Våfflor <3


Fy tusan så gott det var. Det var väldigt länge sen jag åt våfflor, kanske därför det kändes extra gott. Ville bara rapportera att våffeljärnet fungerade utmärkt. Våfflorna blev väldigt frasiga och goda :-)

 

Ja, jag vet att det har blivit lite mycket matinlägg nu senaste tiden, men jag älskar verkligen matbilder! :)


Inget speciellt, men ändå en uppdatering

Gudars skymning så trött jag är idag. Lyckades bara få ihop ungefär 3-4 timmars sömn inatt, så det är väl inte så konstigt. Men det var verkligen helt omöjligt att somna... Jag låg och vred mig i säkert två timmar utan resultat. Sedan när jag väl somnade drömde jag mardrömmar om att Matrim var elak mot mig och jag vaknade upp titt som tätt av att jag fäktade med armarna mot honom... Inte en helt okej natt med andra ord. Kommer säkerligen att sova som en stock inatt, med förutsättningen att jag inte lyckas hålla mig vaken så länge. Jag har nämligen en förmåga att råka somna i soffan framför teven under dagarna, vilket resulterar till att jag inte kan somna sedan när jag väl borde... Nåväl.

Har inga direkta planer idag...
Sitter just nu och väntar på att min matlåda ska bli tillräckligt varm. Det blir spagetti med köttfärssås till lunch idag, mumma. Jag gör en riktigt grym köttfärssås, bara så att ni vet ;-) Eftermiddagen kommer nog att ägnas åt att inspektera Rift ytterligare från min sida,  och vänta tills mannen i mitt liv kommer hem från jobbet. Till middag skall vi inviga vårat våffeljärn (vi köpte ett alldeles nyligen och har tidigare aldrig ägt ett). Ska bli otroligt gott med nygräddade våfflor till middag :)

Senare ikväll så drar vi nog iväg en sväng på gymmet. Vi tänkte köra ett riktigt långpass idag, typ två timmar. Så man blir riktigt öm och mör i kroppen :) Måste ju börja jobba hårt nu om man ska vara i någorlunda form till BEACH 2011!


Gjorde en liten kvällsmacka...

... dock var den inte ätbar!

 

Blev riktigt nöjd med min lilla franska med ost och gurka :-)

 

 

Detaljerna i gurkan syntes inte riktigt, så jag tog ett kort på en större gurka (innan jag kavlat ut den till mindre) Sådär ser det ut i mitten av gurkorna, om man tittar riktigt noga :-)

 

 

Nu hänger den tillsammans med de andra kylskåpsmagneterna :-)

 

Det är sjukt kul att göra minimat!

 

Nu ska jag spela lite mer Rift innan det är dags för sängen... Har föreläsning mellan 10.15 - 12.00 imorgon (eller ja idag, om man ska vara petnoga).


Rift


 

Har underhållit mig själv i någon timme nu genom att spela ett nytt MMORPG som heter Rift. Rift utspelar sig i fantasyvärlden Telara, som är fokuspunkten för olika plan (världar). Genom dödsguden Regulos handlingar har nu dessa världar invaderat Telara, vilket lett till att revor (rifts) har öppnats. Det finns två olika sidor som gör motstånd mot Regulos; The Guardians och The Defiant. Spelaren har rollen som "Ascended": återupplivade soldater vars uppdrag är att förinta Regulos styrkor och befria Telara från Regulos hot. Det finns även en konflikt mellan Guardians och Defiant (precis som i nästan alla mmos :-P) vilket även det utgör en källa till spänning. (text från engelska wikipedia)

Av det lilla jag spelat hittills av Rift tycker jag att det verkar riktigt kul. Spelet är väldigt snyggt och utspelar sig i en spännande värld. Att man dessutom kan utforma sin klass lite som man vill är ett stort plus! Vi får se om jag får tid och lust och skaffa mitt eget konto (spelade på Matrims idag) :-)


Sen frukost

Activia yoghurt blåbär, örtthé, mörkt bröd med leverpastej och smörgåsgurka och bloodgrape skivor.

Det blev en sen frukost idag, klev upp för bara en liten stund sedan (!!!)... Vi hade inga föreläsningar idag så det var okej enligt mig... Var så himla trött ;-)

Dagens ögon



Körde på lite guldiga och bruna toner idag. Tycker det passar ganska bra till mina blåa ögon :-)
Ögonskugga: Asgammal palett från L'Oreal.
Mascara: MaxFactor False Lash Effect
Ögonbrynspenna: H&M

Omelett



Dagens lunch bestod av en  omelett som jag brukar göra ganska ofta. Det går väldigt snabbt att laga till dessutom blir otroligt gott! Ta två ägg som du vispar tillsammans med lite mjölk. Smält lite smör i en stekpanna och häll i smeten. Lägg i det du vill ha efter tycke och smak. I bilden ovan har jag i wokgrönsaker, fetaost och soltorkade tomater. Man kan även ha i sånt som skinka, svamp, bacon m.m. Sen är det bara att steka tills det är färdigt och omeletten fått en fin färg :)

Nu ska jag ta och dra iväg en liten sväng. Har massa att stå i idag. Skall bland annat iväg en sväng på Willys och inhandla veckans mat...

Får det lov att vara en liten tårtbit?

 


Ville ha ett nytt mobilsmycke så det fick bli en liten tårtbit :-)


Jag fick dessutom 6 tårtbitar "över"... Så om det är någon som är intresserad av att ha en liten tårtbit är det bara att säga till. Dock har jag bara 3 med krok kvar (som min bild). De resterande 3 har en magnet på baksidan som gör att man kan sätta upp den på kylskåpet, eller vart man nu vill! Alla ser nästan likadana ut, förutom att de med magnet är liiite större. De med krok kan antingen användas som mobilsmycke - som i mitt fall - eller kanske ett halsband.

Om du vill köpa, skicka ett mail till [email protected], så fixar vi resten via privat kontakt!
55 kr/styck (plus ev. frakt!)


Fräsch i håret

Sådärja, då var man lite nyklippt. Inte så stor skillnad, men det var skönt att få bort det värsta i topparna i alla fall. Jag ska ju spara mitt hår jättelångt så jag är väldigt petig med hur mycket som får tas bort varje gång :p  Sandra lockade även mitt hår med en plattång, så nu känner jag mig lite som en hollowood stjärna :) Önskar håret kunde se ut såhär varje dag, men det är bara att drömma på det... ;-)


Ny kurs + klipptid

God morgon!
Tänkte bara skriva lite snabbt nu innan det bär av mot skolan, och den nya kursens första föreläsning. Nu lämnar vi juridiken bakom oss och börjar en kurs som heter "Socialt arbete och organisationer"... Låter inte så vidare spännande va? Hoppas dock att mina farhågor inte besannas ;-)

Efter skolan ska jag iväg och klippa mig hos min vän Sandra. Måste ta bort en massa slitna hårtoppar, det var ju trots allt 3 månader sedan jag klippte mig sist. Efter det ska jag gå på stan en snabbis och inhandla lite nytt smink och lite ny lera (gul och vit håller på att ta slut!)

Vi hörs sen!


Rostade mackor med iransk röra


Jag och Sara hade ju mysdag igår och det blev lite rester kvar från maten. Så jag bestämde mig för att det skulle bli den perfekta frukosten :) Det är själva röran på mackan som är grejen. Röran består av iransk saltgurka (riven),  4 kokta potatisar (rivna), 3 kokta ägg (rivna), majonäs och mortadella. Igår åt vi dem i baugetter men idag kör jag med rostade mackor. Röran är verkligen hur god som helst. Ni borde prova någon gång :)

Helgen mellan två kurser

Ah, äntligen helg. Ni förstår inte hur mycket jag har längtat efter den här helgen, helgen mellan två kurser. Då man inte behöver tänka på att plugga överhuvudtaget, eftersom den förra kursen är avslutad och den nya inte börjar förrän måndagen därefter. Tentaveckan är alltid den värsta, sen kan man ta det relativt lugnt i några veckor. Man pluggar ju varje dag hela kursen men tentaveckan blir det väldigt intensivt.

Som ni vet gjorde jag tenta igår och det kändes bra. Tentan var uppdelade i 9 frågor, 5 mindre och 4 stora. De 4 stora var "cases" som krävde lite mer utförliga svar. Jag tror att jag hittade all relevant information och citerade rätt lagrum, men man vet aldrig... Tentan var mellan 8.00-13.00 och jag satt ända fram till 12.45. Helt klart den jobbigaste tentan hittills men också den mest intressanta. Jag tror att det gick ganska bra även fast jag vet att jag missade att ta med vissa saker... Jag gjorde så gott jag kunde, och det är väl det som är huvudsaken!

Idag skall jag och min käraste Sara ha en mysdag tillsammans
. Vi ska laga persisk mat (det blir väl mest hon som lagar eftersom jag inte kan, hehe) och sen så ska vi titta på några mysiga filmer tillsammans.

Återkommer kanske med några bilder sen :) Ha en trevlig helg allesammans!

P.S Som ni ser så har bloggen fått sig ett nytt utseende. Jag hoppas ni gillar den, det gör jag. Den är väldigt jag! :)

Ny bloggdesign

Hej!
Om bloggen ser konstigt ut är det för att jag håller på med en ny bloggdesign, som ni säkert märker. Kommer dock inte hinna klart med den nu ikväll, men lite nya saker har jag hunnit med i alla fall.

Annars så pluggar jag och står i, som ni vet! Sista dagen för att plugga imorrn och sen på fredagen är det tenta. Lite tentaångest har jag men det går nog bra hoppas jag!

Ha en trevlig kväll :)

Lägenheten ~ Sovrummet

Tänkte visa er vårat sovrum idag, bilder på resten av lägenheten kommer upp sen! :-)


Sett från hallen.

Min byrå där jag förvarar vissa av mina kläder...  På byrån kan man urskilda en hel del saker. Min pigtittare är nog det jag värderar mest eftersom jag fick den av min morfar för en herrans massa år sedan, han har gått vidare till nästa liv. Så självklart fotografiet på mina brorsdöttrar :-) Älskar även min "donna" till vänster där man hänger av sig kläder.


Lite mer av mina kläder...

Bokhyllor ovanför sängen fylld med fantasy i pocketformat :)

En karakatyr av mig. Fick den ritad av en vänlig herre på en marknad när jag var runt 15 år gammal. Kanske inte så likt idag, förutom ögonen och läpparna... Men ändock ett kul minne :-)




Hoppas ni gillade den lilla rundturen ^_^

Dag 6 - En "dagens"- lista

DAGENS...

Humör:
Riktigt bra faktiskt! Trots det skiftande vädret.
Planer: Föreläsning på förmiddagen (kursavslut) sedan tentaplugg hemma hos Maria och Fredrik. Nu ikväll ska jag slöplugga lite och skumma igenom kurslitteraturen.
Frisyr: Just nu har jag en såndär ful toffs mitt på huvudet, men annars har jag haft utsläppt.
Kläder: Leopardklänning, svart kofta, svarta strumpbyxor, brunt läderskärp i midjan och sånna där underkläder givetvis.
Smink: Mineralfoundation från bareMinerals (fairly light), under-eye concealear från Maxfactor (fair 306), blush från L'oreal (rose), false lash effect mascara från MaxFactor samt brun ögonbrynspenna från H&M.
Vill ha: Har faktiskt inget speciellt ha-behov idag.
Längtan: Sommar. Vill bara koppla bort skolan just nu. Inte för att jag är less utan bara för att det ska bli skönt med "lov" :-) Men håller tappert ut. Bara två kurser kvar den här terminen :)
Roligaste: Fick hem kissekatterna igen!
Tråkigaste: Snöstormen som attackerade Östersund nu på eftermiddagen...
Musik ♪♫♪ : Håller på att återupptäcka lite musik som jag lyssnade mycket på under högstadiet och gymnasietiden. Det blir med andra ord mycket goth, punk och synthpop (och lite annat smått och gott) Har suttit nu en stund och försökt få ihop en bra lista på Spotify. Klicka här om du också vill lyssna! :)



Det här inlägget ingår i "Sju dagar om mig".

Tentaplugg

Tjohopp!

Som jag nämnde i något tidigare inlägg så blir det tentaplugg för hela slanten den här veckan. Det kommer alltså att innebära att jag förmodligen inte har tid att uppdatera här i bloggen så mycket. Inte för att jag brukar uppdatera mer än 1-3 inlägg per dag, men tänkte bara säga det, utifall att jag skulle utebli några dagar. Så ni vet vart jag håller hus! :-)

Idag är det dock färdigpluggat för min del, så nu tänkte jag sätta mig och pyssla lite innan det är dags för sängen. Lovar att visa upp om jag hinner!

Dag 5 - Min familj

Att definiera sin familj är kanske egentligen inte det allra lättaste. Vad är egentligen en familj? Är det jag och min pojkvän Matrim som är familjen, eller är det mina föräldrar och mina syskon som är min familj?

Här kommer i alla fall min definition:

Först och främst är det ju givetvis jag och Matrim, och våra två katter Zelda och Raija. Jag och Matrim har varit tillsammans i lite över 4 år nu, och vi har bott tillsammans enda sedan dess. Zelda kom in familjen samma år som vi blev tillsammans, och Raija fyller 2 år nu till sommaren.


Sedan har vi "kärnfamiljen", jag, mina föräldrar och mina syskon. Mina föräldrar fyller båda 63 år i år, och de har varit gifta i snart 39 år (rubinbröllop nästa år!). Jag har fyra syskon, en syster och tre bröder. Min syster är äldst med sina 40 år, sedan har vi mina bröder som är 37, 35 och 30. Jag är med andra ord ett riktigt "sladdbarn"! Sedan skulle jag även vilja räkna in mina sex syskonbarn i familjen. Min syster har fyra barn (tre söner och en dotter) och min äldsta bror har två döttrar. Allt som allt blir vi ganska många! Men det är härligt att ha många syskon och syskonbarn.

Ja, det var min familj det :)

Det här inlägget ingår i "Sju dagar om mig".


Studier, studier, studier!

 


God morgon!

Allt väl med er? Själv så sitter jag och njuter av en kopp kaffe och förbereder mig mentalt för att plugga lite. Jag ska inte plugga så mycket idag, jag var hyffsat effektiv igår. Gillar dock att sprida ut det istället för att ta allt på en och samma dag. Läser just nu enbart i "Nya Sociallagarna". Den innehåller bl.a Socialtjänstlagen (SoL), Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU), Lagen om vård av missbrukare i vissa fall (LVM), m.fl. Viktiga lagar att hålla koll på för oss socionomer :)

Annars sitter jag och är lite deppig över att helgen snart är till ända. Helgerna tycks bara flyga förbi utan att man egentligen gör någonting... Ser verkligen inte fram emot veckan som kommer. På fredag har vi tenta, och det blir hårdplugg hela veckan med min studiegrupp. Det är skönt att juridiken snart är över, men jag ser tyvärr inte fram emot nästa kurs som kommer. Juridiken har verkligen varit en fantastisk kurs, jättebra lärare och bra upplägg.

Har fortfarande inte fått reda på resultatet från förra tentan (Sociologikursen), och det kommer nog tyvärr att dröja ett tag till.

Vi hörs något senare... Ska posta fortsättningen på "Sju dagar om mig" lite senare idag :)

Cupcakes med hjärtan & jordgubbe

De här örhängena gjorde jag igår. Blev riktigt nöjd med dem, men OMG vilket pillergöra! Jag fick sitta med ett förstoringsglas för att ens kunna se vad jag höll på med. Tror jag aldrig gjort något så litet någon gång :-)


Dag 4 - Mina framtidsvisioner

Tänkte att det var dags att fortsätta med "Sju dagar om mig" - jag blev ju aldrig klar! Om du vill veta mer om det så kan du klicka på länken längst ner :)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

MINA FRAMTIDSVISIONER:

Gå klart skolan givetvis.
Skaffa ett fast jobb inom socialt arbete.
Resa! Se länder som Skottland, England, Nya Zeeland, Frankrike, Tyskland, Egypten, Thailand, Japan (?) m.m.
Ha en ganska omfattande försäljning av mina lersmycken :)
Skaffa barn när jag är runt 30. Minst två ska jag ha. Jag hoppas att jag har hunnit göra allt ovannämnda innan dess ;-)
Skriva en roman. Ska bara komma på storyn först! :p

Det här inlägget ingår i "Sju dagar om mig".



Snö :-(

 

Jaha. Det var den våren det! Det snöar ute, usch vad tråkigt. Men det är sånt man får ta när man bor i Jämtland. Man kan ALDRIG förvänta sig att det ska bli vår i mars... Får nog vänta typ en månad till. Hmm.... Ganska tråkigt att börja ett inlägg med en väderrapport, insåg jag just. Haha. Fast vädret är ju oerhört viktigt eftersom det påverkar humöret. Men jag skall försöka hålla en god ton i inlägget ändå... Det är ju trots allt fredag! Härliga helg! Inget speciellt som händer idag dock. Jag och Matrim skall åka hem till mina föräldrar om typ en timme... Han jobbar fortfarande men borde nog hinna med bussen.

Förutom att jag hade en två timmars föreläsning (knappt) har jag städat lägenheten ganska grundligt. Det blev så oerhört snyggt, känner för att ge mig själv en klapp på ryggen. Har ju lovat att jag skall visa hur vi bor någon dag, funderar på att göra det till veckan. Är ju så oerhört nöjd med våran lägenhet, speciellt när det blev omtapetserat! Det blir dock inget inlägg där jag visar hela lägenheten på en gång, utan jag kanske tar ett eller två rum i taget. Så ni inte blir överösta med bilder :-) Inte för att våran lägenhet är så stor, men alla personliga detaljer måste ju få komma med! (ni kommer att förstå vad jag menar)

Ja, och i helgen blir det plugg och pyssel för min del. Imorgon lördag skall vi dock åka och fira min svägerska en sväng som fyllde år för några dagar sedan. Har inte hunnit att göra så mycket smycken den senaste veckan, känner redan hur abstinensen kickar in.

Hörs kanske något ikväll!

Kram till er alla därute, och ha en riktigt fin helg! :D

P.S Har självklart på mig nyskjortan idag. Den sitter som ett smäck! ^_^

Skjorta



Titta vilken söt skjorta jag hittade på ÖoB (av alla ställen!) för enbart tjugofyra kronor. Jag är ju tokigt förälskad i just rutiga skjortor, så för mig var det ju super :-)


Dagens outfit: 17 mars

 

Jacka och tunika från Gina Tricot
Blommiga leggings från Ellos
Favoritstövlarna från Skopunkten (kommer att ha dem tills de faller sönder!)


Haha, älsklingen var så söt i morse. Han sa: "Att dömma av din outfit kan man ju tro att du ska iväg på fest." Tänk om man fick höra det varje dag. "Festkläder" borde man egentligen bära oftare! Man måste ju få känna sig lite extra fin, även till vardags :-)

Dagens bravader

Jag skulle nästan vilja säga att det är vår ute idag. Så himla härligt väder! Den här vintern har varit alldeles för lång. I och för sig inte alls lika kall som vintern förra året, men snön har legat relativt tjock ända sedan november. Nu vill jag ha bar mark!

Idag stod först och främst plugg på schemat. Har pluggat tillsammans med Sara, Maria och Fredrik. Vi pluggade väldigt effektivt från elva till två. Efter plugget stack jag och älsklingen iväg på ett gympass. Förut har jag alltid tränat själv, men har äntligen fått min vilja igenom. Älsklingen gick och skaffade ett gymkort förra veckan. Det är ju så mycket roligare att träna tillsammans. Motivationen blir ungefär tio gånger starkare!

Nu ska jag strax iväg och träffa söta Maja. Hon har varit i Asien (den jäkeln!) sedan i november och kom hem för några veckor sedan. Ska bli roligt att höra om alla hennes äventyr! :)

Dagens outfit: 16 mars - Swedish suit up day!

  

Eftersom det är svenska suit up dagen idag (enligt en Facebook grupp, haha) så ville jag givetvis dra mitt strå till stacken. Fast jag kör ju på en mer "kvinnlig" variant :-)

Sorry för exakt likadana tråkiga poser, men hade egentligen inte så stor lust att vara modell idag :p

Suit up! är något som Barney Stinson från serien How I met Your Mother brukar säga när han tycker att folk bör klä sig mer i kostym. Han själv har haft kostym i nästan varje avsnitt.

Nya verktyg

Åh är så himla glad. Hämtade ut ett paket idag som jag beställt från Artistica.nu. Det innehöll lite nya verktyg till min lersmyckestillverkning.

Det till vänster är en claygun (lerpistol) med 20 olika munstycken. Man lägger in leran i den och trycker ut så blir det olika mönster. Kommer förmodligen att komma till väl användning! :)
I mitten ser ni liquid sculpey som är en sorts flytande lera. Man kan blanda den med vilken lera som helst (fimo, cernit osv) så blir leran flytande. Blir superbra när jag ska göra mina små bakelser!
Till höger är det sex olika träknivar.


Kan knappt vänta med att börja testa :-) Får se om jag hinner göra något ikväll!


Åh vilken hääärlig dag...

Solen skiner ute, men det är trots det några minusgrader. Är så oerhört less på kylan nu, kan det inte bara bli vår? Tänk er när trädens knoppar brister, man hör det ljuvliga fågelkvittret, vårjackan får man hämta från källaren, vantar och halsdukar läggs undan. Det vore nåt det!

Förlåt för den dåliga uppdateringen föresten de senaste dagarna. Förutom att jag hade en sprängande huvudvärk var jag frukansvärt omotiverad och allmänt less igår. Trodde seriöst att jag skulle ge upp där och då. Antar att man har sånna dagar ibland, men det är frukansvärt tråkigt när det händer... Men nu är jag tillbaka med förnyade krafter. Ska strax klä på mig, borsta tänderna och bege mig iväg till dagens föreläsning. Känner mig ovanligt pepp. Jag kan inte direkt påstå att juridik är den roligaste kursen vi haft hittills, men intressant är det definitivt.

Ni får ha det så fint idag så lär vi höras något senare!

Familjemiddag och melodifestivalen

Lite dålig uppdatering från min sida. Men det blir lätt så när man är hemma hos mor och far. Allt jag gör är att typ ta det lugnt och plugga. Inte så mycket att uppdatera med andra ord ;-)

Fast den här dagen har dock haft ett ganska högt tempo. Vi hade ju som sagt familjemiddag för att fira min bror som fyllde 30 i torsdags. Till middag blev det tacos och till efterrätt åt vi syrrans egengjorda marrängtårta med grädde och bär. MUMS! När jag säger att det har varit ett ganska högt tempo menar jag bland annat mina yngsta syskonbarn som har lekt. Det blir ganska stojigt och stimmigt. Men jag och syrran har varit ganska duktiga på att hålla igång också. Det går inte att hejda oss när vi är tillsammans. Nu när alla åkte hem blev det så himlans tyst. Så tyst att det bara känns konstigt. Har haft sjukt mysigt, och jag är så lyckligt lottad som har en sådan underbar familj. Förstår inte vad jag har gjort för att förtjäna dem allihopa, men jag är så otroligt tacksam.

Nu laddas det inför finalen i Melodifestivalen i alla fall. Inte för att jag är speciellt taggad, tycker att det var mest skit i år. Var mycket bättre kvalité i fjol (är fortfarande oerhört bitter att Salem inte vann...)... Hoppas dock på Playtones låt "The King", vore lite kul att skicka dem. Jag tror dock att Eric Saade kommer att vinna. Den låten är helt okej, men inte direkt något jag hoppar högt för. Men "han är ju så GUUUULLIG och såååå duuuuktig" *fangirlskrik* (ironi i överflöd). Jaja, hur som haver blir det säkerligen en trevlig tillställning att kolla på.

Ha en trevlig lördagskväll! :)

Från Skattkistan

Alla dessa godbitar köpte jag från Skattkistan i Sollefteå. Allting är superbilligt där. De har mycket saker för bara en guldpeng (exempelvis manikyrsettet uppe till höger). Blev särskilt uppspelt över alla band jag hittade. Kan nog bli en hel del fina armband eller så ;-)


Dagens outfit: 11 mars

Nu är jag hemma efter en liten tripp till Sollefteå. Såhär har jag gått klädd idag, enkelt och framförallt bekvämt. Kändes skönt med lite quality time med syrran. Hittade faktiskt lite smått och gott som jag tänkte visa senare :)

Synth till min bror


Min bror Marcus fyller 30 idag, så i present gjorde jag en liten synth hängandes i en nyckelring till honom. Tycker faktiskt att den blev ganska söt. Dock var det väldigt pilligt att göra alla tangenter och knappar ;-p

Kom hit till mor och far nu ikväll och blir här hela helgen. På lördag ska vi ha familjemiddag, för att fira bror då. Imorgon blir det plugg och en liten utflykt till Sollefteå med systra min!

Plugg hela dagen

Idag har vi inga föreläsningar, så skönt att inte behöva gå iväg till skolan. Inte för att jag har så långt att gå, det tar ungefär 10 minuter... Men ändå ;-P Dock kommer Sara hit, så det blir plugg hela dagen. Vi ska först och främst göra klart en inlämningsuppgift, sedan om vi får tid kanske vi gör lite annat plugg också.

Hörs senare!

Dagen för alla dagar?

 


Fettisdagen, Internationella Kvinnodagen och Internationella Pannkaksdagen. Ja, det är vad det är idag. Jag kör dock bara med semlor. Lite otraditionella semlor dock. Rosa grädde med strösselhjärtan, och INGEN mandelmassa. Matrim får stå för den traditionella biten :-)

Flätat mocka-armband med berlocker

Det här armbandet gjorde jag egentligen förra veckan, men jag kunde inte göra klart det eftersom jag väntade på ett magnetlås som jag hade beställt på Panduro. Men idag kom äntligen låset (den där metallgrejen som ni ser i bilden nere till vänster), och armbandet kunde äntligen sättas ihop. Låset var precis som jag hade förväntat mig, jättefint och superbra kvalité! Armbandet har jag flätat själv med hjälp av ett vitt mockaband och ett rosa bomullsband. Vad tycks? Varje berlock symboliserar olika viktiga saker i mitt liv. Cupcaken står för att jag älskar det goda i livet (allt från god mat till att bara ha det kul), tärningarna representerar mitt intresse för spel (rollspel, tv-spel, dataspel, you name it) och boken står för att jag älskar att läsa och skriva, plus att jag är student. Ett väldigt symboliskt armband med andra ord! Hoppas ni gillar det, det gör jag!:)

Blargh.















Typ såhär känner jag mig idag. Bara allmänt likgiltig och less. Vet inte alls vad det är för fel. Känner bara att jag inte har någon större lust till nånting. Men men, sånna dagar har man ju ibland. Får återkomma imorgon istället, tror jag. Vill inte förpesta min blogg med en massa deprimerande snack :)

Discoband och macarons

Det har verkligen inte gått bra för mig idag. Tog ett bra tag innan jag fick till något överhuvudtaget. Men här ser ni dagens resultat. Tror jag ska köpa fimolera istället för cernit hädanefter... Fimon blir inte alls lika kladdig som cernit har en tendens att bli när den blir för varm. Att göra banden var speciellt svårt, trodde aldrig att jag skulle bli klar med dem.

Nu blir det söndagsmys med min älskade. Vi ska sätta igång någon film och snaska lite chips, dipp, cola och godis.


Om tv-tittande

Aaah, söndag. Slappdagen nummer ett. Klev inte upp förrän elva idag, men det kan ju ha sina orsaker eftersom jag inte somnade förrän vid tre i natt. Var på filmkväll hemma hos Maria och Fredrik igår. Vi hann se två filmer, sedan spelade vi ett urgammalt Geni där frågorna var allt annat än i det enklaste laget. Visste ni t.e.x om att kokosnötens kärna heter kopra? Nä, inte jag heller. Det var i alla fall enligt min mening en mycket trevlig kväll! 

Idag var mina planer att bara ligga och slappa framför teven, men jag upptäckte att inte ens min favoritkanal TV8 hade något spännande att erbjuda idag. Jag trodde inte att jag var så picky när det gäller tv-program, jag brukar kunna se det mesta... Men jag är nog mer picky än vad man tror. Jag har väldigt svårt att se program som inte har något vettigt budskap eller kunskap att förmedla. Därav skulle jag aldrig kunna sätta mig ner och se på ett program som ex. Big Brother. Jag skulle bara bli korkad och frustrerad efter en tids tittande på det, och till slut börja slå mig själv i huvudet med något väldigt hårt. Absolut inget ont mot er som ser det. Vi tycker alla olika, som tur är! För min del fungerar sånna program dock inte.

Istället tror jag att jag tar fram min lera och mina kursböcker. Varva studier med att göra smycken, låter som en god plan. Innan det ska jag koka mig en välförtjänt stark kopp kaffe.

Vi hörs litet senare idag, ha en bra söndag allesammans :)

I ♥ Second Hand

Var som sagt iväg på en liten second hand runda med Sandra idag. Det här är vad jag kom hem med. Allt för femtio riksdaler. Nöjd! :)


Dagens outfit: 5 mars


Såhär ser jag ut idag, innan jag beger mig ut på dagens alla äventyr :)
Marilyn Monroe linne: H&M
Lila kofta: JC
Svart tyll kjol: Second hand

Prinsesstårta

Gjorde en liten prinsesstårta nu ikväll. Blev faktiskt nöjd med den! :) Det roliga är att jag tycker verkligen inte om just prinsesstårtor. Innehållet är det inget fel på, men marsipan är något av det värsta jag vet. Tycker dock att det är en väldigt söt tårta, rent utseendemässigt :)

Nu ska jag krypa till kojs. Jag och Sandra ska iväg på en liten shoppingtur imorrn (eller ja idag, om vi ska vara petiga). Det blir en sväng till en second hand affär i Torvalla, där hittar man nästan alltid något roligt för en billig peng.

How to trick people into thinking you're good looking


Haha, tycker den här tjejen är helt genialiskt rolig :) Ville bara dela med mig av klippet för er som inte sett det!


Frukost

Vaniljyoghurt med tinade hallon och linfrön, rågbrödsmacka med gräddleverpastej och gurka, grönt thé, kokt ägg (ekologiskt).

Så skönt med lediga dagar. Då har man faktiskt tid att fixa en riktigt fin och god frukost. Annars blir det mest bara yoghurt och flingor, havregrynsgröt eller något annat som går fort.

Kvällsfika

Kom alldeles för en stund sedan hem från en fikadejt med min mysiga Sandra. Det var väldigt länge sedan vi sågs (alltså mer än en kram och ett hej på stan), så det var verkligen kul att prata ikapp om tiden som varit. Vi gick på ett fik som heter Pause, typ det enda fiket i stan som har öppet efter klockan sju. Tyvärr så är det väldigt dyrt där (fast å andra sidan, säg ett fik som är billigt nuförtiden!) så det fick bara bli en kopp grönt thé för min del. 29 kronor för thé, är det egentligen inte helt sinnessjukt? Hur som haver pratade vi om lite dittan och dattan tills jag fick höra att även hon har börjat göra egna smycken. Vilket vidare förde oss till en diskussion om vi inte skulle ta och försöka starta något gemensamt. Hon är inriktad på smycken med en bohemisk touch. Vore coolt att ha en webshop tillsammans där hon säljer sina bohemiska smycken och jag med mina "söta" smycken. Intressant utbud! :) Får se hur det går med den saken, vore ju verkligen kul att börja något. Om ens smått... :)

Matrim ligger och snarkar för fulla muggar, jag däremot blir nog uppe en liten stund till. Har ingen föreläsning imorgon så jag ska nog sova typ halva dan. Eller nä det ska jag inte, jag måste städa och ta tag i en massa andra tråkiga hushållsysslor. Men sovmorgon blir det i alla fall! Men innan jag låter mig själv omslutas av täckets värmande famn så ska jag faktiskt pyssla lite. Mer smycken on the way! :)

Dagens outfit: 3 mars


Skjorta: Haléns
Tunika: H&M
Jeansleggings: Lindex
Skor: Skopunkten
Örhängen: Egengjorda


HK


Pyttesmå örhängen :) Väldigt knepiga att göra dock...

 


Och en hello kitty kylskåpsmagnet...

 

Som ni ser är de inte direkt perfekta, har beställt lite verktyg som jag hoppas skall hjälpa mig i skapandet. Skall även göra fler HK grejer nu när jag har köpt riktig vit! Fick reda på att den vita jag hade köpt var lite mer transparant, det var därför den blev lite gråaktig eller lätt genomskinlig efter att man haft den i ugnen.... Bah.


Onsdag morgon

God morgon! Har nyss ätit frukost och skall alldeles strax bege mig iväg till skolan... Går bara 10.15 - 12.00 idag, så himla skönt! Efter det ska jag och älskling traska ner på stan en sväng, jag behöver fortfarande lite grejer till mina smycken. Känns som att jag kommer att köpa mig fattig snart, haha. Men det är ju så himla roligt att hålla på! Skall kanske börja sälja vissa av mina smycken, men inte riktigt säker på att jag hur jag ska nå ut till en större skara... Känns inte som att det direkt räcker med bloggen ;-) Tradera kanske? Jaja, vi får se hur det blir :-)

Aja, ska ta och borsta tänderna nu och dra på mig lite kläder! Vi hörs sen :-)

I'm a kittycat


Var en snabbis på stan idag med Sara efter föreläsningen, hade lite saker som jag var tvungen att köpa. Förutom lite nödvändiga prylar från Panduro och Hobbyboden (till min smyckestillverkning) köpte jag även den här supersöta tishan från Gina. De har fått in en massa t-shirts med gulliga tryck, blev sugen på att köpa alla. 99 kronor är ju inte direkt i det dyraste laget heller :)

RSS 2.0