Biffar med soltokade tomater och feta med tzatziki
Här kommer ett litet tips på en supergod måltid som jag åt till middag igår, och även lunch idag. Superenkelt, gott och nyttigt!
Biffar med soltorkade tomater och fetaost
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1257086/images/2011/pinkheart_138347744.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1257086/images/2011/pinkheart_138347744.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1257086/images/2011/pinkheart_138347744.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1257086/images/2011/pinkheart_138347744.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1257086/images/2011/pinkheart_138347744.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1257086/images/2011/pinkheart_138347744.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1257086/images/2011/pinkheart_138347744.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1257086/images/2011/pinkheart_138347744.jpg)
Hacka allt väldigt litet, och blanda sedan ihop alla ingredienser i en skål. Forma till biffar, typ 100-150 g styck. Stek i olja eller smör. Servera med en god sås (förslagsvis tzatziki) och en god sallad. Min sallad bestod av en mix (sån som man köper på påse) som jag blandade ner körsbärstomater, äpplen och avocado i. Supergott!
Tzatziki
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1257086/images/2011/pinkheart_138347744.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1257086/images/2011/pinkheart_138347744.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1257086/images/2011/pinkheart_138347744.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1257086/images/2011/pinkheart_138347744.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1257086/images/2011/pinkheart_138347744.jpg)
Skala gurkan och riv den sedan med ett rivjärn. Låt det sedan rinna av i ett durkslag ca 30 min. Blanda i lite olivolja i yoghurten och blanda sedan ner gurkan. Pressa i vitlöken och smaka av med salt och peppar.
Kommentarer
Trackback