C-uppsatsen: Det är över nu

 
Efter en evinnerlig väntan är C-uppsatsen äntligen godkänd! Var rädd att vi skulle få Fx (vilket innebär att man måste komplettera), men det fick vi inte! :)
 
Känns oerhört skönt att kunna lägga den bakom oss... Nu saknar jag bara ett betyg (från den senaste kursen), sen har jag alla poäng jag ska ha! :)

Andra praktiken

I dag drog min andra praktikperiod igång, och denna gång hamnade jag på Socialtjänsten i Strömsund. Jag kommer framförallt arbeta med ensamkommande flyktingbarn, men kommer förmodligen att "hoppa runt" lite på hela Socialtjänsten. Känns jättespännande och en hel del pirrigt, så klart!
 
Åkte 7:20 i morse, och kom hem bara för en alldeles liten stund sedan. Men det är så mina vardagar kommer att se ut 15 veckor framåt, med enda ändringen att jag åker 6:30 varje morgon. Kommer att bli sjukt jobbigt att vara borta 12 timmar per dag, men man får helt enkelt försöka att sova på bussen. Som tur är kommer jag att ha en dag i veckan då jag bara ägnar mig åt studier (troligtvis fredagar), och då kan jag vara hemma i Östersund!
 
Bjuder på en bild från i lördags, då jag är alldeles för trött och sliten för att hamna på bild i dag ;)
 
 
Väntar nu på att maten ska bli klar... Resten av kvällen kommer att ägnas åt att slappa framför datorn, och sen ska jag även försöka klämma in lite träning. Blir dock tidig läggdags i kväll. Sov alldeles för lite i natt, och det börjar kännas i kroppen och huvudet nu...
 
Kram på er!

You should live everyday like its your birthday

Bilder från kalaset igår... Vissa av bilderna blev inte så jättebra, men det går ändå :)
 
Försökte pynta lite fint i alla fall.
 
Kul med Just Dance 3.
 
Underbara människor.
 
Skär upp tårtan med världens mest ansträngda leende, haha. 
 
Som blev såhär tillslut :) Vaniljsås, hallonkräm, och ett maränglock med hallon och mjölkchoklad. Den blev faktiskt lyckad!
 
SötAnna!
 
Ballonger ska det va!
 
Presentöppning. Fick verkligen superfina presenter! 
 
Fint kalas! Tack till alla som kom :)

Födelsedagsfrukost

Haha, blev lite sen frukost idag... Men det är tametusan tillåtet när det är ens födelsedag! :)
 
 
Tropisk juice | Kaffe med mjölk | Färsk ananas | Mango | Ciabatta med Philadelphiaost, prästost och hallonmarmelad | Jordgubb och-smultronyoghurt med hallon och linfrön.
 
Får se vad som hittas på resten av dagen, har inget planerat. Hade så himla mysigt kalas igår att jag känner mig mer än nöjd! (bilder kommer upp sen)

Tårtbotten

 
Det här med tårtbottnar alltså. Det verkar minst sagt vara en hel vetenskap. Ska ha ett litet kalas i dag onsdag, och för att piffa till det lite extra ville jag gärna göra en tårta helt från grunden. Har inget minne av att jag någonsin försökt mig på att baka en tårtbotten förut, då jag varit lat och köpt färdiga. Det första receptet funkade inte alls, kanterna och skorpan ovanpå blev stenhårda, och kakan blev alldeles för låg och omöjlig att dela i tre. Så tyvärr fick den hamna i komposthimlen. Jag bestämde mig ganska snabbt för att därför leta upp ett nytt recept och läsa på, innan jag gör ett nytt försök. Och; tadaaa! Resultatet ser ni ovanför. Den blev verkligen superfin. Inte alls hård, utan mjuk och saftig. Och höjden ska vi inte ens tala om... Haha, jag blir helt euforisk av att få till en bra kaka.
 
Självklart vill jag dela med mig av det här receptet, och det hittar ni här.
 
Tips:
* När jag skulle vispa ägg och socker körde jag verkligen som en galning med elvispen. Fluff var det minsann! Tror att ett av felen med den förra kakan var just för lite visp.
* Öppna inte ugnsluckan förrän det har gått minst 20 minuter. Kakan kan nämligen sjunka då, och det vill vi ju inte!
* Nu står den inne i frysen, för jag läste på ett forum att den blir enklare att dela om den är lite halvfryst.
 
Åh Google, vad tusan skulle vi göra utan dig?

Hemtenta

 
Här sitter jag i mörkret och försöker knåpa ihop de sista delarna av hemtentan. Kursen vi går just nu heter "Socialt arbete i Sverige" och är en förberedande kurs inför andra praktiken. Jag är i princip klar med tentan, ska bara finslipa vissa delar och skriva till några rader. Det har varit en väldigt personlig tenta i och med att större delen av texten består av egna reflektioner, med mycket stöd från kurslitteraturen givetvis. Det gör att man kan ta ut svängarna lite mer, och vara lite kreativ. Just på grund av detta tycker jag att den har varit riktigt rolig att skriva. Den ska inte vara inlämnad förrän kl 16 i morgon, men mitt mål är ändå att bli klar om några timmar... Kommer att ha nog att stå med i morgon ändå :) Kursen i sig har varit väldigt slapp. Förutom hemtentan ovan har vi även redovisat ett grupparbete inför klassen som vi blev klara med på två dagar... Så man kan gott säga att det har varit en väldigt bra kurs att ha över jul och nyår.
 
I skrivandets stund har vi inte hört någonting om hur det gick med C-uppsatsen, trots att många av klasskamraterna redan har fått betyg. Blir sjukt nervös varje gång av att logga in på Studentportalen och kika om betyget har dykt upp i Ladok. Vill verkligen bara bli godkänd, skiter fullständigt i betyg så länge vi slipper Fx (komplettering krävs).
 
Nä, bäst att skriva klart det här nu, så att jag kan gå och lämna in den idag.

Grytlappar

Maria fick ett par egenhändigt virkade grytlappar av mig i födelsedagspresent. Hon hade väl egentligen inte önskat sig några grytlappar, men hon tycker om saker som man har gjort själv... Jag tänkte att hon kunde ta med dem när hon åker till England, eftersom de väger knappt någonting.... Det som är så speciellt med dem är väl att hon älskar färgkombinationen grön, gul och röd :)
 
Så jag tänkte att jag skulle visa dom här, var ju ett tag sen jag la upp något under hantverk & pyssel nu :)
 

Födelsedagskalas och avskedsfest

Lite bilder från gårdagen :)
 

Lite snabb uppdatering

Julen är över, ett nytt år har inletts och jag har varit sådär ofattbart dålig på att uppdatera bloggen igen... men men, allt är bra med mig i alla fall! Hade verkligen en perfekt jul, och jag hade dessutom fruktansvärt roligt på nyår! Kunde inte ha fått en bättre avslutning på 2012! :)
 
Tänkte bjuda på en bild från julhelgen, då nästan hela familjen var med och åkte pulka i syrrans backe :) Var en jättemysig dag!
 
 
Idag ska vi iväg och ha kalas och avskedsfest för en av mina närmsta vänner; Maria. Hon ska nämligen göra sin praktik i England och åker den 18 januari. Maria och jag går socionom samtidigt, men hon går interprogrammet, medan jag går klassiska. Intrarna måste göra sin andra praktik utanför Norden, medan vi i klassiska kan göra den i Sverige igen, om vi vill. Jag börjar min praktik den 21 januari och kommer att synas i Strömsund. Kommer att bli jobbigt att pendla, men betydligt lättare än att behöva flytta igen!
 
Kanske kommer upp lite bilder från kalaset senare, vi får se helt enkelt...
 
Until we meet again, PUSS!

RSS 2.0