Förberedelser

God morgon! (eller något)
Har för en liten stund sedan avslutat en god frukost bestående av hallonyoghurt, hallon, blåbär, banan, en kopp grönt thé och saffransskorpor. Det blev lite väl lång sovmorgon idag - klev upp för ungefär en timma sedan - men kände att jag behövde sova ut lite extra eftersom jag fick så lite sömn förra natten. Ikväll blir det partaj, och ser verkligen fram emot det. Först ut en sväng till Torvalla runt 8-9 och sedan bär det av mot Lugnvik. Hade egentligen varit smidigast att fira på ett och samma ställe, men vill väldigt gärna träffa så många vänner som möjligt :-) Och sen måste jag ju förstås även få pussa på min älskling vid tolvslaget, han kommer nämligen inte att vara vid den första festen jag skall på. Nåväl, nu tänker jag slänga på mig en ansiktsmask och lägga mig och njuta i ett välbehövligt varmt bad, det är nämligen iskallt i våran nya lägenhet (kanske 15-16 grader) även fast elementen står på fullt. Så lite värme kan verkligen behövas. Sedan vill man ju vara lite tjusig inför ikväll också.

PS. Dum som jag var glömde jag min kamerasladd hemma hos mor och far, så det blir tyvärr inga bilder idag, eller på ett par dagar. Blir förbannad på mig själv att jag alltid skall vara så tanskpridd.

Avatar



Ikväll var jag och älsklingen och åt på kina, sedan gick vi och såg den mycket efterlängtade storfilmen Avatar. En liten lyx som vi unnande oss själva eftersom det inte blev några julklappar i år. Jag har egentligen bara en sak att säga om den: SE DEN! Helt fantastiskt bra gjord. Jag fick verkligen anstränga mig själv för att hålla tillbaka tårarna. Den berörda i alla fall mig väldigt djupt. Och ja, kanske har samma historia upprepats hundratals gånger förut, men den har ett bra budskap som tåls att upprepas - många gånger. Det är en film som egentligen inte går att beskriva utan den måste upplevas. Na'vi folket var som en blandning av indianer och alver (låter kanske helt tokigt tänker du, men se den så förstår du precis vad jag menar) och det är helt omöjligt att inte förälska sig i dem. Så får du chansen, gå och se den på bio!

 


Sims 3 + Inredning = Kärlek!

Sånt jag slösar min lediga tid på... ;-) Måste säga att jag verkligen älskar det här huset. Lyckan skulle vara gjord om någon kunde bygga det åt mig i verkligheten och sen att jag fick inreda det ungefär som jag gjort i spelet. Dock är jag skitdålig på att ordna tjusiga trädgårdar så jag skulle nog få leja en trädgårdsmästare att göra planeringen och planteringen, haha :-)



God fortsättning

Pust och stön. Så var julen till ända, den gick ganska obemärkt förbi utan några större bekymmer (som varje år med andra ord). Hoppas ni alla har haft en bra tid och har passat på att umgås med era nära och kära, det är ju ändå det julen handlar om tycker jag. Själv så har jag haft en mycket trevlig tid hemma hos mor och far med god mat, kakor och godis i mängder, trevliga julklappar osv. Bland mina paket kunde man bl.a hitta en perkolator, en riskokare, Disneyfilmer (Svärdet i stenen, Snövit och de sju dvärgarna och Pinocchio), The Sims 3 Destination Världen, smink, choklad och lite annat smått och gott. Nöjd!

Nu är det dags att ladda inför nyår, även om nyår för mig inte betyder så mycket. Jag har ingen aning om vart eller med vem jag skall fira, OM jag ens skall fira. Matrim jobbar till 20 på nyårsafton och börjar 9 på nyårsdagen... :-/ Fast det är ju klart, jag bangar ju aldrig en chans att få klä upp mig och fixa snygg frisyr och smink, som jag gjorde på julafton... :-)


Fin i håret, fast min kamera ville inte riktigt visa det...


Fin festblåsa som jag hade på julafton.

God fortsättning på er!


Mot Frösön

Hej alla vänner!
Förlåt för den otroligt dåliga uppdateringen, men som ni kanske förstår har det varit lite mycket senaste tiden. Förutom letandet av boende har jag gått och dragit på mig en riktigt hemsk förkylning. De senaste dagarna har jag varit i princip däckad och inte gjort något annat än sovit. Börjar bli lagomt less på allt snor och hostande och att tvingas vara instängd. Som tur är så känner jag mig lite bättre idag, så håller tummarna på att den snart är borta.

Lägenhetsjakten har gett resultat föresten. Vi har lyckats knipa åt oss en riktigt fin tvåa som ligger på Frösön. Den är nyrenoverad för bara något år sedan med väldigt öppen planlösning och fantastiskt tak. Underbar utsikt över storsjön och inte alls långt avstånd in till stan. Till boendet hör även ett gym och en bastu. Allt det här låter ju givetvis fantastiskt, men det finns en hake. Hyran är lite dyrare än vad vi hade tänkt oss och ägaren vill bara hyra ut den till juli eftersom han sedan skall försöka sälja den. Så efter det måste vi tyvärr leta nytt igen. Känns tråkigt eftersom jag blev kär i lägenheten så fort jag såg den, men men. Nu är vi ju åtminstone säkra i ungefär ett halvår till. Sedan är det ju lättare att flytta på sommaren och börjar vi i tid så skall det nog inte vara några problem.

Nu skall jag nog ta mig en liten tupplur innan älsklingen kommer hem, men jag skall försöka uppdatera lite oftare!

Letandet fortsätter

Vi var iväg och kikade på en lägenhet igår som låg nere vid sjukhuset. Väldigt bra läge, men det är i princip det enda positiva man kan säga om den lägenheten. Fy tusan så snuskig den var, tror jag aldrig sett något värre! För det första så hade han som hyrde lägenheten rökt inne i ungefär tio år, så ni kan ju bara föreställa er den rökvägg man möttes av när man klev in i hallen. Min första tanke var: "Aldrig att jag tar hit mina älsklingar (katterna)" Den var mycket mindre än vad vi hade väntat oss, ett litet vardagsrum, kök och toalett. I vardagsrummet skulle vi knappt ha fått plats med våran dubbelsäng. Det var revor på tapeterna, allmänt sunkigt och nedgånget. Det fick mig att undra vad hyresgästen egentligen hade haft för sig under tiden som han bott där... Att den var väldigt mörk också gjorde ju knappast saken bättre. Jag vill ha en ljus och luftig lägenhet med många och stora fönster, annars känner jag mig instängd. Inte nog med det så fanns det tydligen ingen tvättstuga eller förråd heller för den delen. Så på den blev det tyvärr ett stort nej. Fast å andra sidan hade jag redan från början när vi fick höras talas om den här lägenheten känt dåliga vibbar, så för mig var det ingen större överraskning. Det var nästan vad jag hade väntat mig. Så som sagt, letandet fortsätter. Härnäst blir det väl till att sätta ut lite annonser och hålla tummarna på att vi får napp. Tiden börjar nämligen rinna ut... :/

To good to be true...

Det var nog alldeles för bra för att vara sant.
Precis när man börjat känna sig hemmstadd och börjat få ordning på sitt liv så händer det här. Jag kan inte ens med ord beskriva hur ledsen och besviken jag är. Det visar sig som så att vi måste flytta ut från lägenheten, innan nyår. Vi har inte ens bott här i två månader. Känns ju väldigt passande nu precis innan jul eller hur? Det visar sig att killen som vi hyr av har fått en massa problem (närmare tänker jag inte gå in på det) och för att vi inte också skall drabbas av det här måste han så snart som möjligt flytta in i lägenheten. Det är inte alls hans fel, men det känns ändå jävligt surt. Vi hade ju åtminstone sett fram emot ett halvår av boende i den här mysiga lägenheten. Men tyvärr, det är bara att börja packa IGEN. Och jag kan ju säga att det har jag absolut ingen lust med, alls. Så just nu står vi utan gemensamt boende igen, Matrim kommer förmodligen flytta tillbaka till sin kompis och jag får åka hem till mamma och pappa igen. Om vi inte har tur och kan få tag på en annan lägenhet snabbt som bara den, men jag har inte speciellt höga förhoppningar. Jävla skit!!!

RSS 2.0