Ny hårfärg

Har börjat känna mig lite småled på mitt hår senaste tiden så jag bestämde mig för att det var dags för en förändring. Inget drastiskt, bara lite mera färg. Blev faktiskt ganska nöjd, även om det kanske blev lite mörkt. Kastanj hette färgen och jag måste medge att den hårfärg jag fick stämde väldigt bra överens med vad jag hade förväntat mig. Tycker egentligen att min naturliga hårfärg (guldbrunt) är rätt så fin, men ibland behöver man lite förändring. Det är ju bara toning så till sin höjd lär det hålla i ungefär 8 veckor, om ens det.


Säljes

Håller på att rensa min garderob lite så jag har lagt upp lite kläder på Tradera. Klicka på bilden nedan för att komma till mina auktioner! :-) Mer kommer upp så småningom!


Frågor om läsvanor

Något jag kände för att göra bara... :-)

1.) Varför läser du böcker?

Verklighetsflykt! Det är så skönt att ibland bara få glömma sin egen vardag, om så bara för en stund. Sedan är det ju så fantastiskt roligt! Jag tror att jag har en otroligt rik och välutvcklad fantasi som gör det möjligt för mig att leva mig in i böckerna som om jag verkligen vore där. Sedan så älskar jag bara böcker som de är. Hur de känns, luktar, hur omslaget ser ut osv.. Det finns förmodligen ingen mer underbar doft än en nyöppnad fräsch bok. Kanske låter lite underligt, haha.

2.) Vilken genre gillar du? Deckare, humor, biografier, sci-fi, chiclit etc...
Jag skulle nog vilja påstå att jag gillar det mesta, så länge boken är välskriven. Det absolut viktigaste är att boken skall kunna väcka starka känslor såsom kärlek, hat, avsky, sorg, skräck osv... Om man antingen gråter av sorg eller skrattar av glatta livet spelar ingen roll så länge jag får känna starkt för något. Dock måste jag nog medge att fantasy ligger mig varmast om hjärtat eftersom det oftasts utspelar sig i en värld som skiljer sig så mycket från våran. Ge mig en värld full av magi, alver, dvärgar, drakar, trollkarlar, tappra hjältar och fagra damer så blir jag överlycklig!

3.) Hur ofta brukar du läsa?

Jag måste läsa något varje dag annars får jag abstinens! Oftast går jag och lägger mig några timmar innan sovdags, så jag kan slappna av och bara njuta av en god bok. Men har jag tid läser jag även på dagarna, givetvis!

4.) Har du alltid tyckt om att läsa?
Jag har så länge jag kan minnas alltid läst böcker. Att besöka biblioteket, gå där i lugn och ro, välja ut och sedan komma hem med en hel trave nya läsupplevelser har alltid varit något av det bästa jag vet. Sedan har jag alltid varit medlem i någon bokklubb, så jag har väldigt ofta fått böcker hemskickade. Jag hade/har en väldigt snäll mamma :-)

5.) Finns det någon typ av bok som du förmodligen aldrig skulle läsa? Varför?

Oj, det var en väldigt svår fråga... Jag är inte så överdrivet förtjust i deckare, fast egentligen så har jag aldrig gett det en ärlig chans så jag kan väl egentligen inte uttala mig om den saken. Jag får nog svara nej på den här frågan, jag tror nog att jag skulle läsa det mesta, bara jag ger det en chans.

6.) Finns det några böcker som du vill läsa men ännu inte gjort?
Oj, det finns ju hur mycket som helst! Många fler klassiska verk behöver jag sätta mig in i så man får lite mer på kött på benen ;-)

7.) Har du någon favoritförfattare, om så vem och varför?
Jag älskar verkligen Terry Goodkind. Hans serie The Sword of Truth trollband mig från första början, och jag har ännu inte hittat några andra böcker som har gett mig så mycket läsarglädje. Han är verkligen expert på att skapa fantastiska karaktärer som man antingen hatar eller älskar av hela sitt hjärta. När jag var yngre (och förvisso än idag) var jag väldigt förtjust i Maria Gripe och Maj Bylocks böcker. De innehöll en alldeles lagom mängd mysterier och magi.

8.) Var och hur får du tag på böckerna du läser? Bokhandel, bibliotek, lån av vänner eller något annat?
De flesta böckerna lånar jag från biblioteket, men när jag känner att jag har råd beställer jag från Adlibris, eftersom de oftast har bäst priser.

9.) Har du en stor boksamling?
Jag har en hel del böcker ja, men långt ifrån så många som jag skulle vilja ha.

10.) Finns det någon plats som det är extra trevligt att läsa på? Exempelvis biblioteket, utomhus, sängen osv...
Egentligen spelar det inte så stor roll, för när jag väl har börjat läsa glömmer jag världen runt omkring mig. Men jag måste ändå säga att det är något speciellt med att sitta utomhus i en trädgård en vacker vår/sommar/höst dag. Att höra fågelkvittar eller vindens sus är en riktig stämningshöjare!

11.) Har bokens omslag stor betydelse när du skall välja bok?

Inte stor betydelse, men visst tittar man alltid lite extra på ett omslag som är intressant. Omslaget skall ju ändå spegla bokens innehåll, och det är nog lätt hänt att man hellre väljer ett omslag som är vackert än ett som är dystert och tråkigt! Just av den anledningen att man tror att det är en intressantare bok... Så tänker jag i alla fall.

12.) Nämn en bok som man bara MÅSTE läsa!
Jag har egentligen inte hittat min absoluta favoritbok än - (the one så att säga) - eftersom det finns så fantastiskt mycket bra. Som jag nämnde tidigare så dyrkar jag ju The Sword of Truth serien, så den tycker jag alla borde ge ett försök. Även om man inte är överdrivet förtjust i fantasy som jag så tror jag ändå att man kommer att uppskatta dem... Just för att Terry Godkind är så jävla bra på att skriva! :-)

13.) De tre senaste böckerna du läste:
  1. Den sista konkubinen - Lesley Downer
  2. Magician - Raymond E Feist.
  3. Mansfield Park - Jane Austen
Ni får jättegärna sno, glöm bara inte bort att säga till så att jag också får läsa om era vanor! ;-)

Tomorrow is a new day

Nu har vi bestämt oss. Imorgon säger vi upp lägenheten i Sala. Då har vi nästan exakt tre månader på oss att packa, städa och köra upp våra saker till Jämtland. Om vi inte hinner få tag i en lägenhet i Östersund innan dess så kommer jag att bo hos mina föräldrar och Matrim flyttar in hos en kompis. Tillfälligt givetvis, tills det fixar sig. Varken jag eller Matrim känner att vi vill spendera någon mer tid här nere än vad som är nödvändigt.

Jag vet inte riktigt hur jag skall beskriva mina känslor förutom att jag känner mig... fri. Skall jag vara helt ärlig så har det känts som ett fängelse här nere. Helt avspärrad från omvärlden och alla dem man håller kär i nästan ett och ett halvt år. Men nu, nu kan jag äntligen släppa ut mina "vingar" och börja leva på riktigt igen.

Tänk egenligen att man skall påverkas så mycket av vart man bor, det borde egentligen inte spela någon roll så länge man har mat och tak över huvudet. Men det spelar verkligen roll. Att inte ha någon förutom sig själva att umgås med tär på hjärta och själ. Kanske försökte vi inte nog, att allting bara skulle ha ordnat sig om vi hade försökt lite till. Men vi orkar inte. Varför slösa tid på en plats som man ändock längtar ifrån?

Från och med nu känns det som att allting kommer att ordna sig. Det är jag säker på!

Gråhet

Livet går sin stilla lunk, och här står jag. Handfallen och ensammen. Kanske är jag egentligen inte alls ensammen, men det känns så just nu. Jag vet varken ut eller in, och jag famlar efter ett stadigt grepp, men det är bara tomhet. Hur lång tid skall det ta innan jag hittar min plats i livet? Jag vet att jag ännu är ung och skall ännu göra många misstag. Att det kommer att gå upp och ner som en berg-och dalbana. Men jag är så led på tristessen! Att behöva vänta och hoppas på en bättre vardag. En som är fylld av liv och rörelse istället för gråheten som samlas runt mig som en tjock dimma.

Korkad, det är vad jag känner mig. Allla andra verkar lyckas förutom jag. Ibland tänker jag att det kanske är något allvarligt fel på mig. Alla andra har det så lätt för allt; vänner, karriär, ekonomi, lycka.

Jag är i alla fall lyckligt lottad som har hittat en människa att dela mitt liv med. Utan min älskade pojkvän skulle jag aldrig någonsin se ljuset i vardagen.  Kärlek övervinner allt sägs det, och visst kanske är det så. Men jag behöver mer än det. Jag behöver även andra människor som kan visa mig hur ett liv egentligen skall levas... För tro mig, det har jag själv glömt bort.

Translation: Just some random mumbling.

Progress


Jag tänkte bara jag skulle rapportera hur det går med mitt ritande. Här är en teckning som jag har hållt på med idag, den är inte klar än, men jag visar den ändå. Bilden är tagen med min digitalkamera och reflekterar inte den verkliga teckningen bra, men det syns ju någorlunda i alla fall. Jag är väääldigt dålig på att skugga, så bortse från det när ni tittar på den. Och tänk på att jag nyss har börjat :-) Men trots det så tycker jag ändock att den här damen blev ganska söt!

Jag är så glad att jag har börjat rita, det är så himla roligt! När jag får arbeta med händerna, skapa och uttrycka mig då mår jag som bäst. Helst av allt skulle jag vilja sy, men det är ju så dyrt med tyger. Tur då att det finns teckning, för det är ett billigt intresse! I alla fall om man är snål som jag och ritar på papper som man kan köpa för 30 kr/kg.

Translation: I drew this lady today.

P.S Zelda mår bra igen, efter mycket om och men. Det visade sig att hon hade spolmask (jag upptäckte korta spagettilikande saker i hennes avföring och kräks) så nu är båda Zelda och Raija avmaskade. Nu äter hon och beter sig som vanligt igen, verkligen en lättnad!

RSS 2.0