Klänningsliv

Här har ni livet till min Corpse Bride klänning. Om ni bara visste hur mycket jag har stönat, pustat, provsytt och sprättat innan jag fick till mönstret precis som jag ville ha det. Jag trodde att jag kunde ta ett färdigt från alla mina mönstertidningar som jag har, men icke. Ingen hade det där "v:et" i nederkanten som jag ville ha, så jag fick vackert ta ett grundmönster och rita om det. Helt otroligt att jag faktiskt fick till det så bra, med tanke på att jag verkligen inte har något kunskap om mönsterkonstruktion. Jättenöjd är jag i alla fall och speciellt nöjd är jag att den blev lite korsett-aktig, det ska ju vara så på Corpse Bride. Känns så skönt att överdelen är "färdig", för den är alltid värst att göra. I morgon tar jag tag i kjoldelen och allt annat. Det här kommer hinnas utan problem! Nu skall jag hoppa i säng, nattski!

 


Brudslöja

Tada! (förlåt för de dåliga bilderna, men kunde inte göra så mycket annat...) Den är i stort sett klar, funderar på om jag skall måla dit lite fler krusiduller, men är rädd för att det kanske blir för mycket då... hmm. Hur som haver ser den helt okej ut och kan bäras. Finns så mycket annat jag måste hinna klart med så jag får förmodligen lägga den här åt sidan nu. Imorgon måste jag in till stan en sväng, så det blir lite stress. Men det går nog det här också! Gäller att bara tänka lite positivt...


Lägenhet!

Goda nyheter! Vi har äntligen fått tag på en lägenhet i Östersund! Matrim var och spanade in den nu ikväll och fick efter titten nycklarna i handen. Förhoppningsvis - och högst troligen - flyttar vi in redan nu till helgen. Det skall bli så skönt att äntligen få något eget, även om den tekniskt sett inte blir vår lägenhet. Turdagen!

Var ju in en sväng till Sollefteå med min kära syster idag också. Det var mycket trevligt, även fast jag inte hittade riktigt allt jag behöver till min halloweenoutfit. Det saknas fortfarande mellanlägg, så kanske behöver jag åka in till stan (Ösd) en snabbis imorgon eller på onsdag. Vi får se hur det blir. Nu skall jag fortsätta knåpa med min peruk, som ser lovande ut även fast jag inte hunnit så långt ännu... Men jag är ändå inte så säker på om det kommer att bli bra i slutändan. Om ni håller era tummar lite extra så kanske jag lyckas, okej? ;-)

Tjohej!

Blommor till bruden

Ett steg närmare i mitt Corpse Bride projekt. Köpte plastblommor på loppis och handfärgade dem med textilfärg, gick förvånandsvärt bra! Blommorna skall jag ha till brudbuketten och blomkransan som hör till slöjan. Har fortfarande lite saker jag måste köpa som exempelvis hårnät (eller en mössa av något slag som jag kan använda som grund till peruken), mellanlägg/foder till överdelen på klänningen och lite annat. Som tur är skall jag och systra mi åka till Sollefteå en sväng imorgon, så tänkte passa på då.


24 oktober

Lite dålig uppdatering från min sida, men jag har varit i Östersund ett par dagar. Umgåtts med min pojkvän och min bästa vän. Kikat på film (Monsters vs Aliens, Vampyrer, Sicko, Silent hill)  ätit en massa ohälsosamt och bara haft det trevligt. Dessutom har jag ju faktiskt uträttat en massa viktiga ärenden, som att köpa material till min halloweenkostym. Det var faktiskt lättare än vad jag trodde att det skulle vara, jag hittade en massa användbara tyger och saker, billigt också! Nu gäller det bara att försöka hinna på en vecka, men det skall nog inte vara några problem... Säger jag nu, men jag kommer säkert att stressa som fan de närmsta dagarna. Puh.

Jag har lyckats få någon sorts inflammation i min vänstra tårkanal också. Det är svullet och irriterat. Gör egentligen inte ont men känns inte så roligt ändå. Hur lyckas man egentligen få en inflammation där?

Tips: Max Factor Masterpiece False Lash Effect

 

Har du precis som jag väldigt ljusa ögonfransar som knappt är märkbara utan mascara? De flesta mascaror som jag har testat har antingen en väldigt otymplig borste som gör det nästintill omöjligt att komma åt de små fransarna som man så gärna vill ska synas. Eller så klumpar sig mascaran och ger ingen separation på ögonfransarna överhuvudtaget. Max Factor Masterpiece False Lash Effect är den absolut bästa mascara jag någonsin testat, och jag har hunnit testa en del i mina dar. Borsten är jätteenkel att använda och kommer även åt de minsta fransarna. Mascaran är väl värd sitt namn "False Lash Effect" ! Den vanliga mascaran "Max Factor Masterpiece" är också bra, men ger inte alls samma volym som False Lash gör. Beror ju givetvis lite på vilken effekt man är ute efter, men om du precis som jag tycker det är fint med långa och flörtiga ögonfransar så är False Lash ett bra köp! Bara ett litet tips! :-)


Just nu läser jag...

Jag blev lite smått desperat när jag trodde att jag inte hade något att läsa, överhuvudtaget. Antingen skulle jag behöva pallra mig iväg till biblioteket eller beställa böcker, och det sistnämda är ganska uteslutet eftersom min ekonomi är något mager denna månad. Men "hipp som happ" upptäckte jag ju att jag faktiskt hade ett par böcker som stod och dammade i hyllan som jag faktiskt ännu inte läst, trots att de har stått där i åratal. När jag var yngre var jag medlem i pocketklubben där man varje månad får en aktuell bok hemskickad. Många av de böckerna brydde jag mig aldrig om att läsa, kanske för att de var för "vuxna" för min tonårssmak. En av dessa böcker är Torey Haydens "Skymningsbarn":

Cassandra är nio år och har blivit sexuellt utnyttjad. Drake är fyra år och vägrar att tala. Torey Hayden möter dem när hon börjar arbeta på en psykiatrisk avdelning för barn. Så träffar hon den 82-åriga Gerda, djupt deprimerad efter en stroke. Gemensamt för dem alla tre är att de inte talar, och det blir Haydens uppgift att försöka nå fram till dem. Det visar sig vara en av de största utmaningarna som hon ställts inför under sitt långvariga arbete som barnpsykolog, och hon tvingas till slut att ifrågasätta sina egna arbetsmetoder.


Än så länge är den riktigt bra, psykologi är ju ett ämne som verkligen fascinerar mig!

Önska går ju...


Butt Blast!

Pust! Har just avslutat ca en timmes träning, och det märks ju verkligen att man inte har tränat på ett tag. Vissa övningar som gick någorlunda bra förut kändes som döden idag. Hur som helst så är det gjort och det känns riktigt bra. Nu jävlar i mig skall jag ta tag i det här! (igen)

En video som jag ofta brukar ta med i mitt "program" är den här ni ser nedan. Den är superbra för rumpan, och jag kan lova att du kommer att känna dig mör och go efteråt! Videon är bara på 6 minuter, men väldigt intensiv. Ibland känns det som att rumpan skall sprängas. Testa den vettja! Videon kommer från SparkPeople.com, de har super mycket bra tips och tonvis med videos. Allt för att motivationen skall kicka igång och man känner att det är kul att träna.


Dammen blev till is

Jahapp, så har snön lagt sig som ett täcke ute och mammas fina damm har frusit igen. Himlen är grå och avsaknaden av solens gyllene strålar gör landskapet till en nästan svartvit bild. Inte direkt något jag hoppar högt över, men det är väl bara att bita ihop och hoppas att det smälter snart... Jag tycker om när det är vinter på mina villkor. Det vill säga, pudervit gnistrande snö som täcker trädets nakna grenar, vinterskorna som knastrar mysigt under sulorna, solen som står högt på himlen och tidpunkten någonstans i mitten av december. Inte tidigare än så. Då är jag nöjd.

Corpse Bride till Halloween


Snart är det dags för Halloween och i år skall vi iväg på ett party som har obligatorisk utklädnad, vilket är superbra tycker jag. Så mycket roligare när alla måste klä ut sig, vad är annars meningen? Efter mycket om och men har jag äntligen bestämt mig för vem jag skall klä ut mig till. Corpse Bride såklart! Förstår verkligen inte hur jag inte kunde komma å tänka på det tidigare, jag som avgudar Tim Burton har ju massor av underbara karaktärer att välja mellan. Bestämde mig dock för Emily eftersom Corpse Bride är enligt min uppfattning Tim Burtons bästa film (älskar de flesta av hans filmer, men Corpse Bride har en speciell plats i mitt hjärta), dessutom är hennes kostym to die for. Den kommer antagligen att vara en riktig utmaning att göra, men jag ska nog klura ut något... Klänning, slöja, brudbukett, skor och peruk måste fixas fram, och jag tänkte faktiskt försöka göra det mesta själv, även peruken! Tror det kommer bli superkul! Kommer självklart hålla er uppdaterade om hur projektet fortlöper :-)

Frost

 


Frost gör sig fint i svartvitt.

Jeans, topp och lite annat smått och gott

Idag har vi som sagt spenderat en heldag på Birsta City, och jag som gick runt i klackar hela dagen är lagomt mör i fötterna... :-) Tyvärr så har jag inte direkt känt mig på topp, vet inte riktigt vad det berott på. Humöret har gått upp och ner och jag har bara känt mig allmänt slut i huvud och kropp. Överlag var det dock en trevlig dag, lite shopping slår aldrig fel i min värld!

På Cubus fick man köpa ett par jeans och en topp för 399 kronor, så jag slog till. Det är faktiskt ett riktigt bra pris för en snygg topp och ett par sköna jeans!

Den här tjusiga laptop dekoren från Clas Ohlson fick även den följa med hem... Det fanns en väldans massa fina att välja mellan.

Jag köpte även en ny mp3-spelare eftersom jag har slarvat bort min gamla. Det är helt sjukt att idag får du 2 gb för inte ens 200 kronor (min kostade 179) och när jag fick min gamla som låg på 256 mb så kostade den väl i runda slängor runt 500-600. Skönt att allt blir lite billigare ju längre teknologin går! 2 gb räcker gott och väl för mig, jag kommer förmodligen bara att lyssna på musik när jag färdas med buss/bil eller är ute och motionerar.

Nu skall jag dricka mig ett/några glas vitt och fortsätta njuta av kvällen.
God natt!

Birsta city

God morgon!
Jag vaknade helt av mig själv vid halv sju idag, lite typiskt eftersom jag hade ställt klockan på sju. Men jag kände mig osedvanligt pigg just då. Det var ganska länge sedan jag var uppe såhär tidigt, men det känns mysigt på någe vis att stiga upp innan det ens har börjat ljusna. På schemat för dagen står Birsta City. Jag, Matrim, mor och far tänkte åka dit och shoppa lite. Skall bli riktigt trevligt, Matrim har nämligen aldrig varit där. Själv så har man varit där flera gånger varje år så länge jag kan minnas. Det är lite av grejen i våran familj, vi åker hellre till Birsta och shoppar än Östersund. Hammarstrand (där min familj då bor) ligger ganska precis mittemellan Östersund och Sundsvall (Birsta ligger ju alldeles utanför) så det är ju perfekt. Däremot så föredrar jag ändå Östersund framför Sundsvall, Sundsvall är inte riktigt min typ av stad.


Mätt...

Tre stora tårtbitar, tre glassar och en massa dricka senare...


Utslagen.

Haha, älskar hur bilden får mina fötter att se superstora ut! ♥


Smörgåstårtor ♥

Min kära mor fyller år idag, så dagen till ära har jag fixat smörgåstårtor. Tycker de blev ganska tjusiga! ♥


Vete polarbröd, grädde, gräddfil, majonäs, mimosasallad, rökt skinka, leverpastej, bostongurka, kokta ägg, cream cheese.


Vit franska, grädde, creme fraiche, majonäs, leverpastej, bostongurka, mjukost med skinksmak, rökt skinka, morötter, äpple, cream cheese, senap.


Nu är det bara att hålla tummarna att de smakar lika bra som det ser ut! :-p


Dagens outfit: 15 oktober


Morning has broken, like the first morning



Jag hade ingen aning om att "Morning has broken" var en kristen låt (tur man har koll, host host), kanske för att jag egentligen aldrig har lyssnat på texten. Pappa brukade ofta spela den på piano på mornarna och sjunga till, och man fylldes alltid av fin energi och glädje över att få stiga upp. Det var ett fint sätt att vakna på. Hur som haver är det en fantastiskt fin låt, och trots sitt tydliga kristna budskap tycker jag man kan tolka den lite som man vill, oavett religionstillhörighet... 

Morning has broken, like the first morning
Blackbird has spoken, like the first bird
Praise for the singing, praise for the morning
Praise for the springing fresh from the word

Sweet the rain's new fall, sunlit from heaven
Like the first dewfall, on the first grass
Praise for the sweetness of the wet garden
Sprung in completeness where his feet pass

Mine is the sunlight, mine is the morning
Born of the one light, Eden saw play
Praise with elation, praise every morning
God's recreation of the new day


Problemet med Raija

Det har nu gått ungefär tre månader sen vi fick hem våran andra katt Raija. Det har varit allt annat än lätt, och sakta men säkert börjar vi förlora hoppet om att hon någonsin skall bli en "normal" katt. Istället för en trogen och mysig vän fick vi istället en livrädd katt som tror att människor nära är lika med döden...

Första dygnen låg hon och tryckte under våran soffa i sovrummet. Så fort vi kom i närheten fräste hon utav bara den, så hon gjorde det ganska klart för oss att vi inte skulle få komma i närheten av henne än på ett tag. Vi tyckte det var lite underligt för oftast går det ju ganska fort för en kattunge att installera sig i sitt nya hem. Men vi tänkte att bara hon fick lite tid och massor av vänlighet så skulle problemet lösa sig efter några veckor.

Vi hade fel.

Katter är väldigt kloka djur. De förstår att den som ger dem mat är den som är snäll, men så verkar inte vara fallet för Raija...

Det är inte bara det att Raija är skygg. Det är även något annat som gömmer sig bakom hennes skrämda blick. Det kanske låter underligt men vi börjar nästan tro att hon har psykiska störningar. Ibland får hon en sorts vansinnesblick som jag aldrig har sett hos någon annan katt. Ibland löper hon helt amok och springer runt som en vetvillig, och det finns knappt någon hejd på henne.

Vi blundade när hon klöste på väggarna, massakerade våra blommor, sov på köksbordet och diverse andra sattyg. Hur skall man kunna läxa upp en skygg katt utan att den blir ändå räddare för människor?

Det är ganska uppenbart att Raija aldrig har fått lära sig att umgås med människor. Ägaren till Raijas mamma ljög oss rakt upp i ansiktet. Eller ja, det var väl snarare att hon aldrig berättade för oss hur läget såg ut. Vilket får mig att undra om de andra sex kattungarna hon gav bort var alla likadana... Troligen.

Tro inte att det är helt hopplöst nu bara. Hon har gjort enorma framsteg. Att bara kunna gå förbi henne utan att hon springer och gömmer sig är ett steg i rätt riktining. Eller att hon faktiskt ibland kommer fram och luktar på handen om man sträcker ut den. När hon ligger och slöar får man klappa på henne och hon kan t.o.m spinna vid vissa tillfällen. Men att gosa med henne när hon är klarvaken är helt uteslutet. Vi kommer givetvis att ge henne all den tid hon behöver, men frågan är ju hur länge det kommer att ta?

Skulls

Idag har jag mest suttit och redigerat bilder och pillat med bloggens layout. Som ni ser fick det bli en helt ny, igen.  Tycker jag äntligen fick till något som ser någorlunda bra ut. Jag känner mig nöjd i alla fall, och det är ett bra tecken eftersom det var länge sen jag blev nöjd med något jag själv gjort... Bilden här ovan blev inte så tokig den heller. Lite zombie känsla är ju aldrig fel, speciellt nu när det snart är halloween. Nu ska jag gå och koka ett par koppar kaffe och sedan skall jag försöka bege mig ut på en liten promenad, innan det blir allt för mörkt.

 


Alice is Dead

Sitter och dricker en kopp varm choklad och spelar lite rpg flashspel. Det är helt otroligt vad många kreativa och talangfulla människor det finns där ute. Om ni gillar äventyrsspel (peka, klicka och lösa gåtor) precis som jag, och dessutom har en svaghet för lite "mörkare" saker, så måste jag få tipsa om Alice is Dead. En lite annorlunda twist på den kända sagan... Klicka på bilden så kommer ni till spelet!


Nytt i garderoben

Iofs var det ett tag sedan det här shoppades, men tänkte jag skulle visa min goda smak ändå!


Kanske världens sötaste väska från Gina Tricot. Man får plats med det viktigaste (plånbok, mobil) men inte så mycket mer... Men jag älskar den!

 


Jackliknande överdel från Gina Tricot.

 


Supertuff tisha från H&M. Måste ju visa att man gillar vampyrer... ;-)

 

Randig tunika/klänning från H&M.

 


Höstens snyggaste stövlar från Skopunkten. Trehundra kronor (rea), som hittat!


NEJ!

Den här synen möttes jag av när jag steg upp i morse.
Jag vill verkligen, verkligen inte ha någon snö just nu. Inte när det fortfarande sitter löv kvar på träden, det ser ju bara underligt ut. Om ungefär två månader får det komma snö, sådär lagomt till december då landskapet skall vara vitt och fluffigt. Som tur är så brukar ju aldrig den första snön vara långvarig, dessutom skall det bli plusgrader (ända upp emot tio!) snart. Så kanske får jag njuta av min älskade höst en stund till...

Where there is no natural magic you create your own


Den här tristessen verkar hålla i sig denna olycksbådande helg. Nästan så att det känns som att jag står vid världens undergång och tittar ner i avgrundens svarta käftar som hungrigt sträcker sig upp mot mig.

Okej, kanske jag överreagerar en smula. Men jag har sannerligen inte känt mig på topp varken igår eller idag. Så idag har jag mest sovit och... öhm... suttit. Ja. Så kan det vara ibland.

Ikväll blev jag dock så less på att jag var less att jag bad mamma om ett glas vitt som jag nu sitter och smuttar försiktigt på. Dessutom har jag tänt lite doftljus som jag ställt på väl valda platser i rummet (skrivbordet, fönstret) för att skapa lite så kallad mysstämning. Det funkar faktiskt förvånansvärt bra.

Fyrtiofyrahundra

Usch, blä och fyfan. Idag är det helt enkelt en dag som bara känns... usch. Jag vill bara kura ner mig i sängen med mina underbara gostroll (katterna) och titta på tv/serier. Fortsätta kolla på 4400 skall jag nog göra. Började med den igår och den är faktiskt ganska bra. Kanske skriver jag ett roligare inlägg imorrn...  Kanske.

Gårdagen i bilder

Vi besökte ett jättemysigt fik som ligger på Frösön. Förr när jag bodde på Frösön och gick förbi fiket tänkte jag ofta att jag skulle ta mig en fika där nån gång, men det blev aldrig av, förrän igår. Det är inrett helt i 50/60-tals stil, och Elvis snurrar varm på skivspelaren.




Sedan gick vi och bowlade... Matrim slog mig med hästlängder, tyvärr. Jag öppnade upp med en strike och avslutade med en, det var ungefär det enda som var bra med mitt spel.

 



Östersund by night.

 


Älskling fyller år


Verkligen inte det snyggaste kortet, men hade så lite tid så det får duga... xD


God morgon!

Tänkte börja dagen med att hälsa ett stort grattis till min älskling som fyller hela tjugonio år idag! Grattis min älskade! Hoppas du får en underbar dag (vilket jag är övertygad om eftersom du skall tillbringa den med mig, hehe) Det blir nog ett ganska lugnt firande. Vid halv tolv kommer jag in till Östersund, där vi sedan går och tar en fika på Törners. Eftersom jag misslyckades så kollosalt med min tårta så får vi helt enkelt ta en liten tårtbit där istället xD. Senare på dagen drar vi iväg och bowlar, vilket skall jag bli riktigt kul. Har bara gjort det en gång tidigare (!) och det var för många år sedan. Efter det blir det middag på något trevligt ställe - kina kanske? - och sedan avslutar vi nog kvällen med en massa mys. Låter som en utomordentligt bra plan!

Jag kommer att bli den perfekta hemmafrun...

... eller så inte!



Tänkte ju vara snäll och göra en fin liten chokladmarängtårta till min älskling. Men icke sa nicke! Den har tårtan tog självmord så fort den kom in i ugnen. Absolut vägrade att gräddas trots att den var inne i ugnen i över en timme! Stackars tårta, må du vila i frid för nu åker du i sophinken! Tur att jag hade en plan B. Men man skall inte behöva ha en plan B när man bakar en tårta åt sin älskade! Uhu! x_x

 


Dagens outfit: 7 oktober

En liten dagens outfit, var så länge sen jag slängde upp något sådant :-) Kanske inte världens bästa bild, men den får väl duga...


Det bästa sättet att börja dagen...

...är att äta en stadig frukost. Den får gärna vara nyttig också, men det viktigaste är ändå att den är stadig, så man klarar sig nästan hela dagen. Idag åt jag två rågbröd med keso, avocado och tomat på. Till det drack jag en hallon&blåbär smoothie och en kopp grönt thé. Gott!

Nu skall jag göra mig i ordning och sedan kila ner på byn en sväng. Behöver nämligen införskaffa lite förnödenheter till en tårta som jag skall göra senare idag. Min älskling fyller tjugonio imorgon! (japp, nästa år blir han gubbe, haha)

Hammarn by autumn


Vy från Pålgård.

Nu var det ett tag sedan jag skrev. Det är inte det att jag inte velat skriva, det har helt enkelt bara inte blivit av. Som ni säkert redan förstått vid det här laget är vi nu hemflyttade och väldigt glada. Känns skönt att det äntligen är över och att få vara jämtlandsbo igen. Slippa Sala som drog oss allt djupare ner i träsk där vi inte ville vara.

Jag bor för tillfället hemma hos mina föräldrar i Hammarstrand, och min kära pojkvän bor hos en kompis i Östersund. Jag har inte bott hemma sedan högstadiet (typ sex år sedan), men det känns ändå inte så konstigt som jag skulle tro. Det enda som känns knäppt är att inte ha Matrim tillgänglig 24/7. Vi har ju faktiskt varit sambos ända sedan vi blev tillsammans för två och ett halvt år sedan. Så ni kan ju förstå förvirringen och saknaden... Det är inte det att vi inte klarar av att vara ifrån varandra, det känns bara konstigt liksom... och tomt.

Så just nu är lägenhetsjakten i full gång, och förhoppningsvis får vi tag i något så snart som möjligt. Dock har jag inte så stora förhoppningar eftersom Östersund har en väldigt hög bostadsbrist. Dum som Östersunds regering är så lägger de pengar på att bygga om stortorget för flera flera miljoner kronor istället för att satsa på något som faktiskt är viktigt (typ bostad, vård, skola)... Men men. Vi tänker snart sätta in en annons i tidningarna, så kanske det dyker upp något. Och gör det inte det så vettetusan vad vi skall hitta på. Då är det väl bara att härda ut antar jag... suck.

Som ni ser har jag ändrat lite på layouten, jag hoppas att ni tycker att den ser någorlunda okej ut. Som vanligt är jag inte så nöjd som jag vill vara med den, men den får duga tills vidare!

RSS 2.0