkten. Naiv som jag var trodde jag att deras webshops priser var detsamma som i butik, men så var inte fallet. Hade nämligen spanat in de här godingarna och tänkte att 199 kronor för ett par kängor, det har jag ju råd med... Men i butik kostade de ju självklart 499 kronor, så då fick det tyvärr vara. Även fast de var döläckra. Kanske nästa månad.

Gick istället över till Lindex där jag hittade två par trevliga leggings på deras barnavdelning. Har länge letat efter ett par riktigt snygga "lack"leggings, och nu fann jag ett par som var både sköna och billiga! De andra leggingsarna var så galna så jag var bara tvungen att ha dem. Tänkte använda dem på våran kommande inflyttningsfest med 80-tals tema. Tror de kommer sitta som ett smäck under en tunika i liknade färg som den rosa eller gröna färgen! :-)

Dagens outfit: 30 januari

Jeans + kofta: Gina Tricot
Tröja: H&M




Verkar som att min kamera faktiskt ville fungera idag, konstigt nog. Den kanske har sina bra och dåliga dagar den med xD

 


Kjolar med dragkedjor


Kjolar med dragkedjor finns ute i nästan varenda butik just nu. Och jag måste faktiskt säga att jag tycker att det är riktigt snyggt, jag har alltid haft en svaghet när det kommer till dragkedjor (med mottot att desto fler ju bättre!) Den från Gina Tricot är helt klart min favorit tätt följd av Lindex och Ellos.

Längtan till sommaren

Satt och kikade igenom lite av mina gamla bilder och insåg hur otroligt mycket jag längtar till sommaren. Det är ju helt omöjligt att inte drömma sig bort när man ser grönskan i de här bilderna. Livet är så mycket enklare när det är varmt och ljust dygnet runt... *suck*


Mysig gångväg till Engsö Slott, några mil utanför Västerås.


Vid Tidö slott, också utanför Västerås.


Ny design

Håller på att ändra designen på bloggen just nu så det kanske kan se lite konstigt ut, men det får ni tyvärr stå ut med! ;-)

Paj kamera

Åh jag blir så ledsen i ögat. Min kamera vill inte fungera :-( Har testat flera olika batterier nu som alla är fulladdade, men till ingen nytta. Den får för sig att batterierna är slut, varje gång. Ibland vid sällsynta tillfällen kan den fungera en liten stund, men det blir ändå bara några få bilder. Vettetusan vad jag skall göra nu. Kanske min kära far eller bror vet vart problemet ligger så jag får ta med kameran hem till Hammarn nästa gång... Blargh!

Annars så är det ganska lugnt. Var hem till Hammarn över helgen och det var mycket trevligt. Umgicks med lite barndomsvänner, spelade Sims 3 (min dator klarar inte alls av 3an, det blir väldigt pixligt och hackigt och Matrims dator verkar av någon outgrundlig anledning inte vilja starta spelet) och bara myste. Sånna helger är guld värda!

Just nu sitter jag och väntar på att falukorven skall bli klar, det blir ugnsstekt falukorv med mos idag. Mumma!

Mer från Gina Tricot


En helt vanlig men supermysig svart kofta... Skönt för kalla dagar. Endast 49 kronor dessutom.



Man kan aldrig ha för många par slitna jeans :-) 99 kronor. Ah, man måste ju älska rea!

Nu drar jag strax iväg hem till mor och far ett par dagar. Skall vi skönt att få komma hem lite och bara bli omhändertagen!

Lägenheten

Idag tänkte jag ta med er på en liten rundtur i den nya lägenheten, nu när det äntligen börjar bli lite ordning och reda! Hoppas ni gillar bilderna, min kamera blir lite kinkig när det är dåligt ljus men jag tycker att de blev rätt okej ändå.


Vi börjar i hallen. Det här är vad man ser direkt när man kommer in genom ytterdörren...


Går man rätt fram hamnar man i det lilla (men mysiga!) sovrummet.


Väskorna är en temporär lösning där vi förvarar kläder. Skall fixa en byrå och en klädställning snart!


Vidare ut från sovrummet där vi senare tar av till höger... Dörrarna till vänster är till badrummet och skrubben.



Här är vad man ser rätt fram från hallen. Till vänster har vi köket och till höger vardagsrummet.


Vår mysiga vardagsrumshörna.


Vänder vi oss om från vardagsrummet ser vi det fantastiska köket.



Inte så pjåkigt va?


Vi vänder oss om ytterligare en gång, går rakt fram och tar dörren till höger...


... där vi hamnar i badrummet.



Hoppas ni gillade den lilla rundturen :-) Jag vet inte hur mycket ni kan bedömma av bilderna men lägenheten är verkligen superfin. Synd att vi bara kommer att bo här tills sommaren.

FOTD: 21 Januari

Såhär såg jag ut idag: (eller ja, igår om vi skall vara petnoga....)


Lila + rosa = Bra kombo! (Bara ett litet tips) ;-)

Svart, svart, svart svart svart!

Lite nya tillskott till garderoben :-) Tänkte ju passa på nu när man fått lite födelsedagspengar...



Linne från Gina.

 


Kofta, också från Gina.

 


Och en väst från Vero Moda (endast 75 kr!)

 

Testade även ett par jeans som var riktigt snygga från Gina för endast 99 kronor, men blev så otroligt irriterad när jag varken fick på mig ett par 26:or eller 27:or. Har ett par jeans från Gina som är 26:or och de är inga problem. Undra om jag har gått och dragit på mig några extrakilon eller om storlekarna var betydligt mindre på just den modellen jag testade? Jag hoppas det senare... xD

 

Förutom lite shopping har jag även suttit på min rumpa i ungefär 5 timmar sträck. Var först på möte med Arbetslivsresurs där vi idag fick göra lite olika övningar, och vad man skall tänka på när man gör ett CV... Känns som att man aldrig har gjort det tidgare, eller hur? *ironin väller över* Efter det så fick vi lyssna på en timmes föreläsning från facket (handels), väldigt mycket vuxenpoäng. I och för sig var det inte helt ointressant, jag fick en hel del tankeställningar i alla fall. Efter det gick jag och älsklingen på kina, och resten av eftermiddagen ser ni här ovan. Snabbkollade mest igenom alla affärer, var så otroligt trött att jag inte hade så stor lust med någonting idag. Sov knappt 4 timmar i natt. Så lite senare i veckan skall jag nog ut på en tur till, och kika igenom lite noggrannare. Jag vill hitta mer snygga tunikor/klänningar och leggings.

Men nu blir det sängen för min del. Givetvis lite läsning innan man slocknar :-)


17 januari, min dag!


Lördagen den 17 januari klockan 01:39 hade precis den här tokfian lämnat sin mammas trygga mage och för första gången fått beskåda den skrämmande världen utanför. Visst är det ändå ofattbart att tänka sig själv som en liten, blodig, skrikande unge blott några minuter gammal?

Den här dagen har helt klart gått i lugnhetens tecken (om man ens kan säga så?). Jag sov väldigt länge bara för att idag visste jag att man får det. Helt utan att känna några som helst skuldkänslor. Till middag tvingade jag iväg min pojkvän för att införskaffa nödvändigheter till en smörgåstårta. I min mening är det ingen födelsedag utan en smaskig smörgåstårta. I och för sig är tårta överhuvudtaget ett krav på en födelsedag. Efter tårtan försökte jag tappert trycka i mig lite Ben & Jerrys, men det krävdes inte många tuggor förrän min stackars mage sa stopp. Sedan satt vi och bara slöade framför teven där jag njöt av en fantastisk massage från min älskling. Helt okej dag om du frågar mig!

Igårkväll såg jag ut som ovan, då jag, min älskade pojkvän och min allra bästa vän Jonas gjorde krogarna i Östersund en smula osäkrare. Vi landade först på Goa där vi njöt av drinkar, liveband och varandras sällskap. Vid övergången till min födelsedag fortsatte vi vidare till O'learys där vi observerade människor och tog en liten svängom på dansgolvet. En trevlig kväll. Ett extra stort tack till min underbara Jonas som var generös och bjöd på alla drinkar. Kärlek till dig min vän! Och nej, inte bara för att du bjöd på drinkar utan för att du är underbar. Men det förstod du nog, hoppas jag! :-)

Nu tänker jag nog mysa ner mig i sängen med Stone of Tears (läser serien åter igen, kan inte hjälpa det, de är ju så otroligt bra!) och kanske en kopp thé! God natt!

Om jag fick önska...

Imorgon är det faktiskt min födelsedag, hela 23 år blir jag då. Känner att åldersångesten börjar kicka igång. Jag menar... JAG, 23 ÅR? Det kan ju inte stämma. Känner mig fortfarande som en tafatt 19 åring som just gått ut gymnasiet och skall börja med sitt riktiga liv. Att det snart var 4 år sedan, det finns inte i min hjärna. Hur som haver har jag komponerat ihop en lite önskelista, önskningar som kanske är lite väl dyra... Men fick man önska lite hur man ville så... :-)


En flerveckors tripp till Edinburgh...

 


...och Paris.


Systemkamera: Canon EOS 450D

 


Symaskin: Husqvarna Viking Emerald 203

 


Körkort!



Presentkort hos Forever21.com för minst 10 000 kronor.


Ett helårskort på Yogashala (Östersund)


Nintendo Wii...

 


...och Playstation 3.


Gilmore Girls, hela serien.


Ja, det är väl typ det jag kan komma att tänka på :-) Givetvis finns det hundratals andra saker, men det blir nog lite mycket om jag skall skriva ner allt !

Dagens outfit: 13 januari


Munkjacka: JC / Linne: Cubus / Skärp: ? / Armband: H&M / Väska: Gina / Skor: Skopunkten


Lite dittan och dattan

Yay! Varmebölja idag igen, hela 10 minus grader. Inte illa!

Så vad har den här damen sysslat med idag då måntro? På förmiddag var jag på min första gruppträff på Arbetslivresurs som jag går via Arbetsförmedlingen... Kändes givande? Tja, det kändes inte helt meningslöst i varje fall. Skall jag vara helt ärlig så kände jag mig ganska positiv! I och för sig är jag nästan alltid positiv. Givetvis skall man inte ta ut segern i förskott, men det skadar aldrig att gå in med ett glatt humör, oavsett vad man företar sig. Det är lite av min livsfilosofi.

Senare vid lunch mötte jag upp min gosiga Edit för lite välbehövligt tjejsnack. Är otroligt glad för Edits skull just nu, du förtjänar verkligen all lycka i världen min vän! :-)

Efter det lyckades jag pallra mig iväg både till Busstorget (där jag fick tillbaka hela 11 kronor på mitt busskort pga att en resa blev fel för någon vecka sedan) och Biblioteket. På Bibblan var det ungefär som vanligt, de hade inga av de böcker jag ville läsa just nu. Kanske man skulle ta och bli en duktig flicka och faktiskt reservera en bok eller två? Anledningen till att jag inte gjort det innan är för att Östersunds bibliotek tar ut en avgift på 5 kr för varje bok man reserverar, och det stör mig. Varför vet jag inte, för det är egentligen ingen stor avgift... Förutsatt att man inte vill reservera typ hundra böcker då. Men ja, det stör mig fortfarande! Ops, tror jag gick ifrån lite av min så kallade livsfilosofi där. POSITIVT TÄNKANDE VAR DET!

Som avslut på min dag på stan satt jag på Donken med en kopp (gratis!) kaffe och väntade på att min hårt arbetande pojkvän skulle sluta.

En helt okej dag i min mening.

Nu skall jag försöka slita mig från dumburken och pallra mig iväg till affärn och köpa lite nödvändigheter innan de stänger... Något gott pålägg till en kvällsmacka kanske?

Nice shoes, wanna...?

Stod och klämde på dessa godbitar inne på Din Sko idag. Kan bara säga: GOSH, GE MIG! Helt och hållet i min smak. Jag menar, läder, nitar och dragkedjor... Kan ju knappast bli så mycket bättre! Så fina de skulle vara på mina små fötter en krogrunda på stan en lördagskväll eller då man bara vill känna sig riktigt smexig. 
Din Sko har faktiskt riktigt många fina skor just nu, fanns en hel del andra godbitar jag spanade in. Vilken himlans tur att det är min födelsedag snart ;-)

Melting



Våra fönster har varit helt övertäckta med vackra frostmönster på grund utav den bitande kylan, men nu har det äntligen har blivit lite varmare. Jag var egentligen dum som inte fotade frosten innan det började smälta... Nåväl, kylan lär väl inte ta slut än på en par månader så jag lär nog ha tid att ta bilder senare. Jag tycker bilderna ovan blev ganska fina ändå, om jag får säga det själv.

Kan ju säga att det som står högst upp på min önskelista just nu är en bra men ändå lättanvänd systemkamera. Visst är det så att det egentligen inte är kameran som gör bilderna utan fotografen, men man kan ju ändå göra så mycket mer med en systemkamera än med en vanlig digital. Min kamera är helt okej, men jag känner mig ändå väldigt begränsad. Skulle kunna göra så mycket mer... Nåväl, det är bara till att börja spara :-)

 


Frukost



Visst är det mysigt med frukostbilder? Tycker jag i alla fall. Idag fick det bli rågkusar (fullkornsbröd) med lättkeso, tomater, paprika och örtsalt som krydda. I min mening funkar örtsalt på det mesta, speciellt grönsaker. Ni borde testa!

Förlåt för den dåliga uppdateringen föresten. Är så led på att mina batterier till kameran tar slut så snabbt. Spelar ingen roll om jag laddar batterierna hela natten eller bara någon timme, det räcker ändå till att bara ta ett par bilder. Vilket givetvis betyder att jag måste införskaffa nya... Suck.

Idag skall jag försöka få lite mer ordning på lägenheten. Det är inte så tjusigt med en massa kartonger uppstaplade längs väggarna. Vet dock inte vart jag skall få plats med allt, vi har bara en garderob (eller ja, snarare skrubb) och alla våra grejer får inte plats ute i lägenheten. Nåväl, jag löser det nog på något sätt. Med lite Lady Gaga i högtalarna skall jag väl ändå känna mig lite pepp hoppas jag :-)


Resultat



Haha, här sitter jag mitt i natten och uppdaterar. Skall dock strax gå och lägga mig, är rysligt trött. Så vad säger ni om min nya hårfärg, yay or nay? Jag blev nöjd men det blev en aningens för mörkt, skulle ha vart något mellan min egen hårfärg och den här. Nu blev det nästan svart. Får ju i och för sig skylla mig själv eftersom jag ändå tog en färg som hette just svartbrun, men inte trodde jag att det skulle ta så bra! Fast min ögonfärg framhävdes verkligen må jag säga... Som tur är bleks ju färgen ur eftersom, så kanske om några veckor får jag exakt den färg jag vill ha :-)

Fika i kylan

Usch, det har varit ungefär 29 grader kallt ute idag, och det känns ju mindre roligt. Och tydligen så kommer det att bli ändå värre snart då den sibiriska kylan kommer. Jag kan knappt bärga mig!
Tapper som jag var tog jag dock en buss in till stan för att fika med den underbara Yoshin på Tehuset. Att fika samtidigt som man sitter och snackar "strunt" med en god vän är bland det bästa man kan göra, i min mening. Tror jag inte är ensammen om den åsikten direkt ;-)  Innan hemgången passade jag på att köpa en hårtoning som går i färgen svartbrun (bilden), Yoshi var snäll och gav mig smakråd. Jag hoppas det blir bra, för jag är väldigt led på att mina hårrötter är en aning mörkare än resten av håret. Självklart laddar jag upp bildbevis lite senare :-)

Dagens outfit: 4 januari

Kjol + topp: Second hand
Halsband: Glitter
Armband: H&M
Skor: Bronx




Det var ju bara 10 minus ute idag så då åkte kjolen på! Dock blåste det som attans, men det blir man ganska van när man bor i Östersund... :-)


Nyårsbilder

Tänkte bara lite snabbt slänga upp lite nyårsbilder... :-)


Fixad och redo! Tycker jag fick till sminket riktigt bra!


Min fina klänning som jag tyvärr inte har någon bättre bild på just nu... (toppen är separat!)


Jag och den otroligt fina Yoshin som jag var på party hos först... :-)


Gänget som jag landade hos lite senare på kvällen...


Nyårsaftonen

Hade ni alla en trevlig nyårsafton? Jag kan med handen på hjärtat säga att det var en av mina absolut trevligaste nyårsaftnar hittills. Kvällen startade med partaj hos min vän Yoshi ute i Torvalla. Där förtärde vi alkohol och snacks, hade väldigt djupa diskussioner om både det ena och det andra och lyssnade på musik. Runt 11 kom Jonas och hämtade mig - snäll som han är - och partyt fortsatte ute hos honom i Lugnvik. Där spelade vi tv-spel, förevigade en hel del roliga ögonblick i form av foto och video och skålade in det nya året. Tror klockan var runt halv 2 när jag kommer på att jag måste hem till våran lägenhet. Det var egentligen meningen att jag och Matrim skulle sova hos Jonas, men jag får en sådan plötsligt hemlängtan att den inte går att ignorera. Så i 15 minusgrader, illamåendes och med skavsår på båda hälarna vandrade vi de långa sex kilometrarna hem. Men det var värt det för när jag kom hem kände jag mig lugn igen, haha.

Skummis...(bild snodd av Becko)

Hur som haver var det en underbar kväll! Och förhoppningsvis får jag upp lite egna  bilder vid ett senare tillfälle :-)

Idag ska jag bara sitta hemma på min bak tänkte jag och inte lyfta ett finger. Sitter och väntar på min bakispizza från Reveljen som förhoppningsvis inte dröjer allt för länge.


RSS 2.0